Last news in Fakti

28 Май, 2017 11:36 4 577 23

САЩ плашат Северна Корея с трети самолетоносач

  • сащ-
  • самолетоносач-
  • северна корея

"USS Nimitz" може да бъде изпратен в западната част на Тихия океан

САЩ плашат Северна Корея с трети самолетоносач - 1
Снимка: Wikipedia

Властите в САЩ планират да изпратят трети самолетоносач в западната част на Тихия океан с цел да възпрат Северна Корея от агресивни действия, съобщи Voice of America.

Към момента в региона се намират самолетоносачите "USS Carl Vinson" и "USS Ronald Reagan". Към тях трябва да се присъедини и "USS Nimitz". Това е един от най-големите бойни кораби на САЩ.

Американските власти рядко се решават да изпратят три самолетоносача в един и същ регион.

През последните месеци Северна Корея проведе няколко теста на балистични ракети. Това засилва опасенията за разрастването на ядрената програма на страната.

Сега САЩ планират нови военни учения в региона. В тях ще участва и новия самолетоносач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кики

    18 8 Отговор
    Очаква се Кимчо да бъде специален гост!
  • 2 Справедлив

    48 18 Отговор
    Хаахааха...уж най-мощната държава в света-САЩ и трябва трети самолетоносач срещу изостаналите и гладни корейци-живеещи в 18 -ти век...поне така ни казват "свободните медии"...---цирк...цирк-в който американците са палячовците...

    Коментиран от #6

  • 3 СССР фор евър

    19 22 Отговор
    Хахахахах верно бе, Русия има само един самолетоносач, нама как да изпрати цели 3!
  • 4 Мераклия

    48 10 Отговор
    Тия корейците нали живееха 100 години назад ? Ядяха по 1 купа ориз на ден. Не бяха виждали телефон. Май не са много изостанали, сега като гледам. Безскрупулните американци до сега щяха да ги нападна без да им пука от ООН, ама май бая ги е страх. А явно има от какво.
  • 5 mediator37

    10 36 Отговор
    САЩ години наред заделят по 150 млрд. долара за изследвания и разработки САМО в областта на противоракетната отбрана. За сравнение целия военен бюджет на Русия е 58 млрд. Някои военни специалисти считат, че САЩ вече са в състояние да обезвреждат всяка балистична ракета.
    Това, което същите военни специалисти очакват е, че САЩ ще тестват най-новите си достижения в областта на ПРО върху Корея. Ако се укажат успешни, Русия, ще е в положението на СССР август 1945г. СССР без ядрена бомба, САЩ със ядрена бомба. Ко прайм ?

    Коментиран от #11, #13

  • 6 ЪОМ

    12 21 Отговор

    До коментар #2 от "Справедлив":

    ""Хаахааха...уж най-мощната държава в света-САЩ и трябва трети самолетоносач срещу изостаналите и гладни корейци-живеещи в 18 -ти век...поне така ни казват "свободните медии"...---цирк...цирк-в който американците са палячовците...""

    ако пред тебе стои един сополив,мръсен и гладен м...л, но със зареден пистолет в ръка, пак ли ей така с лека ръка ще отидеш да му биеш шамари?
    Какво общо има това че са гладни оръфляци, с ядреното им оръжие, дадено им още от СССР?
  • 7 IDIL

    38 9 Отговор
    Най-голямото зло на света ФАЩ и терористичната шайка НАТО трябва да престанат да създават хаос и войни навсякъде,откъде накъде те можат а другите не,лицемерни подли кравари трябва да ги съдят за престъпления против човечеството и употреба на ядрено оръжие върху цвилно население в градовете Хирошима и Нагасаки избивайки стотици хиляди цвилни граждани и деца.
  • 8 petrew

    24 7 Отговор
    Като имат най добрата противоракетна "отбрана"хамериканците защо не им свалят някоя от пробните ракети!Знам ли?Май нещо ги хваща шубето!А за Русия Вие не берете грижата,тя си има от всичко/може по малко/но достатъчно да изтрие от лицето на земята т.н.демократи "хамериканци"!Нека не забравят Виетнам!!Уж я направиха на лунен пейзаж,а после избягаха,както дявола от тамян!И всичките си самолетоносачи да изпратят при корейците няма да ги уплашат!!!Зад тях са и Китай и Русия!Лошото е че ние сме пак на губещата страна!Пак се зверим на тоя и оня/Русия например!!/С трите ни самолета не ставаме и "чеп за зеле"!!А армия си нямаме!!Като ги гледам тия нашите "женски"войници свят ми се завива!!Та те как ще удържат един "АК 47"например?Стават само /ама май и затова не стават!/за о........дане!Представяте ли си армия от 37 хиляди недокастреници!Айде 3-4 хиляди дето ги разкарват по странство за да си изкарват пари за коли и апартаменти те са малко по!!!Ама другите са пълен "МУСОР"/боклук на руски!

    Коментиран от #10

  • 9 Симсона

    8 21 Отговор
    САЩ трябва да се заемат по въпроса със северна Корея. Не се знае какво може да им хрумне на тези психопати. Въпреки че от 1-вия до последния всички ходят с доченките имат атомно оръжие. На едно място прочетох че 50% от бюджета на Северна Кореа отива за армията.
  • 10 Девон

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "petrew":

    За Афганистан ли си мислиш !
  • 11 125

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Да не би при теб да ги си ги събират тия пари, та си сигурен? :) Тръмп за кво мрънка, че НАТО няма пари тогава?
  • 12 коко

    4 16 Отговор
    Самолеторазбивачът „Адмирал Кузнецов“ успя перфектно да потроши два свои самолета. Путин ще награди отличените, ако успеят да се доберат до базата си.
  • 13 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Тва че саш и отделил 100 квадрилиона зелени пари за оръжия нищо не значи прости нищо защото путин ше направи много повече за без пари щото хората там не са алчни учени и алчно военно лоби ше го направат същото за родину за сталину

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 mediator37

    3 8 Отговор

    До коментар #13 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Така е, съгласен съм. Русия е в пъти по-ефективна. Но от доста време в Русия (както и в България) има проблем с инженерните кадри, няма иновации. И американците признават, че в ракетите и бронетехниката Русия е водеща. Въпросът достатъчно ли е за спечелване на глобална война ? Като веднага добавят, че Русия има засега само прототипи, които са без аналог в света, но няма финанси за да си ги позволи в масов мащаб за превъоръжаване. Т-14 и Т-15 добре, но колко са произведени? Курганец 25 и БТР 82А - добре, но колко са произведени? Коалиция СВ- да, но колко са произведени ?
    Изоставането на Русия във ВМС и ВВС е огромно и безспорно. Остават сухопътните сили, където пък не е ясно кой кого.

    Коментиран от #22

  • 16 onq s konq

    5 12 Отговор

    До коментар #13 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Без да те обиждам,явно живееш в ЧЕТИРЕДЕСТТЕ НА МИНАЛИЯ ВЕК!Какъв "за родину ,за сталину" сега в Русия?Явно не живееш в Русия/че дори и в България/,,но със сигурност знаеш,че още на "Вокзала" в Русия ще те обезкостят безжалостни крими-банди,а ако нямаш и нищо за вземане в себеси-...просто ще ти прережат гърлото за да ти е "за урок" за друг път!Не само НОРМАЛНИТЕ ХОРА-ДОРИ РУСКАТА МАФИЯ СЕ ИЗНЕСЕ ОТ РУСИЯ на Запад,ЗА ПАРИ...ти си продължаваш да говориш "за родину и за сталину":)Както и да е -само ти пояснявам нещата,пък ако не вярваш-пробвай!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кошкин

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "mediator37":

    Медиаторе, в момента в който Вермахта е превземал Гърция , руснаците правят тестове на само 2 експериментално нови ТЕ-34 на Кошкин. Вярно позакъснели са , но това не им е попречило до края на войната да са били произвели около 80 000 Те-34, със съответните подобрения и модификации. Военният бюджет на Русия макар и увеличен в последните години остава отбранителен ,и вече не предвижда гонка на въоръжението и изтощението в количество, което след няколко години , вече е остаряло. разработки , нови технологии, определени опитни бройки, а по време на война пускат конвеерите.
  • 23 Кимчо

    2 1 Отговор
    Аууу,много се изплаших! Я да си пусна още една ракета, докато мога.