Last news in Fakti

1 Май, 2017 18:22 3 149 1

"Гинес" пусна наливна бира за вегетарианци

  • бира-
  • вегетарианци-
  • гинес

Производителите уверяват, че вкусът си остава непроменен, изменя се методът на филтриране

"Гинес" пусна наливна бира за вегетарианци - 1
Снимка: Shutterstock

Известната пивоварна "Гинес" най-после пусна на пазара наливна бира за вегетарианци, в която не се съдържа никаква животинска съставка, пише в. "Метро".

Технолозите на марката са заменили ензима, извлечен от мехура на риби, който се използва при филтрирането на бирата, с друг, неживотински подукт. Така ще могат и веганите да се наслаждават на кехлибарената течност. Но те ще трябва зда избягват бутилираната "Гинес" и тази, предлагана в кенчета.

В тази разфасовка все още ще се използват филтрите, използващи изсушени мехури от риба. При тях вегетарианската промяна ще настъпи едва към края на годината.

Производителите уверяват, че вкусът на "Гинес" си остава същият, изменя се само методът на филтриране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 беги

    7 0 Отговор
    Веганите не ядат животни те ги подяждат !
Новини по държави: