Last news in Fakti

24 Април, 2017 14:31 2 490 2

Танто за танто! Турция облекчава визите за руснаци

  • турция-
  • русия-
  • визи-
  • руски граждани-
  • облекчение-
  • процедури-
  • виза

Три месеца в Турция без виза!

Танто за танто! Турция облекчава визите за руснаци - 1
Снимка: Shutterstock

След като стана ясно, че Русия възнамерява да облекчи визовите процедури за турски граждани, същото ще направи и Анкара, предаде „Дейли Сабах“.

Максималният период за пребиваване в Турция без виза за руските граждани е 60 дни. Външният министър Мевлют Чавушоглу заяви, че периодът ще бъде удължен на 90 дни.

Това означава, че руските граждани ще могат да останат в Турция три месеца без никакви процедури и ограничения. Новината идва на фона на информации от Кремъл, че визовите процедури за турски граждани ще бъдат облекчени.

Зам.-външният министър Алексей Мешков заяви, че от Москва възнамеряват да улеснят процедурите за турските бизнесмени, работещи в Русия. По думите му това трябва да важи и за турските шофьори на камиони.

Отношенията между Анкара и Москва претърпяха срив след свалянето на руския бомбардировач през ноември 2015 година. След затоплянето на дипломатическите отношения обаче се забеляза топене на ледовете и в бизнес отношенията.

През следващата седмица турският президент Реджеп Ердоган ще лети до Сочи, където ще се срещне с руския държавен глава Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    4 4 Отговор
    Добре е да не се забравя,че "облекчената виза" НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ ВЗРИВОВЕ И АТЕНТАТИ,които изобилстват в Турция.Затова и братушките ще продължават да се тъпчат в нашите курорти,напивайки се до забрава с алкохол,РАЗЛИЧЕН ОТ ТЕХНИЯ.
  • 2 Реалист

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Турция облекчава визите за руснаци - за да могат по-лесно да отиват и се връщат доброволците на ИДИЛ. Все пак няколко хиляди ушанки се бият като терористи срещу заплащане.
Новини по държави: