2 061 4

Южна Корея замразява американския противоракетен щит (ВИДЕО)

Нареждането идва лично от новия президент Мун Дже-ин

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Южна Корея ще замрази по нареждане на новия президент Мун Дже-ин разполагането на противоракетния американски щит, докато изчака оценка за въздействието му върху околната среда, съобщи днес президентството, цитирано от "Ройтерс".

Преди да дойде на власт през май, лявоцентристът Мун демонстрира резервираност по отношение на разполагането на системата ТААД, което беше обявено през 2016 г. от предшественичката му Пак Гън-хе.

Две пускови ракетни установки бяха инсталирани в южната област Сонджу, където местните жители се вдигнаха на протест срещу системата, защото я смятат за опасна за околната среда.

Не е необходимо да бъдат отстранени двете установки, каза пред журналисти високопоставен представител на президентството. Не трябва обаче да бъдат предприемани каквито и да било по-нататъшни действия по разполагането на ТААД, докато не бъде изготвена експертната оценка, допълни той.

Корея (Република)


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 17:18  07.06.17
  Руски хакери!!! Руска агресия!!!

  Коментиран от #2

 • Рейгън
  Отговор
  2 18:03  07.06.17

  До коментар #1 от "Kcaniba":

  Какво може да се очаква от ЛЯВОцентриски президент?
 • гостът
  Отговор
  3 01:25  08.06.17
  На южно корейците им е ясно,че системата може да се използва за поразяване на цели в Северна Корея,Китай и Русия.Никой не го е грижа за южно корейците.
 • ОЦЕНКА НА ОКОЛНАТА СРЕДА
  Отговор
  4 10:09  08.06.17
  Ще им узреят южно корейските тикви когато стане твърде късно . Тогава когато околната им среда бъде изчистена ама хубаво от северно корейците по ляво центристки с дочаканата подобаваща оценка за околната среда . . .

Напиши коментар:


Публикувай