Last news in Fakti

23 Май, 2017 19:09 1 622 1

Тръмп притискал разузнаването да отхвърли връзките му с Русия

  • доналд тръмп-
  • разузнаване-
  • русия

Той се е интересувал и дали шефовете на службите могат да повлияят на Джеймс Коми

Тръмп притискал разузнаването да отхвърли връзките му с Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се е обръщал с молби към шефовете на основни разузнавателните служби в страната да опровергаят публично съмненията за връзки на неговата предизборна кампания с Русия, съобщи „Вашингтон Поуст“.

Визират се бившият шеф на ЦРУ Дан Коутс и ръководителят на Агенцията за национална сигурност на САЩ Майкъл Роджърс. От изданието твърдят, че има запазена служебна преписка от разговорите на Тръмп с двамата. Самият Коутс по-рано нито потвърди, нито отрече твърденията.

Твърди се, че той и Роджърс не са откликнали на исканията на Тръмп. Тяхната подкрепа е била поискана само ден, след като бившият директор на ФБР Джеймс Коми обяви, че е започнал разследване за връзките на Тръмп с Русия.

Президентът се е интересувал и дали разузнаването може да притисне Коми да прекрати разследването. Смята се, че руската намеса в кампанията е довела до спад в подкрепата за Хилари Клинтън и е довела до победата на Тръмп. Той загуби народния вот, но спечели повече гласове в изборната колегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 другоселеца

    1 1 Отговор
    Размириса се ЯКО !!!


    Сменете памперса(дамската превръзка) на Путин!!!