Last news in Fakti

22 Май, 2017 17:03 1 846 1

Румъния задържа звезда от НБА (ВИДЕО)

  • енес кантер-
  • румъния-
  • нба-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • фетхуллах гюлен

Турският паспорт на Енес Кантер се оказал анулиран по политически причини

Румъния задържа звезда от НБА (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Баскетболист от Оклахома сит Енес Кантер скандално не беше допуснат да влезе в Румъния. Причината е, че турският му паспорт е бил анулиран. Това предаде "Ройтерс", позовавайки се на граничната полиция на северната ни съседка.

Кантер, който играе с голям успех в NBА, отдавна е последовател на живеещия в Пенсилвания проповедник Фетхуллах Гюлен, за чието екстрадиране настоява турският президент Реджеп Ердоган.

Баскетболистът написа преди това в Туитър, че румънската полиция го е задържала на летището в Букурещ. Той качи снимка и видеоклип, в който разказва какво се е случило.

"Знаете, причината за всичко, разбира се, просто политическите ми възгледи", обяснява Кантер в социалната мрежа.

Румънската полиция публикува изявление, в което посочва, че на гишето за граничен контрол е било установено, че паспортът на Кантер е невалиден, тъй като е бил анулиран от издалата го държава. Баскетболистът отпътува за Лондон, а вече се завърна в САЩ.

Миналата година турски вестници публикуваха написано на ръка писмо, подписано от бащата на Енес Кантер - Мехмет, който се отрича от сина си и го обвинява, че е "хипнотизиран" от движението на Гюлен. Баскетболистът скъса отношения със семейството си и обяви пред стотиците хиляди свои последователи в Туитър, че остава привързан към проповедника и неговото движение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Константин-Ром

    0 0 Отговор
    Ама разбира се че всеки има право да симпатизира ако ще на ДИНАСТИЯТА МИН.Не може нито едно президентство или правителство в която и да е държава-да те арестува за това че си исказваш мнението за даден президент или премиер.Още повече и децата по света разбраха че този ,,ПРЕВРАТ,,в Турция си беше пълна инценировка,с цел ер доган да премахне всички ИНАКО-МИСЛЕЩИ.Това го правят само жадните за власт тирани.
Новини по държави: