Last news in Fakti

3 Юни, 2017 08:35 5 936 14

САЩ предупредиха Китай: Спрете милитаризирането!

  • джеймс матис-
  • южнокитайско море-
  • сащ-
  • милитаризиране-
  • китай-
  • северна корея

Матис посочи още, че ядрената програма на Пхенян е сериозна заплаха за всички

САЩ предупредиха Китай: Спрете милитаризирането! - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати няма да приемат милитаризирането на острови в Южнокитайско море, заяви министърът на отбраната Джеймс Матис, цитиран от Би Би Си.

По време на конференция по сигурността в Сингапур Матис подчерта, че подобни действия от страна на китайските въоръжени сили подкопават стабилността в региона.

Териториалните претенции на Китай в богатия на ресурси регион са оспорвани от няколко страни. Това обаче не спира Пекин в изграждането на изкуствени острови, на които разполага бойни системи.

В същото време Джеймс Матис похвали китайците за усилията им да възпрат ядрените и ракетни опити на Северна Корея, които повишиха напрежението на Корейския полуостров до червено.

Американският министър на отбраната заяви, че ядрената програма на Северна Корея е „заплаха за всички нас“ и трябва да бъдат положени сериозни усилия за общата цел – безядрен Корейски полуостров.

Джеймс Матис допълни, че Щатите не са се отказали от политиката за „един Китай“ и тя остава неизменна. Същевременно от Вашингтон се надяват на мирно решаване на ситуацията между Китай и Тайван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе празни кратуни са

    84 86 Отговор
    Как така САЩ ще решават и заповядват на целият свят-да не са богове ....
  • 2 Пекин

    65 75 Отговор
    Наглите краварски цървули,май ще бъдат ритани в муцуните.
  • 3 гост

    42 53 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Матис посочи, че ядрената програма на Пхенян.................
    Не знаех че Пхенян са го изместили в Китай.
  • 4 Си Дзинпин

    41 50 Отговор
    Ще си милитаризирам к*вото и щото си искам. Даже ще милитаризирам и самото милитаризиране. Русата перука да си трае.
  • 5 некойси

    25 40 Отговор
    ... иначе? какво ще стане?

    Коментиран от #6

  • 6 tost

    33 35 Отговор

    До коментар #5 от "некойси":

    Иначе Уди кълвача (Тръмп ) ще разходи още един самолетоносач,но вместо бомби ще бъде пълен с памперси и противоядренни костюми,щото Грухчо от Северна Корея е не по малко луд от чичо Дони.
  • 7 Китайски самолетоносачи в Мексиканският

    33 32 Отговор
    А га бутахте самолетоносачите там в Южно-Китайско Море , тогава що не рИвахте , сега на всяко действие има обратно, и равно по сила противодействие. Както правилно е отбелязал преди стотици години бат ви Исак.
  • 8 Кибик

    32 29 Отговор
    И сега понеже от Краваристан са ги предупредили, половин милиард китайци едновременно го местят от единия крачол в другия. Ако пък едновременно вземат че се из.пи.каят в океана, ще се вдигне цунами и ще отнесе Калифорния.
  • 9 jimmy

    27 32 Отговор
    тези фаш. такава наглост няма никъде даже ссср навремето не са били никога толкова нагли и жестоки
  • 10 Kcaniba

    28 32 Отговор
    ФАЩ като най-немилитаризини и хрисими и добрички, нормално да реагерат така срещу зъл и милитаризиран Китай!! Китайците имат наглостта да граничат с американско Китайско море!!!
    Още има Русия - агресор, милитаризирана държава расположила граници до американски Европейски Съюз!!!

    Коментиран от #11

  • 11 ултра

    33 15 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Ушанке, не го ли научи тоя пуст български език, най-накрая?!? Пише се раЗположила, със "з":)
  • 12 Ярослав Станчев

    16 26 Отговор
    Леле и сега китаеца като се стресне ще си премести хоя от единия в другия крачол и ще направи още десетина острова.
  • 13 Kcaniba

    1 2 Отговор
    На 3 юни1989 г. Китайското правителство изпраща военни части, за да потуши протестите на площад Тянанмън. Серията от демонстрации, водени от студенти, интелектуалци и работнически активисти в Народна Република Китай, завършват с около 10 000 ранени и 2000 убити, предимно студенти и млади хора.

    В края на 70-те години на миналия ХХ в. държавният глава на Китай Дън Сяопин инициира серии от икономически и политически реформи, които довеждат до постепенното въвеждане на пазарна икономика в страната, както и до известна политическа либерализация на системата на Мао Дзедун. Тези икономически и политически реформи провокират в началото на 1989 г. недоволството на две социални групи в Китай.

    Първата група включва студентите и интелектуалците, според които реформите не са стигнали достатъчно далече и Китай се нуждае от реформа на своята политическа система. Тъй като икономическите реформи засягат само фермери и работници от индустрията, приходите на интелектуалците изостават от приходите на тези, които биват облагодетелствани от реформата. Те са недоволни също така и от социалния и политически контрол, който комунистическата партия на Китай продължава да налага.
  • 14 реалист

    5 2 Отговор
    Ама смях ,ама чудо голямо. Кой ги пита изобщо тия смешни каубойчета какво може да приемат и какво не . Вече им треперят мартинките от Китай , а тия всички приказки са поредния изблик на безсилие . Май им е дошло времето да си купуват хамериканско - китайски разговорници вече ...