8 Юни, 2017 13:27 1 647 0

Техеран под охрана и отбрана (СНИМКИ)

  • иран-
  • техеран-
  • атентат-
  • хомейни-
  • аятолах-
  • ислямска държава

Убитите във вчерашните атентати в иранската столица станаха 17 души

Техеран под охрана и отбрана (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Броят на убитите в извършените вчера два атентата в Техеран достигна 17 души, съобщи агенция Мехр.

По-рано иранската държавна телевизия, цитирайки ръководителя на националния съдебномедицински институт, съобщи за 16 загинали, предаде Асошиейтед прес.
Три от жертвите са жени. Ранени са над 40 души.

Иранските власти съобщиха, че нападателите са били ирански граждани. Арестувани са шестима заподозрени, включително една жена.

Техеран под охрана и отбрана (СНИМКИ)

Техеран под охрана и отбрана (СНИМКИ)

Увеличиха се полицейските патрули по улиците на Техеран и в столичните метростанции. Заместник-вътрешният министър Мохамад Хосеин Золфагари заяви по държавната телевизия, че "правоохранителните дейности може да нараснат" и че се набляга на събирането на разузнавателна информация.

Техеран под охрана и отбрана (СНИМКИ)

Според иранския новинарски канал ИРИНН самоличността на нападателите е установена и в най-скоро време ще бъдат разпространени снимки на терористите и ще се съобщят личните им данни, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА