30 Април, 2017 16:09 2 443 4

Провал в системата за SpaceX (ВИДЕО)

  • спейс екс-
  • spacex-
  • шпионски спътник-
  • спътник

Отложихa с денонощие изстрелването на ракета с американски разузнавателен спътник

Провал в системата за SpaceX (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Стартът на ракетата-носител "Фалкон-9" на частната компания "Спейс екс" с американския разузнавателен спътник NROL-76, беше отложен с едно денонощие, предаде ТАСС.

Изстрелването е било отменено буквално в последните минути заради проблеми с датчиците в една от двете степени на ракетата. Компанията решила да не рискува напразно и да отложи старта. Резервният времеви прозорец се отваря в понеделник, в 14 часа българско време.

Не се съобщава за товара и оборудването на спътника, както и за продължителността на експлоатационния му живот.

Тайни остават неговите цели и задачи, но се счита, че той ще помогне на американското военно-космическо разузнаване в борбата с тероризма и за откриването на ядрени военни разработки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кроки

    10 9 Отговор
    Е, чак пък провал, преувеличава ТАСС
  • 2 onq s konq

    6 5 Отговор
    Няма начин да не фръкне щом е с РУСКИ ДВИГАТЕЛ.Всъщност го купуват от руснаците под наименованието "Флакон",ама разместват буквите да не си личи,щото ги е срам че нямат свой читав...долни янки такива!
  • 3 до : оня с коня

    6 5 Отговор
    нещо си се много объркал !!! чети преди да пишеш глупости! двигателите на ракетата са Мерлин-1Д , американски производство на Space X!

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "до : оня с коня":

    По вероятно е ти да си се объркал че аз съм се объркал,щото ако не пиша глупости кво да правя тука?