5 Юни, 2017 17:42 10 395 11

Румънец трупясал терорист с щайга в Лондон

  • лондон-
  • атака-
  • румънец

Испанец също се проявил като герой

Румънец трупясал терорист с щайга в Лондон - 1
Снимка: БТА/AP

Румънски готвач се оказа един от героите по време на терористичната атака в Лондон, която бе извършена в края на тази седмица, съобщи The Telegraph.

В събота няколко души атакуваха с ножове хора в Лондон. В резултат на атаката загинаха седем души, а други 48 бяха ранени.

Флорин Морариу обаче е проявил самообладание в този момент. Неговата пекарна се е намирала на улицата, където е станала атаката. Той е успял да удари с щайга по главата един от нападателите, а след това е прибрал 20 изплашени хора в магазина си.

„Наблюдавах през прозореца какво става, защото навсякъде тичаха хора. Имаше голяма паника. Когато видях как нападатели намушкват хора, първоначално замръзнах. Видях как полицията хвърля гранати. По високоговорители призоваваха хората да бягат.

Тогава излязох и видях един от нападателите. Взех една щайга и го уцелих с нея по главата. Видях много отчаяни хора. Прибрах ги в пекарната и заключих вратите. Не очаквах да съм герой. Полицията можеше да се консултира за сигурността. Нещата станаха много бързо“, заявява Морариу.

В герой се е превърнал и испанецът Игнасио Ечеверия. Той е успял да защити жена от нейните нападатели със скейтборд.


Разследването по атентатите продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кучето шаро

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "баш батка":

    И ти развили болчето и ти паднал г .....
  • 3 hmhmhm

    28 5 Отговор
    И сега на всички граждани по един пистолет и терористите с ножове биха измрели като пилци
  • 4 696

    27 2 Отговор
    Браво, домноле ! Истинки граф Дракула!
  • 5 Удри го с щайгата !

    31 2 Отговор
    Който вади нож, от куршум умира !
  • 6 ЛУДАКА

    5 6 Отговор
    Към всички пранкаджии - съветвам ви да не си правите шеги с терористите като американците - да няма после лъжливото овчарче с куршум в главата!
  • 7 дядо йоцо

    8 5 Отговор
    Почнаха се сега приказки от 1001 нощ, кой какъв герой нил
  • 8 Стамат

    9 4 Отговор
    Накрая взе ножа и се застреля.
  • 9 Александър

    8 2 Отговор
    Нали не ни искаха българи и румънци, а всякаква измет приемат! Накрая излиза, че румънец е спасил доста хора.
  • 10 Лупи

    7 1 Отговор
    Абе да уцелиш някой с щайга едва ли ще го обезвредиш ама евала, че е прибрал 20 човека в магазина това е по-адекватното решение и добре, че тия миролюбиви изстрадали майки с колички са нямали автомати, че тогаз ни магазин, ни щайги е щяло да ги спаси. Чист късмет. Ама каква е гаранцията, че следващия път тия няма да имат автомати? А каква е гаранцията за нас, че Боко няма да се съгласи да приеме отказаните от Полша, Унгария и Чехия маймуни разпределени на квотен принцип?
  • 11 Бай мангал

    2 0 Отговор
    Абе къде отидоха тия биткаджии англичани бе .или само п...расти останаха в тая кочина , та румънци и българи да ги спасяваме.
Новини по държави: