4 Юни, 2017 01:49, обновена 4 Юни, 2017 11:43 11 431 29

Терор в Лондон (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • лондон-
  • мост-
  • ван-
  • лондон бридж

Три нападения в столицата на Великобритания

Терор в Лондон (СНИМКИ + ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/ AP

Терор разтресе Лондон. Полицията потвърждава за три нападения в столицата на Великобритания, съобщава Ей Би Си. Седем души са загинали при тройния терористичен акт, обобщава Би Би Си.

Убити са и трима нападатели. Те са били въоръжени с ловни ножове.

Лондонската полиция призова хората към спокойствие и бдителност. Британският премиер Тереза Мей свика правителствения кризисен комитет "Кобра”.

Първото нападение е станало около 22 часа местно време в района на лондонския мост - Лондон бридж, където бял ван се вряза в пешеходци. Малко по-късно беше потвърдено за нападение с нож в района на близкия Бъроу маркет (Borough Market). Третата атака е била във южното предградие на столицата - Воксхол.

От метрото съобщиха, че спирката при Лондон бридж заедно с други три в района са затворени по искане на полицията, съобщи Би Би Си.

Терор в Лондон (СНИМКИ + ВИДЕО)

Има противоречива информация за стрелба в района на Borough Market.

Двама мъже влезли в ресторант на известния лондонски пазар близо до Лондон бридж и намушкали двама души в заведението, предаде Си Ен Ен.

Според телевизията сервитьорка е намушкана във врата, а един мъж е прободен в гърба.

Терор в Лондон (СНИМКИ + ВИДЕО)

Поне шестима души са ранени в района на лондонския мост. Районът е отцепен от полицията. В небето над столицата кръжи хеликоптер.

Терор в Лондон (СНИМКИ + ВИДЕО)

Очевидец казал за Би Би Си, че видял движещ се с висока скорост бял ван да се е отклонил рязко от пътя и започнал да блъска пешеходци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    83 10 Отговор
    Нищо, те ще се преборят като са по-толерантни и приемат бежанци още! Програмата я знаем: брюкселските толерасти ще "осъдят гневно" атентата, а овцете от стадото ще отидат да палят свещички на мястото!
  • 2 Ahnenerbe

    52 6 Отговор
    А така,кво са ми се са отпуснали,ще се разхождат те спокоино по улиците я.Марш да се страхувате в кьщи и да се молите фюрера да вазкрьстне
  • 3 Vasik Atanasova

    38 4 Отговор
    те няма да се спрат
    стана нещо много на често
    всяка седмица
    лошо лошо
  • 4 гост 2

    58 42 Отговор
    Помня времето , когато Ю.К. беше много гневна държава спрямо българите и считаха,че ще залеем влажния, миришещ на мухъл и плесен лондон. Имам данни, че напоследък е зачестило негативното отношение към източноевропейци, но пакитата никой за нищо не ги закача...Който иска да живее спокойно, може просто да се върне в България и да си живее живота тук. А който иска- нека си залага живота за мижави паунди, 1/2 от които му отиват само за квартира...Лека полека и българските ИТ се оттеглят от лондон- да видим необразованите пакита и индийци дали могат да вършат работата на българските ИТ и колко време ще издържат на тяхно място- 1, 2 или 3 часа, преди да се разкрие некадърността и необразоваността им:)
  • 5 гост 2

    33 29 Отговор
    А- и да не забравя- никога не бих живяла в лондон. Този град не става за живеене, но е добър за правене на бизнес , особено ако човек е шеф на фирмата си и не живее постоянно в него...

    Коментиран от #6

  • 6 КОНТРА НА ГОСТ 22

    39 10 Отговор

    До коментар #5 от "гост 2":

    СНОЩИ ИМАШЕ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА БГ ИМИГРАНТ ОТ ЩАТИТЕ ИЗБЯГАЛ ОЩЕ 1968 Г. СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ И СТАНАЛ МИЛИОНЕР ЗА 8 Г ТАМ СЕГА СЕ Е ВЪРНАЛ ТУКА В С.МЕЧКА И СИ Е НАПРАВИЛ ЛОЗЕ С ВИНАРНА.ЧОВЕКА КАЗА В ЩАТИТЕ НИКОЙ НЕ МЕ ПОПИТА КВО СЪМ ЗАВЪРШИЛ И КОЛКО ДИПЛОМИ ИМАМ СЕКИ МЕ ПИТАШЕ КАКВО МОГА.ТОЙ ПОЯСНИ ЧЕ МНОГО БЪЛГАРИ ИДВАТ ТАМ И ТУКА В ПРЕДПРИЯТИЯТА МУ И СИЧКИТЕ СЕ ПРАСКАЛИ С ДИПЛОМИТЕ СИ НА КИЛОГРАМ А КОГАТО ГИ ПОПИТА КАКВО МОГАТ СЛЕДВА НЕЛОВКО МЪЛЧАНИЕ. СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ОСВЕН ДА ПЛЮЕШ И ДРАСКАШ ТУКА ДА СЕ НАДУВАШ С 22 ТЕ СИ ДИПЛОМИ ПОЛЕЗНОСТТА ТИ КЪМ ОБЩЕСТВОТО Е НУЛА.

    Коментиран от #8, #13, #19, #25

  • 7 радев

    28 6 Отговор
    англия векове наред тероризира света , ще си плаща
  • 8 Вуте

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Аз моем да работим ама по-моем да не работим
  • 9 дадада

    33 3 Отговор
    Каквото и да се говори, истината е, че толерастите направиха хората луди от притеснения и несгоди. Не е нормално насила да се налага на хората да съжителстват с омразни религии и омразни типове. Човек не живее хиляда години, за да пропилява времето си в съжителство с омразни елементи.
  • 10 Толерантност

    25 3 Отговор
    ЕвроГЕЙски ценности + толерастия = терор над мирни християни!
  • 11 Фалшиви новини

    26 1 Отговор
    НИЩО НОВО...изненада за англичани,които много обичат мюслюмани и мразят източноевропейци ...жалко за жертвите. Кадрите на сорос режат и колят в цяла Европа..Ало БХК убиха трима аллахакбаровци ,вашите хора ,ще съдите ли кралицата..
  • 12 шшш

    20 1 Отговор
    То едно "извънредно" все едно дъжд вали в Англия и да кажеш извънредно, нали преди две седмици пак взривиха и убиха,свикнаха вече в Европа с тези алахакбаровски номера...Цялата паплач по света събраха в Европа и ги наричат "бежанци" жертви...а те ти забиват нож в гърба..Исляма е мир..Всички до един обратно в кочината откъдето са дошли,това е решение,но още не са съзрели за това, трябва сума народ да затрият ...
  • 13 гостуващ

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Ама е полезна за едно друго "общество", по-малобройно, но с убедителни "бизнеспланове", проспериращо и загрижено за икономическия "растеж".
  • 14 Християнин

    13 13 Отговор
    Господи,
    Прости на платените тролове, хейтерите и всички тези, които просто не са си пили хапчетата тази сутрин. Явно нищо човешко не им е останало щом се гаврят така с трагедията на хората. Не сме във война на цивилизационни ценности, а те застават на страната на фанатиците. Дават им повод да продължават и даже не се срамуват от това.
    Прости им Господи, защото аз не мога.

    Коментиран от #15

  • 15 Живко Тодоров

    22 6 Отговор

    До коментар #14 от "Християнин":

    Че сме във цивилизационна война е ясно, но на теб не ти е ясно защо хората плюят по англичаните и Лондон.
    Преди няколко години техните медии гръмнаха с новината, че източноевропейците ще им превземат работните места и социалните осигуровки, макар през това време в самата Англия да се въдеха всякави ислямисти, имами и прочее боклуци, които насъскваха тамошните мюсюлмани за джихад срещу неверниците, чакайки реда си и сигнал за действие. Е, сигнала е даден, безумци бол, ще плащат обикновените хора, с кръвта си. Ето на това му се вика криворазбрана цивилизация.

    Коментиран от #18

  • 16 Duh

    24 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Поздрави от най-мирната религия!!!!!!!!!!!!
    Поредната честитка, днес за Лондон, вчера за Германия, завчера Манчестър..........
    Докога ще считаме исляма за религия. Това е политическа доктрина за световно господство и истребване на всички останали. тя е десет пъти по-лоша от фашизма.
  • 17 ХАА

    5 1 Отговор
    ТЪЙ!
  • 18 Християнин

    7 12 Отговор

    До коментар #15 от "Живко Тодоров":

    Точно в стила на Тодор Живков: Щом вие така, то и ние така, да видите. Но той беше един селски простак и върл атеист, а всички тук се мислят за Християни.
    Ако сте такива, би трябвало да можете да прощавате, дори на враговете си. Ако не можете - с какво се различавате от фанатиците убийци?
    Но повече няма да пиша тук, защото Господ е казал и:
    "Не давайте свято нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат."

    Коментиран от #20

  • 19 Azazel

    8 10 Отговор

    До коментар #6 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    По начина, по който пишеш, е ясно, че едва ли имаш и диплома за основно образование, затова преиначаваш думите на човека, та да се изкараш, че едва ли не ставаш за нещо, но не ти се получава, повярвай ми. Това, което не мога да разбера, е защо ни занимаваш тук, под статия за ужасен терористичен акт в сърцето на една от световните столици, с липсата си на образование и грамотност?!

    Коментиран от #23

  • 20 гост 2

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "Християнин":

    В коментарите си имах предвид точно описаната ситуация- масовата истерична вълна през 2014 г. в ю.к., че българите ще ги залеем и че едва ли не всички български граждани ще напуснем България и ще се преселим в лондон. Една година английската политика ни изкарваше най- черните дяволи, само защото нашите български ИТ им бяха абсолютна конкуренция, а българските граждани получихте пълните трудови права на ЕС трудов пазар и ю.к. трябваше да се примири с това. Какви ли не ни изкарваха, умишлено уеднаквяваха всички български граждани с меринджеите, само и само да не им вземем БРИТАНСКИТЕ ВИСОКОПЛАТЕНИ РАБОТНИ МЕСТА, защото нашите български момичета и момчета са КАДЪРНИ в областта на ИТ, а в ИТ заплатите са поне 3-4 пъти по-високи , отколкото в други сектори в икономиката. Англичаните ни прецениха като хора с отлични трудови умения, знаещи, можещи, амбициозни и за това реагираха така.Както и да е- и тази истерия отмина, но- за сега нашите момичета и момчета ПРОДЪЛЖАВАТ да работят като ИТ и да получават отлични заплати в ю.к.- заплата + 6 пакетс/ бонуси/.

    Коментиран от #21

  • 21 Azazel

    7 6 Отговор

    До коментар #20 от "гост 2":

    Не си съвсем прав. Тази истерия не беше създадена от англичаните като цяло, а от една конретна партия там - UKIP, която е нещо като нашите "патриоти" и беше подклаждана от няколко жълто-кафяви таблоиди. Сериозните английски медии, напротив, излизаха с данни, че имигрантите от ЕС (в т.ч. нашите и румънските) са жизненоважни за цели сектори от икономиката и повече допринасят за държавната хазна, отколкото взимат от нея. Мнението на лейбъристите и голяма част от консерваторите също е такова. Като цяло, образованите англичани, от големите градове, са положително настроени към нас, негативното отношение е по-скоро от по-възрастните, необразовани и бедни хора от малките градове, които сутрин стават с Дейли мейл и ни винят едва ли не, че ние сме виновни за жалкия им и провален живот.

    Коментиран от #22

  • 22 гост 2

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "Azazel":

    Факт е, че имаше такава истерия. Умишлено съпруга ми си пусна няколко сивита за позиции във ФТ и отговорът им беше- ама Вие какво сиви имате, че да искате такава заплата. На което съпругът ми само се изсмя и им написа- вероятно сте объркали моето сиви с нечие друго. Изпращам Ви го още веднъж, за да прочетете положителните отзиви на ЕК, НАП и образователният ми ценз, придобит в ю.к., като под дипломата ми стои сухия печат на Вашата Кралица:) Ейч ара на консултантската агенция просто млъкна и повече не се обади, не оспори нито един документ- просто спря да пише и спора изведнъж затихна:):):) Друг пък му написа- колега, Вие сте за академична кариера, трети пък му писа, че фирмата им е предпочела друг спец:) Както и да е- това беше просто един експеримент и никой в семейството ни не е разчитал действително на положителен отговор на тези кандидатури:)
  • 23 КОНТРА ДО УМНИЯ НЕМОЖЕЩ

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "Azazel":

    СВЕТОВНИ СТОЛИЦИ НА КОЛОНИАЛИЗМА ТУЙ ТРЯБВАШЕ ДА ПОДЧЕРТАЙШ ТИЯ СА ТРЕПАЛИ И КРАЛИ КРАЛИ И ТРЕПАЛИ ТОЛКОЗ КОЛКОТО УМЕН КРАСИВО ПИШЕЩ ЧИЛЯК КЪТ ТЕБЕ НЕ МОЙ СИ ПРЕДСТАВИ.ПЪК ЗА ЦЕНЗА МИ НЕ МИСЛИ ЗАЩОТО КАКВОТО ИСКАМ МОГА САМ ДА ГО НАПРАВЯ .

    Коментиран от #24

  • 24 кмета

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "КОНТРА ДО УМНИЯ НЕМОЖЕЩ":

    Голям праз тъпи англета да ги порят .АЗ да ги питам нали много реваха срещо имигрантите от източна Европа аа на сега яж,дърта вещица тя е за опъкала.
  • 25 кмета

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    И този от мечка дъртак знаеш ли колко нещо е завладял закононо над масата с поглед не мои го видя на кого е помогнал незнам такива като него са за с дени пари да си стои в америка закакво се върнал 50г в америка сега се прави на патрон.

    Коментиран от #27

  • 26 oще още

    2 0 Отговор
    Пращайте араби с милиони още. Европа хубаво ще се надупи, има място за всички.
  • 27 Контра

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "кмета":

    А ТВА СА НИ КМЕТОВЕТЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НАЧЕТЕНИ И ЧЕСТНИ
  • 28 Кака Гинка

    2 0 Отговор
    Най-лошото е,че и тук всеки ден взех да се разминавам с бурки и фереджета.Прииждат и тук и стават все повече - какво ли ще е само след няколко години?!България е бедна държава, не можем да им осигурим дори онова,което им дават там наготово и са недоволни.Та се питам:кога ли и ние ще почнем да влизаме в световните новини с атентати и нападения над невинни хора по улиците като "братята" европейци.А Макрон при първата си среща на високо равнище беше поставил въпроса за ограничаване на притока на източноевропейци - да плаче ли човек или да се смее! Слепи ли са управниците, луди ли са...
  • 29 trend

    0 0 Отговор
    Някои твърдят, че е бил разигран професионален театър. Прилагат и факи. Знае се че Британия създаде и поддържа ИД. Нямат основания да я нападат. Други изследователи твърдят , че атентата в метрото в Питер също е бил професионален театър подкрепен с истинска откъсната глава и стари трупове.
Новини по държави: