Last news in Fakti

4 Май, 2017 17:31 1 441 2

Опасен джин изправи на нокти Канада

  • джин-
  • алкохол-
  • канада-
  • бакарди

Местните власти изтеглят от пазара прекалено силния алкохол

Опасен джин изправи на нокти Канада - 1
Снимка: Shutterstock

Канадските власти обявиха, че изтеглят от търговската мрежа бутилки джин на Bacardi.

Причината - джинът се оказал с близо два пъти по-високо алкохолно съдържание от посочените на етикета 40 процента, предаде "Фокс нюз".

Джинът с марка Bombay Sapphire London Dry Gin е бил бутилиран преди разреждането да е достигнало отбелязаните 40% алкохол, съобщи компанията за търговия с вина и спиртни напитки в провинция Онтарио, която е предприела изтеглянето.

Опасно е да се консумира този продукт. Напитка с алкохолно съдържание от 77 на сто може да навреди сериозно на здравето, уточнява държавната компания.

Други четири провинции (Квебек, Саскачеван, Нова Скотия и Нюфаундленд) последваха примера на Онтарио и също започнаха да изтеглят партиди с прекомерно съдържание на алкохол.

Не препоръчваме консумацията на този продукт, посочват от Bacardi, отбелязвайки, че засегнатата партида е била доставена само в Канада.

Това е втори случай на изтегляне на алкохолна напитка в Страната на кленовия лист за два месеца. През март 600 бутилки канадска водка бяха изтеглени също заради два пъти по-високо съдържание на алкохол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар Киро

    5 0 Отговор
    Тез сега кво не ми харесват на джина?
  • 2 Мафани Закура

    1 0 Отговор
    Не само не е опасно,но даже е профилактично.Всеки сам може да си го разреди,но си е направо набутване и продажба на загуба за производителя.Затова набързо са го изтеглили от пазара.
Новини по държави: