Last news in Fakti

26 Април, 2017 11:16 21 453 20

Китай пусна на вода ново бойно страшилище (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • самолетоносач-
  • китай-
  • пекин-
  • ляонин-
  • боен флот

Вторият самолетоносач на Пекин е изцяло местно производство

Китай пусна на вода ново бойно страшилище (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/XINHUA/AP

Китай пусна на вода днес втория си самолетоносач. Това е и първият боен кораб от този клас, който е изцяло проектиран и конструиран в страната, предадоха световните агенции.

Пускането на вода на самолетоносача стана по време на церемония, на която в корпуса му бе разбита бутилка със шампанско и беше прерязана червена лента. Церемонията се състоя в корабостроителниците в Далян, в североизточната част на Китай, предаде "Ройтерс".

Корабът все още си няма име. Той е широк 75 метра, дълъг е 315 метра и има водоизместимост от около 70 000 тона.

Пекин вече има един самолетоносач - "Ляонин", чийто корпус бе произведен в бившия СССР преди повече от четвърт век.

Китай пусна на вода ново бойно страшилище (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Ляонин" официално постъпи на въоръжение в китайската армия през 2012 г., но едва миналата година той участва в първите си учения и излезе за първи път в Тихия океан.

Новият самолетоносач ще бъде с конвенционално задвижване. Ще бъдат необходими още две години, за да може корабът да бъде напълно оборудван и да бъде тестван в морето.

Китай пусна на вода ново бойно страшилище (ВИДЕО+СНИМКИ)

Китай пусна на вода ново бойно страшилище (ВИДЕО+СНИМКИ)

На борда на самолетоносача ще са разположени 24 китайски изтребителя "Шънян J-15", които са разработени на основана на руските "Сухой Су-33". Ще има и 12 хеликоптера за борба с подводници, за участие в спасителни операции и в операции за ранно предупреждение.

Новият кораб се вписва в амбициозните планове на Пекин за експанзия на китайските военноморски сили. Китай има намерение да се сдобие с близо 270 бойни кораба, подводници и други логистични плавателни съдове до 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    25 15 Отговор
    ..а сега де!??
    Америте не само с руските подводници ще се мерят, но и китайски самолетовосачи!!!

    Коментиран от #9

  • 2 вес

    16 42 Отговор
    Явно китайците са далеч по съобразителни от руснаците и са удължили сериозно палубата на новия за да може Сухой да излита от нея, нещо което трудно правеше на стария, който купиха преди години от тях. Руснаците след като загубиха няколко самолета се отказаха да го използват и го пробутаха на безценица на китайците, а те толкова бързо се учат, че вече изобщо нямат нужда от руско ноу-хау. Дори китайските космически ракети излитат, докато руските постоянно падат
  • 3 раптър

    25 46 Отговор
    Прототип е "Адмирал Кузнецов" , но модернизиран. Дано са му оправили и водопровода и канализацията , защото в "Адмирал Кузнецов " има много наводнени каюти .... с фекални води.
    Плаваща клоака -искам да кажа .
  • 4 Ицо

    24 22 Отговор
    Да се надяваме, че бутилката не е пробила корпуса!

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Баобаба

    31 12 Отговор
    Това на снимката некой ден ще бомби американски части
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 iiii

    29 2 Отговор
    Тия всички са големи смешници.Ние нашите страшилища си ги криеме,за да ги изненадаме.
  • 8 Д'Мин

    25 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Руснаците след като загубиха няколко самолета се отказаха да го използват и го пробутаха на безценица на китайците"
    Абе ти наред ли си? Първия им самолетоносач китайците го купиха от украинците под предлог, че ще го правят плаващо казино. "Варяг" се казваше ако не се лъжа. К*ви Су-та те гонят, к*ви пет лева, ма като вземете да си мажете кафявото по сайтовете...
  • 9 Реалист

    10 28 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Алооо старшинката - ушанките имат обща граница с Китай, не американците. Така че жълтите първо ще понатрупат опит със съседите преди да се опитат с по-силни от тях. Да му мисли Путлер...

    Коментиран от #20

  • 10 mediator37

    10 12 Отговор
    Абсолютно дърво, без катапулти, 30 години назад от модата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Грифон

    10 6 Отговор
    к'вото да си говорим китайците са икономическа и военна сила,с ресурс да изпревари,американци и руснаци!!!!

    Коментиран от #16

  • 13 Георги Колев

    5 1 Отговор
    Име -Мир
  • 14 ооооооо

    7 5 Отговор
    тоя на въглища ли е, като дядя Кузя?
    или на ориз?
  • 15 China

    6 3 Отговор
    Е това се казва: Made in Chna
  • 16 въх

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Грифон":

    Каквото и да си говорим - си много прост.
  • 17 696

    6 3 Отговор
    НЕЩО МНОГО БАМБУК СТЪРЧИ ОТ НЕГО..
  • 18 прост

    11 4 Отговор
    Ако е като китайските маратонки....ще има да пропуска вода..
  • 19 Medo

    6 9 Отговор
    Абе хората са направили нешто във България какво са направили в какво дередже е нашата армия. Эашто само пишете глупости ако сме във война сас тях колко време ша ударим. За мислете се а не критикуваите уници. ..
  • 20 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Нали се пробваха кво стана
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания