Last news in Fakti

6 Юни, 2017 08:01 5 392 8

Търгуваха с кръвта на Омран

  • омран дакнееш-
  • баща-
  • сирия

Нови снимки на момчето, което се превърна в символ на войната в Сирия

Търгуваха с кръвта на Омран - 1
Снимка: БТА/AP

В интернет се появиха нови снимки на Омран Дакнееш. Момчето стана известно през миналата година. Тогава негова снимка от линейка след бомбардировки в Алепо се превърна в символ на цялата война в Сирия.

Сега Omran живее спокойно в Алепо. Неговият баща Асад обаче се съмнява във факта, че Омран е бил ранен по време на бомбардировка. Той твърди, че не е чул шума на самолет над дома си в деня, в който снимката на Омран беше направена.

Оказва се, че бащата е привърженик на режима на президента Башар Асад. Той признава, че е отказал няколко финансови оферти да напусне страната. Причината е била, че не иска да навреди на репутацията на правителството.

Търгуваха с кръвта на Омран


„Това дете и сестра му бяха спасени от товa, което на Запад наричат „бели каски“. Това беше част от публичността на тези бели каски. Никой от инцидентите не беше истински. Бунтовниците тогава използваха снимката му. Те търгуваха с кръвта му. За това и смених името му и отрязах косата му. Отказах да вземе пари от тях. Сега живеем спокойно“, заяви бащата на Омран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Azazel

    7 18 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "В интернет се появиха....". Класика при фалшивите новини... Къде в интернет? Кой ги е пуснал? Как изобщо можете да ни убедите, че това момче е онова момче? Ако онази снимка вървеше с видеа от редица световни агенции, които показваха не само детето, но куп други ранени и разрушения, тук просто показвате някакъв, изваден от всякакъв контекст, мургав човек с дете в ръце...От тази публикация лъха такава здрава про-Асад пропаганда, че трябва да ви е срам, че изобщо публикувате подобно нещо...

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Патето Яки

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Azazel":

    Приемам че тази новина е вярна. Промиването на мозъците е част от войната.

    Коментиран от #4

  • 4 Azazel

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Патето Яки":

    Напълно съм съгласен, че промиването на мозъци е част от войната. А това - някой да приема за верни само неща, които се покриват с тяхната позиция по въпроса (откровен когнитивен дисонанс), пък, ако ще и да става дума за извадена от контекст снимка, с неясно съдържание и кратък откровено пропаганден текст към нея, всичко това с източник: "интернет", и в същото време, да не вярва на информация, отразена от почти всички водещи световни агенции и телевизии, и гарнирана с обширни видеорепортажи (някои от тях - на живо) от мястото на събитието, е пряко свидетелство за промит мозък.
  • 5 Трол

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Azazel":

    https://twitter.com/AboZain6/status/871738290134712322/photo/1
    не го копи пествай от тук а го препиши за да може да го видиш, ако искаш де. Ама нали си краварски трол щом няма печат от Белия дом или от чичо Сорос...

    Коментиран от #6

  • 6 Azazel

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    Е, браво, публикувано от репортер на видео агенция, собственост на RT - най-мощната анти-западна пропагандна машина на Путин и Русия... И, колкото и да ти е странно, не всички, които не вярваме на руската пропаганда, сме "краварски" и сороски тролове. Някои от нас просто искат да живеят в свободна и демократична България, като част от ЕС, и не се връзват на анти-европейската руска пропаганда, която цели да ни отклони от този път и да ни върне в мечата прегръдка.

    Коментиран от #8

  • 7 Глупак

    12 1 Отговор
    Направи ми впечатление :
    ,,Той признава, че е отказал няколко финансови оферти да напусне страната.,,
    ЯСНО СЕ КАЗВА , ЧЕ АНТИСИРИЙСКИ СИЛИ ПЛАЩАТ НА МИГРАНТИТЕ ! ! ! ! ! !
    Това е познато на службите от самото начало.
    Ако в Европа имаше ДЪРЖАВИ, ръководителите на служби и определени политици вече трябваше да гният в затвора за НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
  • 8 Трол

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Azazel":

    Е аз ти казах:
    Публикувано във факти.бг: ма нали си краварски трол щом няма печат от Белия дом или от чичо Сорос...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания