Last news in Fakti

8 Юни, 2017 07:45 3 440 12

Пак ракети, пак Северна Корея (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • северна корея-
  • кндр-
  • пхенян-
  • ракетен тест-
  • ракети

КНДР извърши нови ракетни изпитания

Пак ракети, пак Северна Корея (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея извърши нови ракетни изпитания, предадоха световните агенции.

Бяха изстреляни няколко балистични ракети от източното крайбрежие на страната. Предполага се, че става дума за противокорабни крилати ракети с малък обсег, изстреляни сутринта местно време близо до Вонсан, съобщава генералният щаб на южнокорейските въоръжени сили. Япония също потвърди, че е имало подобно ракетно изпитание.

Ракетите са прелетели около 200 километра и са паднали в Японско море.

Това е четвърти случая от 10 май насам, в който Пхенян изстрелва ракети. А от началото на 2016 г. Пхенян извърши два ядрени опита и десетки ракетни тестове.

Япония поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с новите ракетни изпитания.

Пак ракети, пак Северна Корея (ВИДЕО+СНИМКИ)

Миналия петък Съветът за сигурност прие единодушно резолюция, която санкционира 14 севернокорейски представители, сред които и предполагаемия шеф на разузнаването, и 4 юридически лица в отговор на продължаващата работа на Пхенян по програмата му за въоръжаване.

Според говорител на южнокорейската армия чрез новите ракетни изпитания Северна Корея иска да покаже способността си да се прицели точно в голям вражески кораб, предаде "Ройтерс".

Същевременно днес ръководителят на американското Управление за противоракетна отбрана вицеадмирал Джеймс Сиринг каза, че технологичният напредък, демонстриран от Северна Корея по програмата й за балистични ракети в последните шест месеца, поражда голямо безпокойство, предадоха "Ройтерс" и ТАСС.

Същевременно след успешен тест през май Пентагонът е актуализирал оценката си за способността на САЩ да се защитава от междуконтинентални балистични ракети, подобни например на тези, които Северна Корея се опитва да разработи, предаде "Ройтерс".

Пак ракети, пак Северна Корея (ВИДЕО+СНИМКИ)

В оценката се казва, че американската наземна програма за прехващане на ракети вместо "ограничен отбранителен капацитет", както беше досега, вече е "демонстрирала способност да защитава САЩ от малък брой ракети със среден обсег или междуконтинентални балистични ракети посредством обикновени контрамерки".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    25 15 Отговор
    Лудака жълтур си стреля когато си поиска. А САЩ седът и гледат като нас..ани от трите си самолетоносача и удобно забравиха за обещанието си преди месец,че ще свалят всяка една ракета на корейците. САЩ станаха за смях пред цял свят-и то от С.Корея която според тях е още в 19 век. При това положение,даже Холивуд неможе да измисли оправдателен сценарии за "великата американска армия".

    Коментиран от #4, #5, #11, #12

  • 2 mediator37

    14 2 Отговор
    Те ракетите или са балистични или са крилати. Няма как да са изстреляни балистични ракети, и да се предполага, че това са противокорабни крилати ракети.
  • 3 Gost

    6 3 Отговор
    Това е изолирана държава.Всеки може да казва каквото си иска ,и квото му е удобно.Нали се сещате какво имам предвид.

    Коментиран от #9

  • 4 Съни

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Това да не са им камиларите в някоя пустиня...Жълтура ще направи мазало-
  • 5 Име като гост

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Браво,колега!!!!Бравоооо!!!
  • 6 УМЕН ГУЩЕР

    4 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Да се въведе закон за защита на традиционното русофилство към Царска Русия от агресивния Путинизъм който уврежда трайно мозъците както алкохола на цар К**o.....

    Коментиран от #7

  • 7 Трол

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "УМЕН ГУЩЕР":

    Когато правиш копипейст поне изтривай-Публикувано във факти.бг
  • 8 Kcaniba

    8 3 Отговор
    Руските хакери са изстреляли балестична ракета в С. Корея!!!
  • 9 Кики

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Gost":

    Аз много уважавам С.Корея и не бих могъл да кажа за нея каквото ми скимне. Политиката на Ким Чен е правилна, само така има шанс да запази социализма.
  • 10 Барчо

    4 1 Отговор
    Според мен, винаги ще се стремят да приобщят юга, защото са един народ, както германците. Докато двете Кореи не се обединят, там винаги ще е проблемен район.
  • 11 Март

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Странно нещо е бай Ганьо... ??? Ти вярваш ли, че ако САЩ искат да нападнат КНДР няма да имат ефективни оръжия? Дано и тоя човек се спре с тия стрелби там, дано и САЩ не нападат, защото от това всички ние ХОРАТА, растенията, животните мрем, страдаме и губим... печелят пари само някои производители и търговци, но като краен резултат и те губят! Да присмиваш армията на САЩ е нелепо...там има опитни експерти и ветерани в не една война! Аз се моля и Ким да се спре и САЩ да не напада, защото я духаме... Все пак, и Ким няма нужда да стреля чак до Ню Йорк, а да си изгради ефективна защита в обсега на територията на КНДР, нали? Аз не харесвам войните, империализма, с мирна търговия може и две страни да печелят добре. Затова не се и радвам нито на Ким манията, нито да самолетоносачите. Но да оплюваш армията на САЩ една от най-добре екипираните в света е тъпичко, не мислиш ли? Бил ли си на война? Е, ако си бил ще знаеш, че няма място за смях дори на крайъгълен камък... от всеки ъгъл, трап, дупка, силует може да ти дойде смъртта.... Не познаваш войната. Там няма майка баща брат... всеки може да те прецака и предаде дори. Смей се! Не е смешна войната, ужасна е.
  • 12 Март

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Само ще добавя, като ти поохладя ентусиазма за присмех, че за тия балистични ракети, които Ким праска на кило, е достатъчен един от Стелт прототипите, с раддиоелектронна система за прихващане и няколко лазерни прицелни устройства и скорост от 1-2 Маха. Достатъчно е само да отклонят ракетата дори и без да я взривяват и дори пренасочат в обратен курс и познай усмивката на великия вожд Ун как ще се разшири "щастливо" като види на кординатите приближаващия се негов подарък....! Войната не е майтап а живот или смърт. Начини да се спре балистична ракета има много. Но както и да я спреш, тя ще бъде унищожена, а последиците от нейната отрова и радиация ще я плащаме всички, заедно с теб, подигравача... Ще ти е готино ли да ядеш отровена риба, праскови...? Е, смей се, на воля! Впрочем има и НЛО техтологични апарати и то и Иран и САЩ и др. Един такъв може да отклони ракетата дори и чукай на дърво да не тръгне към теб...войната няма предизвестен край, нито живота ти струва стотинка, започне ли....
Новини по държави: