31 Май, 2017 13:47 2 257 6

Все повече американци искат импийчмънт на Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • импийчмънт-
  • анкета-
  • процедура

Наскоро американски конгресмен поиска същото

Все повече американци искат импийчмънт на Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

Все повече американци искат срещу президента Доналд Тръмп да бъде започната процедура по импийчмънт, сочи ново социологическо проучване на „Политико“ и „Морнинг консулт“.

43% от запитаните американски граждани смятат, че Конгресът трябва да отстрани от власт държавния глава. Процентът само преди седмица е бил 38%.

„Ако Тръмп е мислел, че пътуването му в чужбина ще затъмни скандалите, е грешал“, посочват авторите на проучването, сравнявайки резултатите от предходната анкета.

Американският държавен глава посети Саудитска Арабия и Израел, а след това се срещна с натовските си партньори в Брюксел. Не липсваха скандали, обаче. Доналд Тръмп избута грубо премиера на Черна гора, а се стигна и до дипломатическо напрежение с Германия.

Преди две седмици американски конгресмен поиска официално започването на процедура за сваляне от власт на Тръмп. Конгресменът Ал Грийн от Тексас аргументира искането си с уволнението на шефа на ФБР. Джеймс Коми бе уволнен от Доналд Тръмп в момент, в който службите разследваха предполагаемите му връзки с Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 6 Отговор
    Ако гласуват предложението, вероятно ще се приеме и клоунът ще си ходи. Арнолд ако имаше право щеше да се кандидатира, защото вижте как той разви Калифорния като водещ щат в зелени технологии, информационни технологии и новаторство. Значи става, а този дядо иска да плюе на всичко постигнато в здравната им система, зелени технологии и външна политика и пазари.

    Коментиран от #4

  • 2 Боби КОЧА

    4 0 Отговор
    Направо не мога да повярвам ,ама как така. И сега кой ще налага демокрация?
  • 3 Нафарфорий

    7 2 Отговор
    Защо не назовавате нещата с истинските им имена? От посочените проценти разбирам само, че почти половината американци са гейове, черни, ислямисти, трафиканти, комунисти, соросиди, абе общи линии активни членове на Демократическата партия!!!!!!!! цивилизованите никой не ги пита, а ако ги питат всички ще кажат , че искат Тръмп даги управлява не един а пет мандата!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ей, зелен престъпник, заподскачахте до небето като ви развали далаверата, нали?
    Ще видите сега вятърни мелници и усвояване на грешни пари!
    Браво на Тръмп!!!
  • 5 Българин

    2 2 Отговор
    Как ще го искат, той е в тандем с малкото ботоксирано плешиво човече на русия. Да се маха и тва е.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.