28 Май, 2017 20:59 5 083 26

Европа повече не може да е зависима

  • европа-
  • зависима-
  • ангела меркел

Меркел призова ЕС да се бори за бъдещето си

Европа повече не може да е зависима - 1
Снимка: БТА/AP

Европа не може да е повече зависима от САЩ или Великобритания. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Би Би Си.

Меркел заяви, че иска добри отношения както с двете държави, така и с Русия, но на този етап „Европа трябва да се бори за собствената си съдба“.

Тя определи разговорите на срещата с Г-7 като много трудни и заяви, че очаква президентът на САЩ Доналд Тръмп скоро да вземе финално решение.

„През последните няколко дни повтарям, че времената, в които сме разчитали на някого, си отиват. Това трябва да е ясно“. Това заяви Меркел, коментирайки срещите на Г-7 и НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    14 37 Отговор
    Сащ ще и бие шута.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Мераклия

    32 26 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Дано да не може да и бие шута, че от баба Меркел по добър канцлер няма да има. Умерена, умна и много дипломатична. Вратите за нея са отворени от Кремъл до Белия дом.

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    40 18 Отговор
    Ха,ха, патицата проявява разум. Късноо, погуби държавата си вечее. След 25 г. мохамеданите ще са повече от половината. Който го поиска, го постигна
  • 4 Хасан

    27 17 Отговор

    До коментар #2 от "Мераклия":

    Не ставка вьпрос дали е умна ,а дали е послушна...от нея се иска да продьлжи с ембаргото срещу Русия и да плаща повече вноска на Сащ.
  • 5 antimediator

    34 10 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ще отговаряш само са разни отпадъци като Ердоган, Доган и други подобни.
    А на баба Меркел ще измиеш краката щото дава работа на няколко милиона прости и неграмотни турци от България и от Турция !
    Иначе ще си стоят в къщи и няма да има с какво да си избършат сополите !
    Анадъмо ?!

    Коментиран от #7, #8, #17

  • 6 Гнида

    16 10 Отговор
    А на нас дето живеем в България каква ни е ползата от евросъюза ? Не ми пука фащ ли швабите ли ще ръководят парада . Хватката е ние да сме добре ! А не сме , поне евроатлантически ценности имаме ....
  • 7 Хасан

    12 20 Отговор

    До коментар #5 от "antimediator":

    Немците причиниха най-кьрвавите войни на човечеството..не трябва да забравяме...а и не СМЕ роби да СМЕ признателни на своя господар че работим на трьстиката
  • 8 Хасан

    29 5 Отговор

    До коментар #5 от "antimediator":

    Не отглеждвш в Бьлгария животни а отиваш в Германия да работиш в ферма ..След това немците продават произведеното от тебе в Бил.. Бьлгария...и това не го проумяваш!!! Те се развиват като производители а ние СМЕ консуматори..
  • 9 Гост

    37 4 Отговор
    2050 г., германия, магистрала, двама полицаи си говорят - Али, Али. Кажи Кемал. Ела да видиш кво смешно име има водача -Гюнтер моля ти се
  • 10 Варна

    34 1 Отговор
    РАЗГЕЛЕ ЕДНА УМНА МИСЪЛ!
    Най- мощната икономика от 530 милиона жители, с най- доброто Ноу -Хау и износ, не може и не трябва да се държи като дебела, беззащитна дама

    Коментиран от #11

  • 11 Хасан

    9 16 Отговор

    До коментар #10 от "Варна":

    Мозька на Запада е Англия,а бухалката Сащ..а Европа са бачкаторите...Сащ и Англия отиват и си взимат..а Европа яко работят
  • 12 Глупак

    36 10 Отговор
    Една договорка на Европа с Русия ще промени хода на историята.
    Това би гарантирало мира в Европа
    АнглоАмериканците ще се на .е рат.
  • 13 Дядо поп

    4 3 Отговор
    Бабето не може да вдене,че две дини не се носят под една
    мишница. Не може да хрантутиш милиони мигранти и в
    същото време да си силен.А освен хрантутенето на мигран-
    тите силите ще отиват и за предотвратяване на терор,без
    да смятаме това,че влачи нас и гърците,като л..но на опи-
    нък.

    Коментиран от #15

  • 14 Кибик

    20 6 Отговор
    Американците виждат като най голяма заплаха за тях един здрав, силен съюз между Германия и Русия и никога няма да го допуснат.
  • 15 Хасан

    6 13 Отговор

    До коментар #13 от "Дядо поп":

    Емигрантите и трябват за да могат да се възпроизвеждат...немците не правят деца,имат еднополови бракове,гейове...нямат традиции,нямат страх от Бога,..

