Last news in Fakti

28 Май, 2017 15:51 1 137 1

Македония на крачка от ново правителство

  • македония-
  • правителство-
  • зоран заев

Зоран Заев беше преизбран за лидер на СДСМ

Македония на крачка от ново правителство - 1
Снимка: БТА/AP

Зоран Заев беше преизбран за лидер Социалдемократическия съюз на Македония, съобщи Канал 5.

Радмила Шекеринска запази ролята си на вицепрезидент на партията. Бившият президент Бранко Цървенковски, гости от Европейския парламент и социалдемократи от Европа присъстваха на конгреса.

През миналата седмица Заев получи мандат за съставяне на правителство от президента Георге Иванов. Партията му избра и нови членове на изпълнителното бюро.

Малко след това от албанската фракция Демократичен съюз за интеграция обяви имената на бъдещите министри в кабинета. Това ще са Хазби Лика, Буяр Османи, Билент Салиу, Крешник Бекташи и Садула Дураку. Лика ще е вицепремиер, отговарящ за международните отношения и политическата система. Османи ще отговаря за евроинтеграцията, Дукару за околната среда, а Бекташи ще оглави министерството на икономиката.

Двете партии водиха преговори за нов кабинет в петък. Очаква се през следващата седмица те официално да обявят състава на новото правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 непознат

    1 0 Отговор
    Македонски предатели,шиптари слагате за министри, каква Македония е,май шиптарска Македония,СРАМ.Я сложете македонец в Албания ще го изгорят жив.Народ македонски поробен като българския.
Новини по държави: