29 Април, 2017 13:46 2 998 1

Сърбия обяви бойкот на Франция

  • сърбия-
  • рамуш харадинай-
  • франция-
  • александър вучич-
  • косово-
  • армия за освобождение на косово

Решението е отговорът на Белград на освобождението на бившия командир от АОК Рамуш Харадинай

Сърбия обяви бойкот на Франция - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбското правителство нареди на всички държавни официални представители и служители в министерствата, както и на директорите на държавните предприятия да отменят планираните служебни командировки във Франция и през следващите три месеца.

В забраната влизат още договаряне на посещения и дейност в тази страна, пише белградският вестник "Вечерне новости".

Решението е още един в поредицата отговори на Белград на решението на Апелативния съд във френския град Колмар да отхвърли искането на Сърбия за екстрадиране на бившия командир от Армията за освобождение на Косово Рамуш Харадинай.

"Тъй като цитираната присъда няма нищо общо нито с правото, нито със справедливостта и на практика е политически акт, решено бе и нашата страна да вземе контрамерки", пише вестникът.

Сърбия обяви бойкот на Франция

Направена е оценката, че "Франция е потъпкала важни доказателства на Сърбия против престъпника, за когото основателно се смята, че лично е участвал в ликвидирането на 47 цивилни в Косово, и с този ход са поставени под въпрос многобройни двустранни споразумения за сътрудничеството между двете страни".

Сърбия обяви бойкот на Франция

Поради това нашите официални лица ще сведат до минимум контактите с френските си колеги, пише "Новости".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    5 0 Отговор
    Айде стига бе! Не може да бъде, значи можело малка страна подобна на нашата да не облизва г..за на големите веднага щом понечат да кажат нещо, можело и да не си продаваш телекома 6 пъти под пазарната му цена, можело да не приемаш бежанци на всяка цена понеже не е заложено в договорните отношения с ЕС явно нормалните политици от малките суверенни държави имат собствено мнение и видиш ли никой още не ги е закрил и дори някой от тях са в ЕС... чу ли Боко? Или викаш най-добре да не експериментираме с нови похвати по-добре да продължаваме по старо му- те ни дават пари по евро програми, които са по-малко отлколкото ние плащаме, като членски внос, но за сметка на това си траят, когато точните фирми печелят тия евро проекти и парите изчезват в офшорни сметки, които после САЩ конфискува. Викаш намерил си му цаката мастъре на пожарникарско-мутренската политика?
Новини по държави: