Last news in Fakti

10 Май, 2017 08:51 1 152 1

Wikipedia отново в борба с Турция

  • wikipedia-
  • борба-
  • турция-
  • уикипедия

Подадена е жалба в Конституционния съд

Wikipedia отново в борба с Турция - 1

Wikipedia ще обжалва пред турския Конституционен съд решението на турските власти да ограничат достъпа до страницата на портала в страната, съобщи „Дейли Сабах“.

Турция ограничи достъпа до Wikipedia на 29-ти април. Причината са материали, които твърдят, че властите в страната си сътрудничат с терористични групи. Освен това от портала са отказали да си сътрудничат медийните регулатори в Турция.

От организацията вече веднъж обжалваха решението на турския медиен регулатор. Жалбата им обаче беше отхвърлена от съда в петък.

Вече е била подадена жалба до най-високата съдебна инстанция в страната. Тя се позовава на основание за ограничаване на свободата на изразяване.

Твърди се, че решението нарушава разпоредби на Конституционния съд и Европейския съд. От Анкара твърдят, че порталът провежда кампания за подкопаване на реномето на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Девствен

    0 0 Отговор
    Тия пък -направо при Султана да вървят да се оплакват, той е строг, но справедлив, ха-ха-ха...
Новини по държави: