Last news in Fakti

24 Април, 2017 15:45 6 375 17

КНДР към САЩ: Ще ви изтрием от Земята

  • северна корея-
  • сащ-
  • самолетоносач-
  • война
КНДР към САЩ: Ще ви изтрием от Земята - 1
Снимки: БТА/АР

Словесната война между Пхенян и Вашингтон продължава с пълна сила. Севернокорейски официален сайт предупреди САЩ, че ще бъдат "заличени от лицето на Земята", ако започнат война на полуострова, предаде Си Ен Ен.

В събота американският вицепрезидент Майк Пенс съобщи, че американският самолетоносач "Карл Винсън" и ударната му група кораби ще пристигнат до няколко дни в Японско море в момент, когато активно се носят слухове, че Пхенян ще извърши шестия си ядрен опит.

Пропагандният сайт "Уриминзокири" публикува заплашителен текст, който се твърди, че е написан от офицер от севернокорейската армия. В него се казва, че изпращането на самолетоносача е реално обявяване на война.

КНДР към САЩ: Ще ви изтрием от Земята

КНДР към САЩ: Ще ви изтрием от Земята

Текстът предупреждава Вашингтон, че ще допусне "огромна грешка", ако мисли, че Северна Корея е Сирия, която не е предприела "незабавна контраатака" след нанесения й американския ракетен удар в началото на месеца.

В случай на атака, казва сайтът, "светът ще види как атомните самолетоносачи на Вашингтон се превръщат в купчина желязо и биват потопени, как една страна, която се нарича Америка, бива заличена от лицето на Земята".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 станишев

    27 9 Отговор
    А така Удри Бай КИм чЕн Ун ли беше хахах
  • 2 misli posle govori

    19 17 Отговор
    Преди доста време имах един началник.
    Та казваше: "Когато си най-виновен тогава трябва да си най-нападателен".
  • 3 гошо

    19 17 Отговор
    КНДР очевидно силно преувеличават военните си способности, за да ги оставят да си развиват ядрената програма. За щастие Тръмп не се плаши лесно от празни приказки и макар да прибърза с ракетите в Сирия, няма да направи грешка, ако бързо и безшумно измете севернокорейското правителство. По-добре това да стане сега, когато Ким все още няма на свое разположение ядрено оръжие с интерконтинентален обсег. Ако отговорът на запада закъснее и Северна Корея развият ядрените си оръжия, може да стане грозно.

    Коментиран от #12

  • 4 БГглава

    28 10 Отговор
    Ясна е работата. Американците все така го правят - предизвикват ги ката струпват кораби около тях и след това видиш ли един или няколко кораба потопени, но не от СК, а от самите USA и след това те ни нападнаха това е обяване на война и Америка трябва да отговори!
  • 5 Кроки

    20 29 Отговор
    Прасчо пак се надува и се заканва на вълка
  • 6 RAMBO С ТОЯГАТА ИДЕ

    11 28 Отговор
    Кво се репчи пак това палиячо,? Човекът си е веселяк, и въздух под налягане. Малко балонче ,но ще клекне и ще се навежда . Той няма и къде да бега горкият малоумник.

    Коментиран от #10

  • 7 Gost88

    24 2 Отговор
    Като го гледам на снимката сигурно се кани да ги яде?
  • 8 Жоро

    15 25 Отговор
    Удри бай Тръмпе -смажи кюфтето ! И с MOAB го удари ,да му отидат всички инсталации на кино.
  • 9 Киро

    16 25 Отговор
    Крайно време е комунистическия цирей С.Корея да бъде изрязан, а тлъстия Ким публично унизен да заеме мястото си до Кадафи и Саддам.
  • 10 гост

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "RAMBO С ТОЯГАТА ИДЕ":

    Рамбо, ти ходил ли си на училище някога? Не питам до кой клас, а дали изобщо?
  • 11 U-2 Водно конче

    7 0 Отговор
    Очаквам mediator37 да каже марката на самолета от снимката.
  • 12 Марчо

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "гошо":

    Аз не симпатизирам на Северна Корея, но всяка една уважаваща себе си държава трябва да си държи на достойнството. Американците заплашиха, че само ако посмеят да си направят ядрения опит през 2017 г, ще ядат тоягата. Корейците си направиха запланувания опит, но Тръмп си сви перките и само замърмори. Никаква тояга не ги отупа. Пак повтарям, че не съм за севернокорейците, но така трябва да се говори с американците и всякакви други, които искат да ти дават наклон на .....
  • 13 Vasik Atanasova

    5 14 Отговор
    КАТО ИМ ХВЪРЛЯТ НЯКОЛКО РАКЕТИ
    ОЧИТЕ ИМ ЩЕ СЕ ОПЪНАТ НА ТЕЗИ ЕСКИМОСИ
    А НА ТЕЗИ БЪЛГАРИ КОИТО СЕ РАДВАТ ИМ СЕ ЧУДЯ
    ЗАЩОТО НИЕ СМЕ В НАТО
    И Е ЯСНО ЧЕ КОЙТО Е ВРАГ НА АМЕРИКА Е И НАШ ВРАГ
    И КОЙТО ОБСТРЕЛВА АМЕРИКА ЩЕ ОБСТРЕЛВА И БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #14

  • 14 Дядо поп

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Vasik Atanasova":

    Лелее,ти пък много се вживяваш,къде ни прати,чак в
    Корея.В САЩ не ни знаят,къде сме на картата съюзник
    сме им били!Те ни влачат,като л..но на опинък,а ние
    им се пишем съюзници.И ,като гледам Тръм много се
    уплашил от пухчо,сън не го лови,че и мене даже.Събудих
    се в 3 часа и си мисля-ами ако сега ни удари пухчо с някоя
    дървена ракета,отиде ни демокрацията на кино.
  • 15 Креолиян

    3 3 Отговор
    Най после някои да противодейства на саш терориста и да му се опълчи тук явно ви харесва робството и терорът на саш щом защитавате саш и плюете по северна корея....типично стадно поведение ма нали сте роби хаха

    Коментиран от #16

  • 16 ГОГО

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Креолиян":

    Ми все сме били роби.Преди робувахме на болшевиките,сега на западняците.Като сме малки и незначителни ние ще се нагласяме според големите.Нямаме друг избор.Страна като нашата,която няма работеща икономика и е бедна няма как да води геополитика.На нас ни е по лесно да сме роби и да чакаме на хранилка.Така ни учиха 50години!
  • 17 Креолиян

    3 2 Отговор
    И корея е комунистическа и със санкции но не чакат на хранилка и имат 4 армия в света..тва е до ген просто бг офце са с кофти ген кофти материял
Новини по държави: