Last news in Fakti

18 Май, 2017 08:24 1 386 4

Тръмп е знаел за Флин – преди да го назначи

  • майкъл флин-
  • сащ-
  • разследване-
  • доналд тръмп-
  • назначение-
  • съветник

И все пак го е назначил на поста...

Тръмп е знаел за Флин – преди да го назначи - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият съветник на Доналд Тръмп по въпросите за националната сигурност Майкъл Флин е информирал екипа му, че срещу него се води разследване. Той го е направил преди да бъде назначен на поста от президента, пише „Ню Йорк Таймс“.

Още в началото на месец януари той е информирал приближени на държавния глава, че срещу него се води разследване, но това не е спряло Тръмп да го назначи на поста и да му даде достъп до строго класифицирана информация.

Майкъл Флин беше обвинен за близки връзки с Турция и Русия. Няколко издания написаха, че съветникът на Тръмп тайно е обсъждал с турски министри екстрадирането на Фетхуллах Гюлен, а освен това е прикривал и доходи, получени от Русия.

Майкъл Флин, определен дори за турски агент, на няколко пъти се изказа за екстрадирането на живеещия в Пенсилвания проповедник, посочен от Анкара за организатор на опита за военен преврат през 2016 година.

Освен това той е искал и забавяне на военната операция за превземане на Ракка с помощта на сирийските кюрди. Кюрдите са враг в очите на турските въоръжени сили, като те се превърнаха и в повод за напрежение между Анкара и Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    1 4 Отговор
    Да, но Дони Изцепката му е казал: Спокойно пич, лично ще се погрижа да не те безпокоят!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ключаря

    4 1 Отговор
    Пеньоооо, .....................!Ти си знаеш!
  • 4 Дедо Грую

    4 3 Отговор
    Ей. Не мирясват изгонените от копанята. Нема помийка и цвик на корем. Заинатили са се да катурнат доню и това е.
    Интересно защо ню йорк таймс не покажат от къде е информацията, нещо черно на бяло.
    Ето от къде нашите политици изтънко са усвоили помиярщината.