Last news in Fakti

16 Май, 2017 00:46 2 938 6

Внимание, атакуват ни астероиди! (ВИДЕО)

  • астероид-
  • астероиди-
  • земя-
  • сблъсък-
  • удар-
  • космос

Водещи учени обсъждат как да защитят Земята от сблъсъци с космически тела

Внимание, атакуват ни астероиди! (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

В Токио започна международна конференция по въпросите на защитата на Земята от сблъсъци с малки космически тела, съобщи ТАСС.

В конференцията участват водещи специалисти от НАСА, Европейската космическа агенция и Японската агенция за изследванe на космическото пространство.

Както оповестиха организаторите на конференцията, в центъра на вниманието ще бъдат въпроси на сътрудничеството във връзка с потенциално опасни комети или астероиди, изясняването на възможния район на сблъсъка с тях и начините на евакуация на населението.

Планира се да бъдат проведени учения за отработване на тези действия, в случай че бъде открита малка планета с диаметър 100-250 метра, която застрашава Земята.

Важна тема ще е също методиката на изменение траекторията на движение на малки небесни тела.
До момента са регистрирани около 16 000 небесни тела, които могат да застрашат нашата планета. Евентуалният сблъсък с тях може да има катастрофални последствия.

Смята се, че преди 65,5 милиона години подобен инцидент е предизвикал резки климатични промени и довел до изчезването на динозаврите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 6 Отговор
    КАТО НАСА НЯМА ВТОРА ТЪЙ МОГЪЩА НА СВЕТА
    ТЯ Е НАШАТА УПОРА ТЯ Е НАШТА ВИСОТА..
    СЛАВА НА АМЕРИКА СЛАВА !!!
  • 2 Дедо Грую

    4 2 Отговор
    Страх, майка, страх. Дайте ни парички, а ние ще ми пазим.
  • 3 misli posle govori

    4 0 Отговор
    " Планира се да бъдат проведени учения за отработване на тези действия, в случай че бъде открита малка планета с диаметър 100-250 метра, която застрашава Земята. "

    Бая ляп требе да яде тоя камък доде стане планета.
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Ако този камък "планета" бъде разбит, на 100-250 малки парчета преди да наврезе в атмосферата ни, парчетата ще изгорят в атмосферата и няма да стигнът до Земата. Това ще бъде направено и го знае всеки астроном. Преди 65,5 милиона години е нямало кой да направи това.
  • 5 Лупи

    0 0 Отговор
    Да пада!
  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    Ако за по-малко от три хиляди години човечеството от десетки милиони е над МИЛИАРД, то за 200 000 като твърди тъпата еволюция би трябвало на всеки квадратен метър суша да има десетки човеци. За 65 милиона години, при нарушена биологична система никаква логика няма за оцеляване на тревопасни бозайници заради закономерности в инстинктите, майчини и размножителни ... и ако десет километра железен астероид падне в океана, то световния океан ще е минало!!! НЯМА НИЩО ПО-ЛУПАВО НА ТОЗИ СВЯТ ОТ ПОЛИТ-НАУКА !
Новини по държави: