Last news in Fakti

8 Юни, 2017 12:12 1 144 0

Преговорите за Сирия отново зациклиха

  • астана-
  • сирия-
  • преговори-
  • казахстан

Мирният диалог в Астана е отложен за неопределено време

Преговорите за Сирия отново зациклиха - 1
Снимки: БТА/АР

Мирните преговори за Сирия под егидата на Русия, Иран и Турция, насрочени за 12 и 13 юни в Астана, са отложени за неопределено време. Това заяви днес казахстанското външнополитическо ведомство, цитирано от световните агенции.

Според данни, току-що получени от страните гаранти на процеса от Астана, представителите на Русия, Турция и Иран ще продължат в най-близките дни и седмици работните срещи в своите столици на експертно равнище, посочи говорителят на министерството Ануар Жайнаков, цитиран от РИА Новости.

Тези срещи целят по-специално да бъдат уредени въпроси, засягащи договореното създаване на зони за деескалация в Сирия и укрепването на режима за спиране на огъня, добави той.

Преговорите за Сирия отново зациклиха

Запитан дали се отлагат преговорите, предвидени в казахстанската столица на 12 и 13 юни, Жайнаков отговори просто "Да".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА