Last news in Fakti

23 Май, 2017 23:29 3 352 4

Камерън откраднал историята в Титаник? (ВИДЕО)

  • титаник-
  • джеймс камерън-
  • сценарий-
  • оскар-
  • филм-
  • кораб-
  • айсберг

Яхтсмен от Флорида обвини режисьора, че е използвал спомените на неговите предци във филма

Камерън откраднал историята в Титаник? (ВИДЕО) - 1
Снимка: Paramount pictures

Яхтсменът Стивън Къминс от щата Флорида даде на съд режисьора Джеймс Камерън. Къминс обвинява носителят на "Оскар", че е създал главния образ на филма "Титаник" по историята на неговите предци, съобщава сайтът TMZ.

Ищецът твърди, че Камерън узнал за съдбата на неговите родственици благодарение на това, че жител на Флорида разказал за нея на свои приятели. Съпругата, която била една от родствениците на яхтсмена, пътувала със съпруга си на "Титаник". След потъването на лайнера тя успяла да се спаси, докато мъжът ѝ загинал.

Къминс иска обезщетение от 300 милиона долара и авторски отчисления в размер на 1% от печалбите на филма през 1997 година.

За лентата "Титаник" Камерън получи 11 "Оскар"-а, включително и златната статуетка за най-добър филм и най-добра режисура, припомня сайтът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1001

    13 0 Отговор
    Мухаха тоя "носител на авторски правс" освен комбинация от три пръста и финансово потъване по делото ала титаник друго няма да получи.
    Ама иначе е доволно нахален ;)
  • 2 Шляхтиц

    12 0 Отговор
    Историята, точно по която е създаден филмът, аз съм прочел през 1959- 1960 година в сборник Големите Морски Катастрофи. Учудващо във филма е точното възпроизвеждане на събитията. Не са случайни и многото награди, с които този филм е удостоен. А този ищец е един от безумните претенденти за чуждо богатство.
  • 3 Джеймс Камерун

    0 0 Отговор
    Ето един примерен край : Леонардо се качва на дъската и двамата са спасени и заживяват в Америка. Кейт обаче е хубавица, а Лео няма кинти. Един ден Кейт среща бовшия си годеник и разбира се, предпочита кинтите пред истинската любов, поради което напуска Лео и се жени за гадняра.
    Леонардо, вместо типично по американски да гръмне и двамата, и да гепи кинтите на гадняра, остава Кейт да си отиде.

    След две години Лео умира от силикоза в една от мините на въпросния гядняр, а когато съобщават на Кейт за смъртта му, тя безразлично вдига рамене и пита : Тоя па кой беше ?!

    ....и THE END

    Типично по американски ! :-)
  • 4 БАТЕ ЖОРО

    0 0 Отговор
    през 1977-ма леонардо и кейт са пълнели памперсите, оправете годините!