19 Май, 2017 10:30 1 149 1

Льо Пен повежда „войската“ си към парламента

  • марин льо пен-
  • избори-
  • национален фронт-
  • франция-
  • войска-
  • парламент

Льо Пен официално обяви кандидатурата си

Льо Пен повежда „войската“ си към парламента - 1
Снимка: БТА/ AP

Марин льо Пен обяви кандидатурата си за парламентарните избори във Франция, съобщиха френските медии. Тя изрази готовност да поведе „Национален фронт“ в предстоящата битка.

Льо Пен постигна голям успех на президентските избори, класирайки се на балотажа, но на него загуби от центристкия кандидат Еманюел Макрон.

„Не мога да си представя да не бъда начело на моята войска в битка, която смятам за фундаментална“, заяви лидерката на крайната десница пред телевизия TF1.

Марин льо Пен се надява да използва инерцията от президентските избори, за да увеличи изборните резултати на своята партия.

На първия тур на президентския вот тя се класира втора, но на балотажа политическите сили се обединиха срещу нея, искайки да избегнат крайнодесен президент на Франция.

Марин льо Пен заяви, че разчита на парламентарните избори, за да направи движението „Национален фронт" главна политическа опозиционна сила в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    0 8 Отговор
    На дъртата пролажница са и останали още малко руски пари и продължава да се ежи !
Новини по държави: