Last news in Fakti

2 Юни, 2017 06:29 1 984 8

Белград няма да въведе санкции срещу Русия

  • сърбия-
  • санкции-
  • русия

Това заяви сръбският външен министър Ивица Дачич

Белград няма да въведе санкции срещу Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Белград никога няма да въведе санкции срещу Русия и няма да изневери на своя военен неутралитет. Това заяви сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от РИА Новости.

„Знаете, че Русия и Сърбия са традиционни съюзници в тази насока. Ние няма да наложим санкции срещу Русия. Това не е просто политически, ами и морален въпрос за нас. Искаме приятелите да останат приятели за винаги.

Сърбия няма да се отметне от политиката на военен неутралитет. Това е нашето решение. Едва ли ще го променим“, заяви Дачич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    11 10 Отговор
    Какво значи "военен неутралите" на Сърбия и може ли той да съшествува след като прие "подарък" бойни самолети от Русия?Защо на неутрална Швейцария не й подаряват руски "Мигове" и "Катюши"?Това е все едно подсъдимият да подари на съдията "едни пари" и после да се очаква неутрално съдийско решение.Между другото кой пък кара Сърбия да въвежда санкции след като тя не е член на ЕС?Същото е като приказката че чула жабата че подковават коня,но твърдо заявила че не иска да я подковават и нея!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Дедо Грую

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Швейцария е неутрална, защото е банка на световните престъпници, иначе никога нямаше да я оставят да бъде такава. Сърбите си гледат интереса и са абсолютно прави. До вчера дето се вика ги бомбардираха и сега да бъдат солидарни със същите тея!?
    Де и нашите политици да гледаха интереса на държавата като сръбските, а то само животинска алчност. Като пукнат, всичко заграбено остава на тая земя. Нищо не ще отнесът със себе си.
  • 3 Да го тура на Катъра

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Чети историята Конь,
    Сърбите от почти 150 години са съюзник на Руснаците неизменно. Те добре помнят, че с тяхна помощ увеличават територията си двойно от Берлинският конгрес. После Тито и Сталин бяха дружки и така Македония стана Сръбска. Сърбите са кофти хора, но са лоялни партньори, а и в момента получават сериозна подкрепа от Руснаците по стратегически въпроси, както и в икономически аспект. ЕС и САЩ се опитват да ги разделят както разделиха нас с Русноците понеже така по- лесно се манипулира една малка държава. Ако ЕС оцелее Сърбите няма да имат шанса да продължат с тази политика тъй като ще бъдат изолирани икономически и в този смисъл тяхната смърт ще бъде неизбежна. - Те проста няма да имат избор и е въпрос на време.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    5 11 Отговор

    До коментар #3 от "Да го тура на Катъра":

    Добре е да се чете историята,но това изяжда времето са анализ на действителността и бъдещето!Да оставим пък настрана факта,че чета само в тоалетната.И така-СЪРБИ И РУСНАЦИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ с тяхната мания по изгубените велики Югославия и СССР,а между другото Тито беше определено недолюбван от СССР заради двойнствената му политика и безпрепятствено пускане на сърбите да бачкат на Запад.Тогава обаче от сръбските гастарбайтери влизаха яки пари в държавата защото НЯМАХА КОНКУРЕНЦИЯТА НА ИЗТОКА и бяха едвали не превилегировани.Сега обаче след падане на жел. завеса нещата се обърнаха и те са никои.Вярно че в момента се радват на отличен износ на стоки за Русия заради ембаргото,но то рано или късно ще падне и тогава конкуренцията ЩЕ ГИ СМАЧКА.И точно тогава ще омекнат и ще бъдат готови да влязат в ЕС с преклонени главици и то при "лекоутежнени" условия.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Монго

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Аз още помня как обърка унгарското знаме с българското, исландското с английското! Той ще дава акъл да се чете история...
  • 6 асът на асовете

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Принципно си прав, но ми се струва че сърбите могат да се оправят доста добре и без ЕС(стига някой умишлено да не им пречи)Самият ЕС е силно променен и в скоро време ще се разпадне, най-вероятно на няколко по-малки групи. Тъй че партньорството с Русия може да донесе само ползи на Сърбия, което не означава че трябва да са затворени за целия останал свят.

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "асът на асовете":

    Ако сърбите можеха да се оправят "доста добре" и без ЕС,нямаше да имат молба за членство.А както казваш че някой им пречи - така е -ПРЕЧИ ИМ МИТНИЧЕСКАТА ПОЛИТИКА НА ЕС!Не знам откъде точно знаеш че ЕС скоро ще се разпадне/вероятно звездите ти говорят/,но партньорството с Русия наистина е много важно за тях,щото удавник се хваща и за сламка.Цената обаче...ЦЕНАТА Е ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА И ИКОНОМИЧЕСКАТА ВЛАСТ НА РУСИЯ И ПОСТЕПЕННО,НО СИГУРНО ИЗГУБВАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА СИ ИДЕНТИЧНОСТ!...Така,както беше България цели 45г със последваща ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ ОТ ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ.
  • 8 Барчо

    0 0 Отговор
    Сърбите на са послушковци като нас. НАТО вече не и трябва, а в ЕС, ако влязат, ще бъдат като унгария. Няма да слушкат като нас да и нареждат да правят самоубийствени действия. Това само ние го можем и после чак да се гордеем. А на някои, които не и изнася различното мнение се опитват да ни причисляват към некви си тролове ли, молове ли, не знам. Алооо, краварите! Не всички мислят като вас. А кой мисли правилно, времето ще покаже.
Новини по държави: