Last news in Fakti

5 Юни, 2017 09:23 2 177 24

НАТО: Черна гора, добре дошла!

  • черна гора-
  • нато-
  • душко маркович-
  • йенс столтенберг

Балканската държава става 29-ата членка на Алианса

НАТО: Черна гора, добре дошла! - 1
Снимка: Shutterstock

Черна гора ще бъде приета официално в НАТО на церемония в Държавния департамент на САЩ днес, съобщава черногорската национална телевизия РТЦГ.

На церемонията черногорският премиер Душко Маркович ще предаде документите за ратификация на Северноатлантическия договор на заместник-държавния секретар Томас Шанън, с което Черна гора ще стане 29-ата членка на алианса. На церемонията ще присъства и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Черногорската делегация, водена от премиера Маркович, замина още вчера за Вашингтон.

На 7 юни за пръв път черногорското знаме ще бъде издигнато официално пред централата на НАТО в Брюксел в присъствието на черногорския президент Филип Вуянович.

По същото време знамето на Черна гора ще бъде издигнато и пред военното командване на НАТО в Монс (Белгия), както и в обединеното командване по трансформациите в Норфолк (САЩ).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кики

    34 25 Отговор
    Браво ,прекрасна новина!Още една Балканска страна поема по пътя на Свободния свят!Още един съюзник на България в НАТО,най–силният отбранителен съюз в този неспокоен Свят!

    Коментиран от #2

  • 2 асът на асовете

    15 22 Отговор

    До коментар #1 от "кики":

    Сигурно се майтапиш!!! А пък Душко да внимава да не го избутат пак нагло и безогледно, всъщност сега е ред да го надупят.......
  • 3 кики

    25 21 Отговор
    Нато е най–силният и модерен ОТБРАНИТЕЛЕН съюз в Света!С приемането на Черна Гора в съюза,НАТО става още по–силен и здрав,и дава отпор на най–агресивната страна в Света,Империята на злото и режимите ,които поддържа!Всеки Българин трябва да се гордее ,че сме част от този Съюз!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Kcaniba

    16 22 Отговор

    До коментар #3 от "кики":

    НПО трол!!!
    Едно време такива като теб викахп по същия начин НРБ-СССР - вечна дружба!!!
    Комунистическа партия е НАЙ СИЛНАТА В СВЕТА!!! И Т.Н.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай хой

    18 20 Отговор

    До коментар #3 от "кики":

    Щом с черна гора ще става по силен - мани мани. Ти май съвсем изтрещя.
    И ся монте негро чия стрна ще вземе на Гърция или на Турция, на великобритания или на Испания. Че май натовците трябва да се бранят от собствените си членове.

    Коментиран от #13

  • 7 кики

    20 21 Отговор
    Българофобите да не се обаждат от коневръза,носете си ушанките и си пийте течностите в обора!
  • 8 гост 2

    30 17 Отговор
    ОТБРАНИТЕЛНИЯ СЪЮЗ НАТО става система за колективна сигурност с 29 държави- членки, за разлика от одкб, в която членуват само 6 държави:):):) Каквото и да правиха руснаците в Черна гора- опити за преврат, опити за убийство на премиера им, пак не можаха да спрат присъединяването на Черна гора към НАТО:):) Почти всички балкнаски държави искат членство в НАТО заради чл.5 от Договора- т.е. клаузата за колективна защита. защото почти всички държави на Балканският полуостров определят русия като изключително агресивна държава, която може да се опита да анексира държавната им територия- това е истина. Питай в Черна гора дали някой се интересува от сащ и не се учудвайте , ако ви кажат- ама какво ме интересува мен сащ- важното е държавата ми да има защита от евентуална руска военна агресия...Това постигна путлер с всичките си действия на Балканите- обедини държавите срещу себе си и ги мотивира на 100 % за членство в НАТО:)

    Коментиран от #12

  • 9 Kcaniba

    23 15 Отговор
    Ха ха ха !!!"Великия" путя пое поредния шут от демократичния свят!!!Ха ха ха ....!!!

    Коментиран от #19

  • 10 кики

    16 8 Отговор
    Руска рубла Евро 【руб 1 = € 0.016】 RUB/EUR
  • 11 Ностра Дамус

    12 12 Отговор
    Когато над Европа има 28 звезди и държавата пред вратата й влезе, ще падне като Йерихон", гласи цитат от Нострадамус.
    Всички говорят за ЕС, но ако става дума за НАТО?
    Скоро ще разберем.

    Коментиран от #21

  • 12 НАТО ВЕЦ

    13 17 Отговор

    До коментар #8 от "гост 2":

    Още едни изгорели абдали.

    То, щото САЩ нямат отношение, вЛизането се "парафира" във Вашингтон.
  • 13 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    21 11 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Ти си се грижи за Червената армия ! На чужди гробища недей да плачеш !Ние Европейците сами ще се оправим!!!
  • 14 кики

    20 9 Отговор
    В коневръза ,пак настъпи смут!
  • 15 кики

    19 6 Отговор
    Руска рубла Български лев 【руб 1 = лв 0.031】
  • 16 кики

    16 7 Отговор
    БВП на глава от населението, ППС (щатски долари): За този индикатор, Световната банка предоставя данни за Черна гора от 1997 г. до 2015 г. Средната стойност за Черна гора през този период е 12398.39 щатски долари при минимум от 9755.34 щатски долари през 1999 г. и максимум от 15254.31 щатски долари през 2015 г. Ако въобще ушанките разберат за какво иде реч!

    Коментиран от #17

  • 17 xXx

    6 13 Отговор

    До коментар #16 от "кики":

    Този пост, май трябваше да е на гост2. Нещо взехте да се обърквате ми се струва. Едва началото на Юни сме, а вече слънчасахте.
  • 18 Столтенберг

    20 8 Отговор
    А по времето на президента Клинтън Русия е искала да се присъедини към НАТО - отговора бил Вие сте напълно изкукали ,пийте си "Бояришника"
  • 19 Kcaniba

    5 17 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Велика тролня!!
    Путя да не е бащи ти??
    Хапчета мой чорап
    Козяшки!!!
  • 20 гост 2

    15 7 Отговор
    “...Руският президент нарича Алианса "външнополитически инструмент на САЩ". "Там няма съюзници, а само васали (на Съединените щати)", подчертава Путин....“
    http://www.dnes.bg/world/2017/06/03/putin-predlojil-na-bil-klintyn-vlizane-na-rusiia-v-nato.343154 Следователно- всеки коментатори, който изписва думите на путлер като свои, провежда путлеровата политика / независимо като трол или не/ и не е българин. За това руските тролове масово обвиняват нас , българите, че сме били “американска подлога“- просто за сега- до 12.06.2017г.- телевизора все още надделява над хладилника в русия. Но... 12.06.2017 г. е само след ШЕСТ ДНИ- https://www.youtube.com/watch?v=ORtLRN8VJbQ 12 ИЮНЯ АРМИЯ НА МИТИНГЕ! ЧТО БУДЕТ? 12.06.2017

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Столтенберг

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ностра Дамус":

    Мда -ще ходят да показват страшните си картинки " Вижте какъв самолетоносач имаме, какви самолети и т.н. "

    Апропо -излязъл е 8ми прототип на ПАК ФА - боядисан пикселно . Сега ако някой може да ми обясни защо му е на самолет с претенции да е 5то поколение да е така боядисан ? Как намират начин да стават за смях всеки ден, ей Богу- неизчерпаеми са. Излиза, че дори не схващат каква е идеята на изтребителите 5то поколение , а тя е да се води бой много преди да има визуален контакт,а пикселното оцветяване е за това -да затруднява визуалния контакт.
  • 22 просД

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост 2":

    ""Руският президент нарича Алианса "външнополитически инструмент на САЩ". "Там няма съюзници, а само васали (на Съединените щати)", Следователно- всеки коментатори, който изписва думите на путлер като свои, провежда путлеровата политика / независимо като трол или не/ и не е българин."

    Ако така тълкуваш и законите, и по такъв начин правиш причинно-следствена връзка и заключенията е ясно защо не си практикуваш, а просто фейк юрист.

    Първо: Цитирана ти стрия е от Юни 2017.
    Второ: Думите на Путин, са изречени постфактум, на база милиони други мнения, изречени много преди това.
    Трето: Огромна част от хората, споделящи тези думи, са странични за бившата соцсистема и като такива не са обременени с русофилство, в каквото ти обвиняваш всички, споделящи тезата. Те за просто независими "външни" анализатори, способни да направят обективна оценка, неразмита от фобии и филии.
    ... и т.н.
    Ти освен български и руски форуми други четеш ли?
  • 23 просД

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "гост 2":

    "Следователно- всеки коментатори, който изписва думите на путлер като свои, провежда путлеровата политика / независимо като трол или не/ и не е българин."

    Тоест, твоята логика е, че всеки, който не е русофоб, като теб е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО русофил и СЛЕДОВАТЕЛНО българофоб?!

    Както ти казах и преди логиката, не ти е силната страна. Да не кажа изобщо. В логиката има частично застъпена математика, която е точна наука и явно не е за теб. Гледай си историята.

    Още нещо:
    Не знам доколко русофобството, те прави българофил и българин, а липсата му точно обратното.
    Нападението невинаги е най-добрата защита, а твоите тези са изградени изключително върху омраза и нападение, и то само в една посока. Те не са анализаторски и всеобхватни за цялата ситуация относно държавата, относно България. Когато имаш система уравнения с две и повече неизвестни и/или променливи величини и разглеждаш целенасочено и нарочно само едната, то никога няма да решиш системата. В твоят случай обаче, ти си убедена, че имаш решение и то е ЕДИНСТВЕНОТО правилно. Дори и частично да си права за едното уравнение от системата, то крайното решение на системата в никакъв случай не ти е вярно. Следователно и цялата система ти е незавършена, нерешена и не може да се тълкува като правилна.
    Или с други думи, наблягането на русофобията, респективно Русия и съзнателно или не неотразяване влиянието на ЕС, НАТО и САЩ, по скоро те вкарва в графа "неадекватност и преднамереност" спрямо българските интерес
  • 24 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Душко издушка.