Last news in Fakti

3 Юни, 2017 11:21 3 680 79

Следващият премиер на Ирландия – гей и син на имигрант

  • лио варадкар-
  • гей-
  • имигрант-
  • ирландия-
  • премиер-
  • политик-
  • премиер

Лио Варадкар ще стане и най-младият премиер на Ирландия

Следващият премиер на Ирландия – гей и син на имигрант - 1
Снимка: БТА/ AP

Син на индийски имигрант и открит хомосексуалист ще бъде следващият министър-председател на Ирландия, коментира „Гардиън“. 38-годишният Лио Варадкар беше избран за лидер на дясноцентристката политическа партия „Фине Гейл“, което му отвори пътя към премиерското кресло.

Той ще се превърне и в най-младия министър-председател на страната. Назначението му ще бъде потвърдено по-късно през този месец, когато парламентът възобнови дейност.

Лио Варадкар е син на индийски имигрант, който се жени за ирландка. Политикът не крие сексуалната си ориентация. И докато изборът е необичаен за страна като Ирландия, то политическите анализатори посочват твърдата политическа реторика на Варадкар към дясното.

Младият политик ще замени на лидерското място в своята партия досегашния премиер Енда Кени. Кени ще остане на поста още две седмици, през които неговият приемник ще проведе разговори с партиите и независимите депутати, за да осигури подкрепа.

Лио Варадкар ще се превърне и в първия министър-председател от етническо малцинство на католическа Ирландия. Баща му е роден от Мумбай, а майка му е медицинска сестра. Израснал е с двете си по-големи сестри в Дъблин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормален

    38 41 Отговор
    Ейм чи кво? Идва време да крием че сме хетеросексуални!
  • 2 Гост

    32 41 Отговор
    Страшна гордост, няма що! Западът е започнал самозатриването си!
  • 3 tost

    29 40 Отговор
    Гей ,управляващ Ирландия,с лява резба пък ще води дясна политика.

    Нещо неразбирам, един педи ще ги води към светлото бъдеще.Боже накъде отива тоя свят ?
  • 4 ТТТ

    40 20 Отговор
    Хора, които прекалено се вълнуват от това кой с кого спи, определено сами имат проблем със сексуалността си.

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 5 ДДД

    24 31 Отговор

    До коментар #4 от "ТТТ":

    А тези,които не се интересуват от сексуалността, значи нямат такава!
  • 6 Упссссссс

    22 32 Отговор

    До коментар #4 от "ТТТ":

    Айде скачай да защитаваш евро-атлантическите ценности...ама когато синът ти доведе зет в къщи да не започнеш да чешеш кратунделата..
  • 7 Щирлиц

    35 7 Отговор
    За императора педофил кога ще кажете нещо ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    13 28 Отговор
    Добре че при нас още не е задължително ;)
  • 10 tost

    16 32 Отговор
    До ТуТуруТко или как му беше поста ХХХ,пардон ТТТ.

    На мен лично п...лите не ми пречат,обаче ако може дане правят манифестаций и да бъдат по дискретни.

    Харесват ми как пеят Елтън Джон и Фреди Меркюри,Джордж Майкъл ,обаче това не означава че ще сменя резбата;)

    Коментиран от #13, #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Sergiy

    34 14 Отговор
    Еее ;) и тука има московитски тролове, за тях не важно какви партии има в Ирландия, кой е в опозиция, кой е в коалиция, а за тях е важното, че някой си е гей. Ами не се знае къкви са тези тролове (1-2 с различните никове), с тази тяхна "работа" 24/7 без да излизат от вкъщи, това е вече проблем за тях ;)) щом от цялата статия, това е най-важното за тях ;)

    Коментиран от #15, #42

  • 13 Някой

    31 6 Отговор

    До коментар #10 от "tost":

    "Пост" означава публикация (чуждица е и идва от английски това твоето). Можеше да напишеш "потребителско име", в краен случай "никнейм", "юзърнейм" и т.н. И поне пишете през прокси, че с тези еднакви IP сте малко жалки.

    Коментиран от #14

  • 14 tost

    2 27 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    Mи да де ,коментара ми се до „поста“ (публикацията от английски) на ТТТ ,ма щом не си разбрал,Извинявай :)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ултрас

    33 5 Отговор

    До коментар #15 от "tost":

    Аве пиши на български език ве, руска подлого! Нищо не ти се разбира кво си мрънкаш там, кво търсиш само конфликти. .аси пропагандата и чудото вече. И ти казаха, пише се име , а не пост. Много си бавен.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Azazel

    37 5 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    На теб разсъжденията ти пък са най-много за 9-ти клас, ама на някой провинциален дърводелски техникум. Не мога да си обясня за какви се имате коментаторите във Факти, че смятате, че знаете по-добре от ирландците кой трябва да им е премиер?! Единственото което знаете за този човек е, че е хомосексуален и, че баща му е индиец, и вече отсъдихте, че не става... Е, ирландските избиратели (при това -
    известни с консервативността си), които са наблюдавали действията и политиките му дълги години, пък са го избрали него, така че следващите няколко години той ще е премиер на богата и просперираща европейска държава, а вие все така ще си седите в мърлявия и рушащ се панелен блок, ще злобеете из интернет форумите и ще си броите стотинките - дали ви стигат за пластмасова бутилка бира.

    Коментиран от #24

  • 20 ТТТ

    54 2 Отговор
    Модератор, написах в редакцията Ви. Искам да запазите коментар №18 като доказателство. Благодаря!
  • 21 две греди и автогол

    16 15 Отговор
    Ми ай честиту на ирландците:)
  • 22 Azazel

    35 4 Отговор

    До коментар #10 от "tost":

    И, как точно реши, че Лио Варадкар прави манифестации?! Човекът е от 10 години в политиката, шест, от които като министър, но си признава публично, че е хомосексуалист едва преди две години, като тогава изрично заявява, че хомосексуалността му или това, че е наполовина индиец по никакъв начин не влияят на разбиранията му и на това - какъв човек е. Просто, изглежда тогава е решил да пресече всякакви възможни спекулации и опити да бъде изнудван със сексуалността си, затова веднъж за винаги е приключил с този въпрос. Но, не и за лумпените от форума на Факти, които не вземат да погледнат политиците, които сами избират и на какъв хал е държавата ни, а са се заели да дават акъл на ирландците кого да изберат....

    Коментиран от #23

  • 23 Българин

    36 3 Отговор

    До коментар #22 от "Azazel":

    Тост и Гост са един и същи човек, както и има още няколко ника под които пише. Няма смисъл да му обясняваш, не е особено интелигентен и няма да те разбере, но ще включи шизата и пак ще пише от 10 акаунта и ще си слага плюсове.

    Коментиран от #25

  • 24 Гост

    4 27 Отговор

    До коментар #19 от "Azazel":

    И със 100 ника да пишеш, пак ще си останеш същия трол! Кога ли ще пораснеш и ще спреш с тъпотии си? От колко месеца чакам да ме съдиш в полицията, с което показваш липса на елементарни познания в механизмите и институциите на една съвременна държава!
    Хайде призови модератора да ти разпечата мнението ми и да го занесеш с ГДБОП :)))

    Коментиран от #26

  • 25 Гост

    2 28 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Поредния крадец, който вика дръжте крадеца!
    Смехоранчо, ако си мъж и си стоиш зад думата, искаш ли тук пред всички, да накараме публично в сайта, модератора да направи разпечатка на IP-тата от които пиша аз и от които пишеш ти. Ако от този компютър някога е писано с различен ник от Гост, съм готов да ти платя 10 бона, но ако от твоя компютър са писани мнения от повече от един ник, искам публично да дариш 10 бона на БАН!
    Хайде да те видя що за персона си сега, макар че съм сигурен, че или ще се покриеш или ще отклониш темата с някакви глупави брътвежи!

    Коментиран от #30

  • 26 Azazel

    24 2 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Нещо май параноидната ти шизофрения се обажда, така че тичай да си пиеш хапчетата и се завивай през глава! Никога не съм писал във Факти с друг псевдоним, освен с Azazel, но изглежда ти имаш някакъв въображаем враг тук и приписваш всички коментари на несъгласните с теб на него...?

    Коментиран от #27

  • 27 Гост

    4 24 Отговор

    До коментар #26 от "Azazel":

    Дали аз съм шизофреника или ти, отговаряйки на мой коментар адресиран към съвсем друг, то е ясно!
    И виж колко добре си се охарактеризирал - живееш в панелка и нямаш пари за бира и за това мечтаеш да си педал в Ирландия. Само, че аз си живея в самостоятелна къща и не пия бира, за това и не съм заслепен от еврогейските ценности, защото не съм превърнал живота си в проституция, кланяйки се на всеки с пари!

    Коментиран от #28, #37

  • 28 Ултрас

    19 2 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Ти ли не живееш в панелка ве? Разсъжденията са ти точно като на неуспял, неизживял себе си застаряващ дуполиз. Дайте вече шанс на нашето поколение! Писна ми да слушам кво било преди, кво станало сега.

    Коментиран от #29

  • 29 Гост

    2 22 Отговор

    До коментар #28 от "Ултрас":

    Обръщението "ве" показва, че най-вероятно си неграмотен пубер от село около Бургас. Та явно не може и да четеш, защото никъде не съм писал какво е било преди!
    Ако ти олицетворяваш новото поколение, няма да успеем да се измъкнем от батака, но познавам достатъчно млади хора, които като мен не живеят в панелка и имат коефициент на интелигентност 10-кратно по-висок от твоя!
    Ти нямаш дори теза, не знаеш какво искаш освен сляпо хейтене ВЕ!

    Коментиран от #34

  • 30 Sergiy

    24 5 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Хубава оферта, трол московтски, не към мен, обаче аз я приемам + към всичко което ти си предложил на човека, имам още едно предложения, а именно- 60 секунди един на едни разговор, нали си "мъжкар"? ЕЕЕ?

    Коментиран от #32

  • 31 Кака Гинка

    6 15 Отговор
    Ами защо да не го изберат - сега на мода е екзотиката:колкото по-необичайно,толкова по-добре. И като гледам колко хора тук подкрепят "различното",не бих се учудила и на премиер - обектофил...
  • 32 Гост

    6 16 Отговор

    До коментар #30 от "Sergiy":

    "МосковТски" и "разговор един на ЕДНИ" - друсан ли си, пиян ли си или си просто неграмотен? Ако мислиш, че си много страшен пред компа, явно майка ти те е излъгала, а и отдавна има далеч по-интелигентни средства за усмиряване на някой който се мисли за много силен. Пък и сте толкова прости, че дори не се осъзнавате - един пише малоумен коментар и веднага 10-на плюса. Нали всеки нормално мислещ човек ще разбере, че ако веднага има толкова плюсове, значи има доста устройства с които да гласува. Което значи, че сте в една пиянско компания на неудачници и хейтъри!
    Живейте си животеца и не се правете на бабаити, като избивате комплекси в нета!
    Оставям ви, защото имам много по-важни неща - вечеря, секс, финал. И всичко това далеч от панелките.

    Коментиран от #35

  • 33 tost

    2 15 Отговор
    До аЗЕЛЧО

    И където точно съм написал че Лио,Лео или Гео,не си спомням точно името му е правил манифестаций?

    Кеде ходите по прайдове и кво правите там,не ме интересува
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Sergiy

    15 6 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Нали си много отворен, на всички предлагаш, всички обиждаш, за това приех твойто предложения.Сега, не мога да разбера, приемеш или не?

    Коментиран от #38

  • 36 Барчо

    5 11 Отговор
    Да живее модата.
  • 37 Гост от гейска държава

    15 8 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    "Мъжествените " българи не могат да достигнат стандарта на "гейовете". Нито технологиите им, нито пътищата им, нито дори да си изчистят тоалетните като тях. Но иначе се смятат за нещо повече. А най-смешното е, че хленчат непрекъснато и искат пари от тях. Какви мъже сте като не можете една читава държава и една читава икономика да направите?

    Коментиран от #39

  • 38 Гост

    5 12 Отговор

    До коментар #35 от "Sergiy":

    Какво трябва да приемам, че мечтаеш да си гей ли? Моето предложение е много ясно - нека модератора покаже за последната година от моя IP колко ника пишат и после да покаже от твоя колко ника пишат. Ще се види кой е шизофреничен наркоман пишещ с няколко ника!
    И ако си мислиш, че много ще ме стреснеш като поискаш в интернет 60 секунди на живо, значи наистина си дрогиран и си вярваш, че си безсмъртен!
    Хайде лека нощ скъпи гейове и наркоманчета!

    Коментиран от #44

  • 39 Гост

    7 12 Отговор

    До коментар #37 от "Гост от гейска държава":

    Да знаеш точно гейовете са направили технологиите и пътищата им. Как пък не съм чул нито за един значим патент в технологиите от гей, но пък в същото време е пълно с педали в политиката и шоубизнеса! Нямам нищо против тях, ама да ми се хвалят колко са велики, защото са педита, показва яко комплексарщина в стил ЕвГЕЙни Минчев!

    Коментиран от #41, #46, #79

  • 40 Трол

    2 10 Отговор
    Аз пиша с няколко ника, проблем ли има?
  • 41 Асен

    14 5 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Ти си много прост, честно. "" се слагат в българския език в няколко случая, вземи прочети, руска подлого. Вече твърдо вярвам, че си такъв. Освен това си и глупав или се опитваш да се правиш на хитър и обръщаш смисъла на казаните думи. За безмъртни се мислили хората, че са те поканили 1 на 1. Смешника си ти, големият отварач, нали скачаш на жените във форума, ама като ти предложиха среща, всичко което успя да измяукаш е кой бил гей и кой не. Че и наркомани. Можеш ли да кажеш кой визираш с това "гейове и наркомани", та да може да ти драсне човека една тъжба за клевета? :D Страхливец си ти, ама иначе много отворен пред монитора.

    Коментиран от #47

  • 42 Kcaniba

    5 9 Отговор

    До коментар #12 от "Sergiy":

    Какво сте се разквичали!??
    Взимайте по дупките и се радвайте на живота!!
    Гей парад ве правят - ми ходете там, израсходвайте инергията!!
    Аман толерасти фоби!!

    Коментиран от #43, #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Sergiy

    5 5 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    Сега, за IP-то беше ясно от началото, а 60 сек. на живо, обаче не в интернет. Знаех си че, вие сте тролове всичко искате да е интернет, обаче реалният живот много по-различен. Дрога не употрябявам и никой не е безсмъртен. Дадох ти шанса за да разбереш, дали съм гей и/или наркоман. Моето допълнение към твоето предложения, остава в сила.

    Коментиран от #48

  • 45 Sergiy

    5 5 Отговор

    До коментар #42 от "Kcaniba":

    дупките-вашата (ушанки/тролчета) природна среда. Повтарям, от цялата статия, най-важно за вас, кой е гей, а кой не е, ами ако сред вас/вие сте такива не се притеснявайте, за мен все тая.Аз не разделям хора по цвета на кожа, религия (умерена) или пък за такива наклонности. Това се нарича-опит, а не "толерантност", вие имате своите шибани методички, които аз не се уморявам да повтарям-ОСТАРЕЛИ (2013г.) и нищо, ама нищичко не сте видяли, а само едни и същи простотии пишете, вече месеци наред (виждам), а може и години, от къде да зная.
  • 46 Azazel

    7 5 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Това, че ти не си чул нещо, не значи, че не съществува, а само, че ти липсват знания и обща култура. Има безброй значими патенти и изобретения на гейове - достатъчно е тук да спомененм, че и компютърното устройство, на което си пишеш полюциите, е изобретено от такъв - Алън Тюринг създава първия електромеханичен компютър Bombe, с което има решаваща роля и за обрата във Втората световна война. И не искам да бъда разбран погрешно - не съм гей, нито защитавам гейовете като цяло, просто казвам, че сред тях, също както сред хетросексуалните, има и чудесни хора, и пълни боклуци, така че не можем да съдим за качествата на някой само по сексуалността му.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #44 от "Sergiy":

    И на теб ще го кажа - напиши ми кога и къде да се видим! Нали си много смел и смяташ, че си много страшен?
    Само не ме кани в село Долно Нагорнище, защото явно си от там СерГЕЙчо. Заповядай в София и да се разберем!

    Коментиран от #50, #51, #52, #58

  • 49 педали ислямисти и чернилки вече владеяе

    6 6 Отговор
    МАЙКО МИЛА, НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ НАКЪДЕ ОТИВА ТОЯ СВЯТ! ТОВА ПРОСТО Е НЕРЕАЛНО, НЕ МОГА ДА ПОВЯРВА, ЧЕ ВСИЧКО НАИСТИНА Е РЕАЛНО!
  • 50 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    Аз съм от София. Айде в 21:00 пред НДК? Ела да те видим, руска подлого.

    Коментиран от #53

  • 51 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    Или където кажеш, да не кажеш, че не ти е удобно на НДК
  • 52 Sergiy

    3 7 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    Ето, супер, София, ок за мен ;) на 12.06 трябва да съм в София, имам работа за един ден, тъкмо ще се видим. На 11.06 или 12.06 под някъква статия ще ти пиша "Гост", ще уточним час и место? Става?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ултрас

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Кажи къде да дойда ВЕ?? На крака у вас ще ти дойда, ай покани поне мен!
  • 56 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Ела в "Люлин" на Кооперативния пазар след час - т.е. 13:30. До магазин 53, където продават млечни продукти! Ще видиш кой е путьо, нещастен наркоман!
    Чакам те лайновоз миризлив, да защитиш твоя индийски педал!

    Коментиран от #57

  • 57 Ултрас

    2 3 Отговор

    До коментар #56 от "Гост":

    Хахахаха от Люлин ли си ВЕ подлого. И аз ще дойда неканен :D
  • 58 Sergiy

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: Ела в "Люлин" на Кооперативния пазар след час - т.е. 13:30. До магазин 53, където продават млечни продукти! Ето, място виждам, супер. Час ще уточним за 12.06, нали?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 гАй ричи

    8 5 Отговор

    До коментар #61 от "Българин":

    Съжалявам, хетеросексуален съм. Нямам нищо против гей обществото (имате си свой собствен живот), просто не искам да ми завирате в лицето вашата ценностна система.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Sergiy

    4 6 Отговор

    До коментар #72 от "Гост":

    Сега, умник, според мен си лъжеш здраво. Обаче на 12.06 в 14.00 ще те чакам 15 минути, до 14.15. Специално подредих графика за този ден още от днеска. Видях на streetview къде е. Магазина 53 не го зная, обаче има метро, това е бул.Панчо Владигеров, Люлин-3, това което си предложил: https://www.instantstreetview.com/@42.725975,23.261171,220.27h,-15.93p,1z
    Ще те чакам точно 15 минути, името ми знаеш. дънки, кафяви обувки, официална риза, ще държа разпечатки на твоите глупости. Това е ок? 8 дена, така че имаш време да подредиш "графика" си, трол.

    Коментиран от #75, #76

  • 74 шшш

    4 3 Отговор
    ето до какво води смесването на раси - кмет гей , няма шакра в този живот...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #73 от "Sergiy":

    Някой пише от мое име :)))
    Темата наистина е приключена за мен и няма да се занимавам с идиотщини, които като нямат доводи, търсят саморазправа, но само във въображението си!
    Много ясно посочих кой пише от един комп с различни никове в къщи, мислейки за Варадкар!
  • 77 Sergiy

    3 3 Отговор
    Е сега, вече нямам на представа кой от двама е "Гост", който беше толкова активен с обиждане последните два дена. Най-важното във всичко това, че когато хора обиждат по долният начин лично, това не е нормално и трябва да повториш тези думи в лице. Никога не ставаше въпрос за саморазправа, нямаше таково нещо, имаше предложения за разговор един на един само за една минута. Кофти, че няма регистрация през имейл адрес и да имаш ник и администратор може да види от къде идва и ника няма да не се променя толково често и лесно. P.S. толкова гадни и долни неща не са изливали до сега, както го направи "Гост". P.S. Кой от вас двама лъска нещо, нямам напредстава, ама продължавайте.
  • 78 незнайко

    1 2 Отговор
    Нали са до Англия взимат пример от нея. Срам и позор за нормалните хора, гей да ги управлява.
  • 79 Гост от гейска държава

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Това значи, че малко си чел. То със слушане не става, а с четене. Например създаването на компютъра се дължи на работата на английски гей математик, който дешифрира германската "Енигма". Но не това беше мисълта ми. Исках да кажа, че толерантните към гей общества са по-проспериращи и това не е случайно.
Новини по държави: