30 Април, 2017 09:57 1 844 3

„Уикипедия” уронва престижа на Турция

  • уикипедия-
  • турция-
  • достъп
„Уикипедия” уронва престижа на Турция - 1

След като на 29 април турските власти блокираха достъпа до сайта wikipedia.org без дадат никакво обяснение за това, днес те заявиха, че онлайн порталът „уронва престижа на Турция”. Те заявяват, че достъпът до него може да се възобнови след като бъде премахната „лъжливата от него информация” във връзка с Анкара и терористичните организации. Въпреки многократните предупреждения от страна на държавата към онлайн енциклопедията, последната е отказала да свали данните.

„Вместо да допринесе за борбата с тероризма, сайтът се превърна в част от кампания по уронване престижа на Турция на международната сцена”, пише в прессъобщение Министерството на транспорта, мореплаването и комуникациите на Турция.

През юли 2016 г. беше прекратен достъпът до сайта на организацията WikiLeaks, след като публикува 300 000 e-mail адреси на членове на управляващата турска Партия на справедливостта.

„Уикипедия” уронва престижа на Турция


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анкара

    9 1 Отговор
    Аман,аман чок зор с реномето.
  • 2 некойси

    3 0 Отговор
    Почва се на нова сметка.
  • 3 иии

    4 0 Отговор
    Турци са разкрачени ,доста лоша позиция, хем искат Султана , хем демокрация. Както показва референдума за промени на конституция в Турция ,гласувалите в Германия за Султана мнозинство от уж интегрирани турци , уж образовани , и така хем боли ,хем сърби .Бягат от Ердогрух за да гласуват за него... тъпо Е.