Last news in Fakti

16 Май, 2017 10:20 2 465 1

Пети журналист беше убит за два месеца

  • мексико-
  • журналист-
  • убит-
  • наркотици-
  • хавиер валдес-
  • синалоа

Поредно убийство на журналист в Мексико

Пети журналист беше убит за два месеца - 1
Снимка: БТА/ AP

Известен журналист, разследващ наркотрафика и организираната престъпност, беше убит в Мексико, съобщи „Вашингтон пост“.

Това е петото убийства на представител на четвъртата власт в страната за последните два месеца. Хавиер Валдес е бил застрелян в град Кулиакан, Синалоа. Силите за сигурност разкриха, че журналистът е бил застрелял близо до своята редакция. По случая се води разследване.

През 2009 година неизвестни лица хвърлят граната в редакцията на изданието, в което работи Валдес. По чудо няма пострадали. Нападението е извършено малко след публикуването на материал за наркотрафика в Мексико.

„Да живееш в Синалоа е заплаха, а да си журналист е още по-опасно“, обявиха от организация, бореща се за защита на представителите на медиите. Мексико е едно от най-опасните места в света по отношение свободата на словото и разследващата журналистика.

В края на месец март журналистка беше застреляна пред дома си. Мирослава Брийч беше простреляна осем пъти в автомобила си и загина на място. По време на стрелбата едно от децата й също е било в колата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: