Last news in Fakti

3 Май, 2017 14:18 8 397 27

Свръхмощна балистична ракета полетя над Калифорния (ВИДЕО)

  • ракета-
  • балистична ракета-
  • ядрен заряд-
  • вандерберг-
  • тест

Ракетата е способна да пренесе ядрен боен заряд до всяка точка на света

Свръхмощна балистична ракета полетя над Калифорния (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Ракета без боен заряд, способна да пренесе ядрена глава до всяка точка по света, беше изстреляна пробно от американска военновъздушна база в Калифорния, предадоха медиите зад Океана.

Опитът става факт на фона на нарастващото напрежение между Вашингтон и Северна Корея.

Междуконтиненталната балистична ракета "Минитман-3" беше успешно изстреляна две минути след полунощ местно време от базата "Ванденберг". Тя измина приблизително 4200 мили (към 6760 км) до целта си край атола Куаджалейн в Тихия океан, посочват от Глобалното ударно командване на ВВС на САЩ.

Изпитанието, чието планиране е отнело 10 месеца, е най-новата проверка на готовността и точността на оръжейна система, която представлява част от американските ядрени сили.

САЩ разполагат с около 450 такива ракети, всяка от които е в състояние да измине около 8000 мили (към 12 900 км).

Това е второ пробно изстрелване от крайбрежната база в Централна Калифорния в рамките само на седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххххх

    33 12 Отговор
    То който го сърби г.за,докато не си го начеше не спира да търси
  • 2 Русия

    36 19 Отговор
    Този американски г.з дето е пламнал от сърбел, ще си намери майстора. Ашколсум на този, който се намери да го подреди!!!
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    25 15 Отговор
    Свръх секретна а има видео и данни хахаха
  • 4 ТТТТТТТТТТТ

    47 19 Отговор
    А санкции за САЩ КОГА?????

    Коментиран от #8

  • 5 :D:D:D

    29 15 Отговор
    Тооолкова е свръхсекретна, че във факти.бг четем за нея :))
  • 6 Селянин

    17 16 Отговор
    Нормален процес на проверки и тестване.
    РФ редовно тества нови и модернизирани стари ракети.
    Коментар ?
    Проблема е че СК разработва оръжия, ненадежни като технология , а и има олигофренско политическо ръководство
  • 7 Антон

    25 7 Отговор
    Нещо не можах да разбера: планирането на това изстрелване отнело 10 месеца?
    Ако нещата са на зор как ще процедират
  • 8 мел турмей

    11 29 Отговор

    До коментар #4 от "ТТТТТТТТТТТ":

    то болен ли сииии?!кой и с какво да санкционира САЩ икономика която си има всичко?!!!!
  • 9 кпсс

    21 37 Отговор
    Абе руски тролчета,научете се да четете.Ще ви трябва.Пише свръхмощна,не свръхсекретна.И за какво да санкционират САЩ? За това,че е изстреляла ракета БЕЗ ядрен или друг заряд ли ?То от пиенето да одеколон ви се е изпекъл и малкото мозък който имате,ушанки.

    Коментиран от #10, #11, #24

  • 10 ссср

    14 5 Отговор

    До коментар #9 от "кпсс":

    Одеколона остана далечен и приятен спомен. Вече пием препарати за почистване на кенефи.
  • 11 мел турмей

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "кпсс":

    не само че няма за какво,не стига че са некомпетентни ами и неграмотни!!!САЩ няма кой да санкционира, а и САЩ са в "ядрения клуб", и 2ро има световни договорености (ДНЯО) за които са на ясно и новородените. не компетентните Селяндури просто, защо коментират?!!!има световни договорености от над 50 години вече, кои държави имат право да имат ядрени програми!!! Страната използвала за пръв път ядрено оръжие, разполагаща с най-големия ядрен арсенал и армия, да я санкционират?!майко мила колко простотия!!!и наистина никъде в статията не пише "свръхсекретно" освен в препратката към сайта!!!!уловка просто!ама вие май вярно живеете в паралелен свят и не проумявате че Щатите са несъпоставими и е смехотворно да питате тези глупости...

    Коментиран от #25

  • 12 Киро

    9 13 Отговор
    Гледам една ракетка причинила групови по.ирания при копейките.

    Хаха!

    Коментиран от #13

  • 13 ссср

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "Киро":

    Киро бе, момче, що пишеш глупости? След няколко дни на парада ще видиш нашата най-нова ракета, от която еврогейците и пиндостанците ще се посерат. Ракетата е самая лутшая в мире техналогия. Кюмюра се подава механизирано, отпадат огнярите и има място за повече ядрен заряд. Въобще такава технология няма в света и в близките 20 години няма и да има.
  • 14 Марчо

    5 5 Отговор
    Дреме ми на дедовия. Да му мислят ония от Корея и около нея. То па те не могат да мислят. Вярно, че северняците не заплашват първи никой, но в края на краищата или ще трябва да се откажат от ядрената си програма, или да си понесат последствията. А това ще е края и. Може да е бърз, а може и бавен и мъчителен.

    Коментиран от #22

  • 15 Кирил Младенов

    8 4 Отговор
    Краварите, които са туземното население на САЩ, след изтреблението на индианците, не са способни за нищо. Способни са тези от синагогите, които ги управляват, но не за да творят, а да крадат идей. За тяхно съжаление това, което откраднаха от райха, се изчерпва. Фон Браун ги прати на луната с фау, други немци им направиха вертолети -Райч, трети - стелт и ат.бомба. Тях обаче вече ги няма межди живите и затова 20 г. САЩ не са мръднали във въздухоплаването и космоса. Между другото, същото се отнася и за комунистите.

    Коментиран от #20

  • 16 Кирил Младенов

    16 5 Отговор
    Та тази ракета не е нищо др., освен поредната модификация на фау. Когато немците са излизали в открития космос, краварите не са знаели какво е ракета.
  • 17 Не знам само

    13 2 Отговор
    Не знам само докога с тези глупави и безпочвени възхвали за Американците. В статията "слугинаж" пише пълни безсмислици... "Публикувано във факти.бг: Ракетата е способна да пренесе ядрен боен заряд до всяка точка на света ... и после : " Публикувано във факти.бг: Тя измина приблизително 4200 мили (към 6760 км) до целта си край атола Куаджалейн в Тихия океан ".
    ОБАЧЕ ... Дължината на земния екватор е около 40 075 километра, или 24 901,5 мили. ... т.е. екваторът е почти 6 пъти по-дълъг от пробега на ракетата. Но щом е американска това всъщност няма значение- ще го броим за по-дълъг. ... И още нещо - господа лакеите с глупава пропаганда предизвикват обратен ефект - настройват публиката негативно - и може да не получат центове ...
  • 18 ШАРАН БГ

    9 3 Отговор
    Който е жив и помни, знае! По българското черноморско крайбрежие имаше "страхотни" морски батареи с далекобойност от около 32 км. Не им знам калибрите - цевите на оръдията бяха дълги около 6-7 метра. Започна се изграждането на специална Ж.П. линия край "саламурата" за да се подвозва джепане за тези" зверове" на артилерията. Това бе в 50-те години на миналия век. По него време от СССР изстреляха "междуконтинентална балистична ракета" която в Индийския океан я вардиха три съветски военни кораба. Тази ракета цопна между трите кораба !! Във в."Работническо дело" имаше даже някаква карта на попадението на тази ракета!! Тогава....!! И батареите ни , и Ж.П. линиите ни станаха безпредметни. Още покрай морските ни селища има останки от тунели, мостове и насипи за жп трасе от него време. Сега сме 2017 - година.... Това бе преди почти 70 години ! И сега хамериканците хвърлят железа из небесата с руски ракети ! Нека тренират - нека се учат. И правилно - от 6000 до 40 000 -- бая голяма разлика има.........
  • 19 гост

    4 1 Отговор
    провокират северна корея, очакват че на Ким Чен фитила му е къс...
  • 20 ссср

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "Кирил Младенов":

    Кириле, Кириле, ако знаеш пък ние колко окрадохме райха. Цели заводи отнесохме до последното болче, жп. линии и так дале. И технологии взехме, и инджинери. Ето например Хуго Шмайзер ни направи едно от най-добрите оръжия на всички времена. Малко преди да умре го пуснахме да си ходи в родината. Хуманисти сме все пак. Е около 90 % от гостуващите ни немци останаха завинаги в Сибир, но ето не имеет виду.

    Коментиран от #23

  • 21 Говори ми още

    2 3 Отговор
    А нима не би достигнала ракетата о всяка точка на земното кълбо? Та тя няма да обикаля Земята по екватора, а в зависимост от потребностите би могла да бъде изстреляна както от най-западната точка на Аляска, така и от най-северната, източната или южната точка на амеиканските граници. Уверявам ви, разстоянието през Арктика съвсем не е 40,000 километра, а само 3-4,000. Освен това се отработва точност на попаденията.

    Една бъдеща война между големи сили ще бъде унищожителна и за много народи, които са само позьори и наблюдатели, точно като нашия. Достатъчно е да получим някоя и друга балистична ракетка по големите градски центрове, което преди 1989 е било в американските планове и от нашата измислена държавица ще останат само овчарите.
  • 22 знаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Марчо":

    А ти не се радвай, защото Ким Ун е войнственн като команч след Коледен пост. Като нищо ще се напие със саке някой ден и ще изтопорчи някоя ядренна ракета или няколко я към тихия океан и Джапан или към ЮеСеЙ и понеже тия ще съборят ракетата познай каква вода ще пиеш после тук... това в Хасково ще ти се стори символ на чистотата, спрямо онази, която ще се получи. Но най-лошото е, че ще мутират котките ще станат тигри, гущерите варани, мравките по 2 метра и от живота който водиш, ще се принудиш да станеш като в Джурасик парк - оцеляване миг за миг. Най-стращното е обаче, че за да се прекрати този ад ще се наложи нов апокалипсис, като с динозаврите. От което не се знае дали ще оцелееш и ти и повечето хора. Моли се да няма зло, за да не става повечко зло! Защото злото е в геометрична прогрессия, като започне...
  • 23 Кирил Младенов

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "ссср":

    Забравихте и за други кражби на комунистите от Райха. Вярно е за 90% от пленените немци, но Вие гордеете ли се с това? На Райха се дължат първите забр. за пушене на общ. места, защита на природата, имало е нулева престъпност, лихвата е забр. със закон, въведене е 5 дн. раб. седмица, безплатните летувания за милиони, масовия бръмбар и мноого др. привилегии. Затова 9 млн. немци са загинали за Хитлер. Колко комунисти и говедари могат да се похвалят с това?
  • 24 раптър

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "кпсс":

    Към Костово-сороспийските фашизоиди: Защо Северна Корея когато
    изстрелва балистични ракети , краварите вият до бога , а сега когато те го правят - може. Промити / и платени/ мозъци на сороспийската сган, за долари и майките си ще качите на въжето!
  • 25 раптър

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "мел турмей":

    И тоя получава полюции, когато в рубриката Слугинаж е възхвалена краварската мощ!!!!
  • 26 Тъпото

    3 1 Отговор
    Еййййй браво! Вече и америка има ракета и лети!!! Ушанките да мрат от яд . Знаех си ,че ще откраднат чертежите от корейците. А да видим сега....
  • 27 бай село

    2 0 Отговор
    До коментара на мел турмей !Имам няколко въпроса !1. Ти Българин ли си ?2 .Защо си мислиш , че сащ няма , кой да ги контролира ? 3. Познаваш ли историята на България ? 4 Служил ли си в БНА ? 5 Кое те кара да си щастлив , че американците имат мощна ракета? Ако си отговориш на тия въпроси и слезеш на земята ще разбереш (ако можеш ) ,че от България по силна , по мощна , по красива и по любяща няма никъде по света. Твоите американци са несъпоставими само с пъчене на гърди с мощни оръжия за да всяват страх и подчиняват света да им се кланя ! Няма да изброявам страните в , които са раздали( демокрация) , но няма и да пропусна да отбележа , че през 1945 г заедно с Англия са сринали столицата ни избивайки стотици невинни цивилни граждани в това число ,деца ,жени и старци! Ако техните деяния са те впечатлили и са те накарали да се влюбиш в най големия агресор в света, то значи не са БЪЛГАРИН!