    Коментиран от #23

  • 16 onq s konq

    8 15 Отговор
    Приказките за "независима Европа" за единствено за електората и нямат нищо общо с дейсвителността и разума.И за какви съюзи между Германия и Русия или пък между Европа и Русия може да се говори,след като руснаците ще се съгласят на такива мигновено,но...РЪКОВОДНАТА РОЛЯ ДА Е ТЯХНА-точно както преди имаше СИВ и Варшавски договор,но КОМАНДВАХА РУСНаЦИТЕ И ТО С ТВЪРДА РЪКА!А може ли Европа да се опълчи на Русия във военно отношение?А ако Русия врътне кранчето на Европа?...Е ЗА ТВА БЕЗ ВОЕННАТА И ИКОНОМИЧЕСКА МОЩ НА АМЕРИКА ЕВРОПА Е ЗАГУБЕНА!

    Коментиран от #19

  • 17 Нострадамус

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "antimediator":

    Германец означава умен, работлив и дисциплиран човек. Държава която храни половината свят. Сравнение с бай Ганчо не може, а бай Хасково поне се учи на труд и технологии и копира много полезни неща. А ние сме мързеливи крадливи завистливи и злобни.
  • 18 Vasik Atanasova

    8 5 Отговор
    за всичко е виновна Меркелина
    и тя е подметка на някой
  • 19 Мустафа

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Е добре ама като гледам те нито военно нито икономически са мощни.... А една трета от ресурса на планетета е в бл...вете (горива повече от1/3) е като сме тръгнали да целуваме г.з не е ли по добре да е тоя от който ще има полза?
  • 20 Кики

    6 0 Отговор
    И в света има иерархия... също, както в завода!
  • 21 Профил Одитор

    8 1 Отговор
    Следователно, налице е деморализация на ценностите в ЕС и НАТО. Щом меркел морално е рухнала, означава, че се вижда краят на ЕС и началото на разпада на НАТО ...
    А за страната ни - необходима е незабавна смяна на политическата конфигурация! Още веднъж, време е за нов политически проект. Видяхме до къде ни докара сегашната политическа върхушка на БКП (нароила се под псевдонимите на БСП, СДС, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, Патриоти и какво то се сетите още). На всички децата им са в чужбина, а тук ни залъгват колко добре управляват когато са на власт!
    СМРАД!
  • 22 Шаран БГ

    6 3 Отговор
    Какво се прави на интересна баба Ангелина? Санким и тя не е подписала "канцлер-акта" от времето на К.Аденауер / 21.05.1949г./? Как аджеба ще стане така, че Германия няма да е зависима от САЩ и Англия, в частност и от Франция? Дрън-дрън..............
  • 23 Аман от сбърканяци

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    "Нямат страх от Бога"! Ето заради такива кухи лейки света е на т'ва дередже и Тръмпи, и компания(Путин, Мутин и др.) въртят далавера на гърба на милионите болни мозъци!
  • 24 Kcaniba

    13 1 Отговор
    Европа до вчера не беше ли независима!???
    Та нали само лошият Путин твърдеше, чу ЕС няма собствена външна политика, а е палето на САЩ!!
    И сега ква стана тя!!??
    Света е пред прага на войната, ЕС е пратело войски по границите с Русия и ако жи питаш защо - те самите не знаят!!!
    Аах, да - защото в белият дом рекли - Русея е агресор!!!!
  • 25 незнайко

    0 0 Отговор
    ТЪПАТА БАБА СЕ ОСЪЗНАВА ! УРА ! Очакваме поврат и в българските разбирания. А дано, ама надали ! Ние винаги се движим години назад във времето.
  • 26 ГайБаню

    0 0 Отговор
    От Меркел по добър политик в момента няма , скоро не се вижда и подобен или близък до нея. Никой от всички тука дето плюят по нея не е живял в по добра Европа от днес. Относно миграционния процес , как ще асимилира толкова имигранти е неин проблем , или неино преимущество , това са хора които ще бъдат германци както и децата им , работещи , мотивирани , задоволени и крепящи икономиката на Германия , благодарни , познавам хора от тях и са благодарни , а ние само сме прът в колелата на ЕС , не стига че не можем , ами и ни мързи , оплакваме се и искаме някой да ни даде пари , щот видиш ли сме от 681г в Европа , и сме измислили компютъра , и още кво ли не , кви сме велики само .... когато стигнем такова мислене и такава политика незнам къде ща са другите нации . Нато е за всички и от всички , не е на Америка , и никой не е длъжен да им плаща повече отколкото трябва. Не може и да им се плаща а в същото време да си ползват НАТО да си уреждат техните интереси. Права е Меркел , обединена Европа трябва да има нейна армия , коларобация от най добрите сили , само така Европа ще е силна и независима. А сега не моа се сетя НАТО от кой точно ни пази , от тероризма ли , или от Русия , или се държат като висаджий , ако не си платиш ще ти запалим чергата ? Да живее обединена Европа. А за Брекзит е ясно , подкрепени са от Америка защото Европа става силна , а това не е добре за Америка и Русия
Новини по държави: