1 413 5

Протести в Словакия

Съмнения за корупция срещу словашкото правителство

Протести в Словакия
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Хиляди души излязоха на протест в Словакия, съобщи Star Tribune.

Причината са съмнения за корупция срещу правителството на премиера Роберт Фицо. Протестиращите настояваха за оставката на вътрешния министър Роберт Калинак.

Причината е съмнения за съмнителна сделка със скандалния бизнесмен Тибор Гаспар.

Протести имаше в Братислава и Кошице. Пре пролетта изтекоха данни от словашкото разузнаване, които показваха корупционни сделки, свързани с държавни поръчки.

Досиетата станаха известни като "Горила". Сега протестиращите искат разследване по данните. Президентът Андрей Киска подкрепи исканията.

Словакия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кики
  Отговор
  1 08:23  06.06.17
  По–тихо да не събудите Българите!
 • Овце
  Отговор
  2 09:28  06.06.17
  Ами ние сме си овце и не се надигаме дори и да умираме от глад.тряабва народа да се надигне един път както трябва и да ги смачкаме 240 паразита-бой докато не и заработят в полза на народа бой всеки ден.като видиш депутат по улиците и бой и му се казва че е боклук и ще бъде бит докато не започне да работи за народа

  Коментиран от #3

 • случаен
  Отговор
  3 09:59  06.06.17

  До коментар #2 от "Овце":

  Идеята с боя сигурно не е лоша, но първо, да видиш депутат по улиците е невъзможно. Те се движат само със скъпи лимузини. Второ, толкова са тъпи и не наясно какво им е предназначението, толкова са се овълчили да трупат пари, че колкото и да ги биеш, никога няма да разберат за какво. Особено тези от ляво са твърдо убедени, че са в парламента, за да правят скандали, да говорят глупости и да пречат на развитието на държавата. И не само - да пречат на всичко! А това им дава огромно самочувствие! Носът на Корнелия Нинова расте главоломно, скоро ще докосне небето!
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  4 15:36  08.06.17
  При тях има съмнение при нас няма
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  5 15:40  08.06.17
  Пък на Бойко му расте шкембето,и му шият големи куртки с огромни подплати,че да не личи ,ама цъ

Напиши коментар:


Публикувай