Last news in Fakti

30 Май, 2017 08:47 15 342 22

Ким Чен -ун със зловеща закана

  • северна корея-
  • ким чен - ун-
  • ракета

Иска да изпрати "голям подарък на САЩ'

Ким Чен -ун със зловеща закана - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерът на Северна Корея лично наблюдава ракетните тестове в страната, съобщи KCNA.

Ким Чен – ун е поел контрола над ракетната програма на страната, защото иска да бъде наваксано технологичното изоставане от Запада.

През вчерашния ден от КНДР направиха тестово изстрелване на нова балистична ракета. Тя беше с усъвършенстван механизъм в процеса преди изстрелване.

Диктаторът се надява бързо да бъде постигнат технологичен напредък в ракетната програма. Той е заявил, че така ще може да изпрати „по-голям подарък на Америка“. Според него това ще е отговор на американската военна провокация.

Южна Корея вече обяви, че е провела съвместни учения с американски свръхзвуков бомбардировач B-1B Lancer. Пхенян обвини САЩ, че на ученията се тренира свалянето на севернокорейски ракети.

На 1-ви юни се очаква САЩ да проведат тестове за сваляне на балистични ракети. Така ще могат да отговорят на севернокорейската програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    41 21 Отговор
    Браво на грухи
  • 2 КимСерСем

    45 8 Отговор
    Да се изака и да похлупи акото с кофичка , и да каже на лошите хамерканси че отдолу има живо пиленце
  • 3 бббббб

    77 20 Отговор
    Либия,Ирак ,Авганистан ,Виетнам и Сирия бяха нападнати от САЩ за много по-малко измислени причини.Но,тук не смеят.Защото знаят,че този е луд и със сигурност е сериозен противник на собствена територия.

    Коментиран от #4, #22

  • 4 гост

    31 39 Отговор

    До коментар #3 от "бббббб":

    Споко - скоро ще му хлопнат мандалото и на него ...
  • 5 БАЙ ГАН4О

    41 26 Отговор
    Ще го хлопнат,ама друг път

    Коментиран от #21

  • 6 Боби КОЧА

    45 18 Отговор
    Колкото по -голям е подаръка, толкова по -добре!
  • 7 Лупи

    53 19 Отговор
    Шишо бръщолеви естествено пропагандни глупости и никой не му вярва, че може да прати ракета по-далеч от 100-200 км в Ю.Корея, което си е чисто братоубийство ако стане. САЩ имат антиракетна програма разработвана от 50-те годин ина 20-ти век и няма здрав разум на Земята, който да повярва, че държава страдала от масово недохранване на населението си до преди 20 години, държава която имаше до скоро селскостопански Ан-2 пребоядисан в зелен цвят с малокалибрени бомби под крилата, държава без природни ресурси и едва прохождаща в ракетните технологии може да застраши САЩ по някакъв начин. Единствената причина, поради която не го нападат е, че ще има жертви и няма ресурси за плячкосване т.е. един вид по-рентабилно е САЩ да рекетира Ю.Корея за защита от С.Корея отколкото да загуби пари и жива сила в свалянето на Кимчо. Могат да пробват по втория начин подмолно, ама тлъстото копеленце явно добре се е обградил.
  • 8 Morgoth

    35 10 Отговор
    САЩ трупат милиарди от оръжейни сделки в района на база тези заплахи. Всичко играе в тяхна полза. Въпреки, че прехвалените системи за противоракетна защита са в най-добрия случай недоизтествани срещу балестични ракети и ако корейската програма вземе, че даде добри резултати може да им свият сърмите.
  • 9 Нафарфорий

    41 12 Отговор
    народа му гладува па гледай го него кви бузки е закръглил, наще депутати имат сериозна конкуренция!
  • 10 onq s konq

    12 31 Отговор
    Без да съм злобен ще кажа,че ВСИЧКИ ТУКА ДЕТО ГОВОРИТЕ ЛОШИ НЕЩА ЗА КИМ,МЯСТОТО ВИ Е В С.КОРЕЙСКОТО БЕЛЕНЕ!Щото вие си го прецакахте,НО НИЕ НЕ СМЕ.И ще има да чукате камъчки за щироките и светли макадамови магистрали на ВЕЛИКА СЕВ.КОРЕЯ ДОКАТО ВИ СЕ ИЗЯСНИ МИРОГЛЕДА!
  • 11 filo

    19 20 Отговор
    Кога най сетне на това прасе ще му теглят ножа
  • 12 БКП-верен до безкрай...

    16 15 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА на веки веков. КАПИТАЛИСТИ пазете ЧИСТОТА по улиците не хвърляте отпадъци от БАЛКОНИТЕ .....Който УЧИ той ще сполучи...НЕ ПУШЕТЕ,ЗАБРАНЕНО Е.(затуй се вдигат цените на ТЮТЮНА....
  • 13 кики

    12 23 Отговор
    много ушанки брей,много цвилене от коневръза!
  • 14 кики

    12 13 Отговор
    Родриго Дутерте
    Ексцентричният президент на Филипините с психологическа оценка за лидера на Северна Корея
    Ким Чен-ун си играе с бомбите сякаш са играчки. Умът му не работи добре и той просто може да се побърка само за един миг" Та кой диктатор е НАРЕД С ГЛАВАТА!
  • 15 ооооооо

    7 16 Отговор
    Искаш, ама не можеш бе, малък чеджи.о! Много сте назад...а и скоро ще те гръмнат.
  • 16 Пламен

    14 12 Отговор
    Горкият Ким, за жалост той ще бъде поредния диктатор който ще гризне дръвцето, истината е ще каквато и армия (по-големина) да има ресурсите на Северна Корея няма да и стигнат и за месец война, без помощта на Китай той е пътник, а Китай получи достатъчно провокации от страна на Северна Корея така че няма да се намеси.Да не говорим и за петдесет годишните оръжия на Ким.

    Коментиран от #17

  • 17 Зайо Байо

    22 7 Отговор

    До коментар #16 от "Пламен":

    Абе те и на сърбите оръжията са от времето на бивша Югославия, но свалиха на американците самолета с тел. Да не говорим за високотехнологичните авиобомби и ракети на САЩ, които падаха на българска територия.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ердоган

    5 2 Отговор
    Бой по комунистическите каски,след него следва Путю-маринкин,за диктаторите само тояга.
  • 21 БАЙ ГАН4О

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ ГАН4О":

    Е ти така разправяше и за твоя приятел Кадафи пък виж какво стана ...
  • 22 незнайко

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "бббббб":

    Тока е, но лудия в случая е Тръмп, защото продължава да дразни северно корейците ! Преди това те не са заплашвали НИКОГО ! Няма как да те заплашват и да не отговориш. АКО СВЕТА СЕ ОБЕДИНИ И ПОИСКА ОБЯСНЕНИЕ ОТ САЩ И В ЧАСТНОСТ ОТ ТРЪМП ЗА ДЕЙСТВИЯТА ИМ ЩЕ Е НАЙ ДОБРЕ !
Новини по държави: