17 Май, 2017 14:09 1 657 6

ООН с нов план за спиране на войната в Сирия

  • оон-
  • сирия-
  • план-
  • башар ал джафари-
  • башар асад-
  • женева-
  • стефан де мистура

Световната организация внесе предложение за изготвяне на нова конституция на Сирия

ООН с нов план за спиране на войната в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Посредникът на ООН връчи на представителите на сирийското правителство и опозицията предложение за изготвяне на нова конституция на страната. Това вероятно ще се превърне във водеща тема в дневния ред в преговорите, които бяха подновени в Женева, предаде АП.

Делегацията на режима начело със сирийския посланик в ООН Башар ал Джафари и представителите на Висшия комитет по преговорите, обединяващ основните опозиционни формации, трябва да дадат днес следобед становищата си пред специалния пратеник Стефан де Мистура.

Двама опозиционни източници казаха, че Мистура е представил документ с предложение за формиране на екип от обществени дейци и технократи, който да бъде натоварен да подготви почвата за бъдеща конституция.

ООН с нов план за спиране на войната в Сирия

Този "консултативен" екип може да се захване за работа веднага, за да изработи проект за конституция. Това ще помогне да се избегне конституционен или правен вакуум по време на политическия преход, се казва в документа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    5 13 Отговор
    До като има там руснвци забравете за мир !
  • 2 666

    12 4 Отговор
    Сирия си има конституция. Що им е нова? Сирия си има и легитимно избрано правителство. За какъв преход говорят? Искат да прескочат изборите и да качат на власт хора, които трепят и в момента сънародниците си? С каква цел? По-стабилна ли ще стане Сирия след това, или по-послушна?

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Сирия вероятно си има конституция,но тя е писана за ЕДНОЛИЧНА ТИРАНИЯ и няма нищо общо със демократичните конституции по света.Между другото и България си имаше конституция,но баш на челото й бе татуиран ЧЛЕН 1,който обуславяше РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА ПАРТИЯТА!От там нататък е абсурдно да се говори за "легитимно избрано правителство".А трябва да е ясно на самозабравилите се диктатори по света,че след като управлението им НЕ ОТГОВАРЯ НА СВЕТОВНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ НОРМИ,ЩЕ БЪДАТ СВАЛЕНИ НАСИЛСТВЕНО ОТ ВЛАСТ ОТ СВЕТОВНАТА ОБЩНОСТ!

    Коментиран от #6

  • 4 да го кажем направо

    12 1 Отговор
    Докато САЩ не спрът финансирането,обучаването и въоражаването на брадатите главорези от ИД--мир няма да има в Сирия...Така е и във Афганистан-със Талибаните....Така е във цяла Северна Африка-със Братята Мюсолмани и със Боко Харм в Централна и Източна Африка....
  • 5 Бай хой

    8 2 Отговор
    Защо например не искат спирането на войните в Ирак, Йемен, Афганистан?

    сащ са най голямото зло случвало се някога на света.
  • 6 Бари

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Катър , то и в Китай има ЕДНОЛИЧНА ТИРАНИЯ но това не и пречи да има най-бързо развиващата икономика
Новини по държави: