Last news in Fakti

4 Юни, 2017 08:16 6 937 8

Паника и ужасяващи сцени в Торино

  • торино-
  • ювентус-
  • италия-
  • паника-
  • бягство-
  • ранени-
  • фенове

Над 700 души са пострадали при паническото бягство

Паника и ужасяващи сцени в Торино - 1
Снимка: БТА/ AP

До ужасяващи сцени се стигна в Торино по време на футболния мач между Ювентус и Реал (Мадрид), игран в Кардиф. Привърженици на „старата госпожа“, събрали се на площада „Сан Карло“, панически се втурнаха в различна посоки.

В центъра на северния италиански град беше създадена фен зона, на която на големи екрани торинци можеха да гледат финала в Шампионската лига. През второто полувреме обаче се стига до паническо бягство.

Италианските медии пишат, че бягството може да е причинено от падането на метална конструкция. Има версия, че заради хвърлена бомбичка са се чули силни писъци и хората са помислили, че става въпрос за терористичен атентат.

Стотици фенове на Юве са се разбягали в различни посоки. При паническото бягство и създалата се суматоха много са били ранени. Няма информация за жертви.

„Ла Стампа“ написа, че 700 души са били ранени, повечето от които са се разминали с леки наранявания или прорязвания от счупени бутилки на земята. Полицейското присъствие на централния площад е било засилено.

Най-малко петима от ранени са в тежко състояние, включително 4-годишно дете с травма на главата. „Шокиран съм, беше като „Хейзъл“, сподели привърженик на Ювентус, визирайки трагичните събития от 1985 година на стадион „Хейзъл“ в Брюксел. Тогава фенове на Ливърпул тръгват към тези на Ювентус. 39 души загиват, след като са притиснати към бетонна стена вследствие на паническото бягство.

Друг свидетел споделя, че хората са се разбягали, след като са чули силни писъци. Всички са се насочили към изходите на фен зоната, а деца са загубили контакта с родителите си. Хаос и паника, описват случилото се присъстващите на „Сан Карло“. Ювентус загуби финала срещу Реал (Мадрид).

Паника и ужасяващи сцени в Торино
Снимка: БТА/ AP

Паника и ужасяващи сцени в Торино
Снимка: БТА/ AP

Паника и ужасяващи сцени в Торино
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 333

    36 9 Отговор
    Американците съсипаха света - бърникат арабският свят а арабите си отмъщават

    Коментиран от #4

  • 2 шшш

    32 2 Отговор
    сега вече и лека пръдня ще паникьосва Европа, след като пуснаха у дома талибани и други алахакбаровци.Тези отрепки няма спрат както се вижда от днешните новини.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Javorrrrr

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "333":

    Така де - ама страдат всички други - не и американците
  • 5 дададад

    17 1 Отговор
    Бягат като пилци, а нали казваха "Не" на страха. Плюшените мечета и мантрите съвсем не вършат работа. Живота си дайте, но бъдете евроатлантици и хвалете Меркел.
  • 6 666

    8 4 Отговор
    Кво ли ще стане ако изгъча 2 паници боб, връзка чесън и вляза в лондонското метро? Тия хепен изтрещяха.
  • 7 авраам

    4 2 Отговор
    Европейците са станали страхливи мърди. Като вълци сред стадо овце се чувстват терористите с толкова страхливи еврогейове.
  • 8 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Не са виновни обикновените хора /авраам/ !! До това състояние ги докараха техните политици. Тук има място само за възмущение и съжаление !!!
Новини по държави: