1 381 3

Първата визита на македонския премиер ще е в България

Очаква се той да пристигне на 20 или 21 юни

Първата визита на македонския премиер ще е в България
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Очаквам последни уточнения, но очаквам на 20 или 21-ви юни да посетя България, заедно с няколко министри.

Това каза Зоран Заев в първото си интервю като министър-председател на страната. Той подчерта, че това ще бъде първата визита на една съседна държава.

Пред държавната телевизия Заев съобщи, че с българския премиер Бойко Борисов ще изготвят програма свързана с българското председателство на ЕС, което започва в началото на следващата година.

Заев съобщи, че тази есен очаква в Скопие да пристигне генералният секретар на НАТО и той да съобщи добра новина за страната.

"Членството ни в НАТО няма алтернатива...Гърция, но и България може да ни помогне много за това членство, каза още той.

Премиерът подчерта, че новото правителство в Скопие има огромно желание да нормализира отношенията с всички съседи и поради тази причина непрекъснато изпраща приятелски послания към всички съседи.

На 12-ти юни Заев ще посети Брюксел, където ще има срещи с еврокомисаря за разширяване на ЕС Йоханес Хан.

Зоран Заев съобщи, че "приключва времето с изграждането на нови паметници и именуването на различни стадиони, зали, магистрали.....с исторически имена".

Северна Македония


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Киро
  Отговор
  1 14:00  07.06.17
  Браво, браво! Така трябва! Стига с провокациите, идещи по оста Белград-Масква! А ония про-руски миндили на Груевски да изпадат в ступор, как Македония става член на НАТО скоро и всички утайки с ушанки биват изритвани с як шут.

  Коментиран от #2

 • 2 14:55  07.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • antimediator
  Отговор
  3 18:38  08.06.17
  Има ли избор?! Руснаците и сърбите подкрепят тяхното ВМРО и го насъскват срещу България и албанците. Целта е района да е нестабилен и да упражняват влияние. Заев не е много надежден партньор , но трябва да му подадем ръка щом ни търси.Никога не е късно в Скопие да разберат ,че сме добронамерени спрямо тях за разлика от московитите, сърбите и гърците.

Напиши коментар:


Публикувай