5 Юни, 2017 07:23 2 042 5

Ислямска държава пое отговорност за клането в Лондон

  • лондон-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • великобритания-
  • лондонски мост

21 от ранените остават в критично състояние

Ислямска държава пое отговорност за клането в Лондон - 1
Снимки: БТА/АР

"Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за атентата в събота вечерта в Лондон, в който бяха убити седем и ранени близо 50 души, предаде "Ройтерс", като цитира агенцията на ИД Амак.

"Група бойци на ИД извършиха нападението в Лондон в събота", гласи декларация, публикувана в медийния раздел на Амак.

Тримата нападатели се врязаха с ван в пешеходците на Лондонския мост и намушкаха с ножове хора в близки заведения, преди полицията да ги застреля, припомня "Ройтерс". Това бе третото терористично нападение във Великобритания за по-малко от 90 дни.

Медицински източници казаха, че 36 души остават на лечение в болница. 21 от тях са в критично състояние.

Ислямска държава пое отговорност за клането в Лондон

ИД, която губи територия в Сирия и Ирак при настъплението на водената от САЩ коалиция, изпрати в своя сайт за послания "Телеграм" рано в събота призив към последователите си да извършват нападения с камиони, ножове и огнестрелни оръжия срещу "кръстоносците" през свещения за мюсюлманите месец рамазан, посочва "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    12 0 Отговор
    какво правят тези чалми и забрадки в ЕВРОПА ,техни деца колят и режат европейци...скоро всичко за тях ще приключи , жалко само каква цена трябва да се платят в повечето случаи деца и жени..
  • 2 случаен

    10 0 Отговор
    Отговорност - това е думата, която отдавна загуби истинския си смисъл! Все повече се питам какво точно означава. Поемането на отговорност за някакво деяние не означава ли, че си готов да посрещнеш последствията от престъпното си деяние. Докога, о Обединена Европа, ще продължава това "поемане на отговорност" без особени последствия, а нормалния човек, обитаващ кротко и безобидно територията на Обединението ще продължава да бъде намушкван, стрелян, газен от камиони и подобни, изнасилван, тормозен?! С цветя, играчки, свещи и концерти може ли да се заличи мъката на потърпевшите и техните близки?!
  • 3 Kcaniba

    5 10 Отговор
    В крайна сметка за управляващите в Европа е по опасен Путин и по страшна митимната руска агресия , не ли така!???
    А и отношението на редови западняци, към източноевропейци , не и без подкрепата на медиите разбира се, е по унизително, от колкото към чалми, бради и подобни маймуняци!!!

    Коментиран от #5

  • 4 случаен

    9 1 Отговор
    Съвсем откачихме! След ужаса, който преживяха хората в Лондон, едни звезди се събрали да пеят в памет на жертвите! Снощи видяхме кадри от концерта и там едни жени по задници танцуваха, голям купон! Не може да не си зададеш въпроса, докато тези жени пееха и се кълчеха заради загиналите и ранените, как са се чувствали близките на жертвите?! Това не е ли нелепо, не е ли безобразно?! Психиката ни става все по-странна, търпението ни все по-безгранично, тероризмът все по-нагъл! С подобни концерти какво изразяваме, никак не разбирам!
  • 5 Azazel

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Ей, ама няма тема, която да не се пробваш (пък било то и доста нелепо, както в случая) да извъртиш към Путин и Русия, а? Кажи колко ти плащат, при все, че не можеш да пишеш правилно на български, та да се пробваме евентуално и ние?
Новини по държави: