5 Юни, 2017 16:03 1 616 2

Разследване срещу Хилари Клинтън

  • хилари клинтън-
  • сенат-
  • разследване

Смята се, че тя е попречила на разследване за корупция

Разследване срещу Хилари Клинтън - 1
Снимка: БТА/AP

Председателят на Юридическия комитет на Сената на САЩ обяви, че започва разследване срещу Хилари Клинтън, съобщи The Daily Caller.

Това беше съобщено от председателя Чък Грасли. Клинтън беше кандидат за президент на Демократическата партия на последните избори в САЩ. Тя е заподозряна, че е попречила на разследване за корупция на Бангладеш срещу Мохамед Юнус.

Юнус беше един от основните дарители на кампанията на Клинтън и близък неин приятел. Клинтън е опитала да попречи на разследването в периода между 2009 и 2013 г. Тогава тя заемаше поста на държавен секретар в администрацията на президента Барак Обама.

Смята се, че Клинтън е карала висши дипломати да окажат натиск върху премиера на Бангладеш Хасина Вазед. Имало е заплахи, че САЩ ще започнат данъчни разследвания срещу бизнеса на нейния син Саджеб.

Вече е отправена молба към държавния секретар на Рекс Тилърсън. Той трябва да предостави всички документи по случая. Води се разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нафарфорий

    1 0 Отговор
    А, ДОБРЮТРУ!