1 324 2

Разследване срещу Хилари Клинтън

Смята се, че тя е попречила на разследване за корупция

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Председателят на Юридическия комитет на Сената на САЩ обяви, че започва разследване срещу Хилари Клинтън, съобщи The Daily Caller.

Това беше съобщено от председателя Чък Грасли. Клинтън беше кандидат за президент на Демократическата партия на последните избори в САЩ. Тя е заподозряна, че е попречила на разследване за корупция на Бангладеш срещу Мохамед Юнус.

Юнус беше един от основните дарители на кампанията на Клинтън и близък неин приятел. Клинтън е опитала да попречи на разследването в периода между 2009 и 2013 г. Тогава тя заемаше поста на държавен секретар в администрацията на президента Барак Обама.

Смята се, че Клинтън е карала висши дипломати да окажат натиск върху премиера на Бангладеш Хасина Вазед. Имало е заплахи, че САЩ ще започнат данъчни разследвания срещу бизнеса на нейния син Саджеб.

Вече е отправена молба към държавния секретар на Рекс Тилърсън. Той трябва да предостави всички документи по случая. Води се разследване.

САЩ


Още по темата

 • Хилари Клинтън в болница

  Хилари Клинтън в болница

  Хилари Клинтън е претърпяла тежко нараняване и е трябвало да постъпи в болница, съобщи CNN. Бившият държавен секретар на САЩ е на посещение в ...
  16.03.2018
  2 253
  19

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 16:21  05.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Нафарфорий
  Отговор
  2 16:44  06.06.17
  А, ДОБРЮТРУ!

Напиши коментар:


Публикувай