26 Април, 2017 08:46 1 198 9

Тръмп: Стената с Мексико върви по план

  • мексико-
  • стена-
  • доналд тръмп-
  • мигранти-
  • сащ

Президентът обеща, че съоръжението ще е готово преди края на мандата му

Тръмп: Стената с Мексико върви по план - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подчерта, че обещаната от него стена по границата с Мексико ще бъде построена, преди да завърши мандатът му, предаде "Фокс нюз". Той обаче не пожела да коментира дали очаква проблеми в Сената по темата.

Демократите заплашиха да провалят цялата бюджетна сделка заради искане тя да включва и искането на пари за стената, съобщи ДПА.

В отговор на журналистически въпрос Тръмп заяви, че "стената ще бъде построена, 100 процента " и ще има огромно въздействие върху спирането на трафика на хора. Той каза, че очаква строежът да започне скоро и че може би е съгласен да почака до септември за финансирането.

Вестник "Вашингтон пост" писа, че лидерите на републиканците в Конгреса са предложили вчера проектобюджет, в който не са включени разходите за стената. Това е било направено, за да не се стига до принудително спиране на финансирането на дейността на правителството поради липса на бюджет за тази финансова година, съобщи ТАСС.

Засега се планирало отпускане на пари за ремонт на сегашните съоръжения по границата и модернизиране на средствата за следене на границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    6 3 Отговор
    А кой ще я плати? Това ми напомня на изхвърлянията на Борисов от типа "Аз построих магистрали"! Като че ли е извадил парите от джоба си!

    Коментиран от #3

  • 2 до Пеньо

    4 0 Отговор
    Готин и точен коментар 1 към 1 са
  • 3 асът на асовете

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    не само че се изхвърля и бие неоснователно в гърдите че бил построил нещо, тия магистрали са от най-скъпите в света, да не говорим че на много участъци се налага ремонт скоро след "откриването".
  • 4 Нафарфорий

    3 1 Отговор
    Тръмп каза, че мексиканците ще платят за стената и те наистина плащат. Митата на мексиканските стоки отиват за строежа на стената!

    Коментиран от #6

  • 5 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    и тая популистка идея на тръмп отече.пълен провал се оказа този смешник.сега като видя че няма пари за въпросната стена и почна с евтините номера,но медиите и демократите ще го разнищят.
  • 6 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Нафарфорий":

    Чадо нафарфорено, кой плаща митата на мексиканските стоки? Шъ тъ подсетя-като дойде стока от Китай и ти си я купиш, кой плаща митото? Ако ти я внесеш, кой плаща митото?

    Коментиран от #7

  • 7 Нафарфорий

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Аз ко се мъча да споря с вас гледам ви тука имената - пеньовци и други платени частни лица, га вие соросиди сте били прави под масата тоя човек е строил каквото ви дойде на акъла . Тъй, че не давайте акъл на човек, който е в строителния бизнес повече от 40 години, вие дет и една външна тоалетна не сте направили!!!!!!!!!
  • 8 сойка присмехулка

    1 1 Отговор
    И язе че си купим перука като неговата ка оплешивеем.
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    Успех Тръмп Успех Тръмп Успех Тръмп и Бог да го пази ! Амин ! Щом казват че има терористи ми прав си е да слага стена .Тъй поне ще се знае от каде идват тази зган от вън или вътре са тези терористи дали е истина или е лъжа .