8 Юни, 2017 14:16 2 264 0

Атентаторите от Техеран - убийци на Ислямска държава (ВИДЕО)

  • иран-
  • техеран-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • сирия-
  • ирак

Петима от нападателите в иранската столица са били бойци на групировката в Ирак и Сирия

Атентаторите от Техеран - убийци на Ислямска държава (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Иранското министерство на разузнаването заяви, че петима от замесените в атентатите в Техеран са били бойци на "Ислямска държава" (ИД), предаде АП.

В изявлението на министерството се посочва, че петимата мъже са напуснали Иран, за да се бият в редиците на ИД в иракския град Мосул и сирийския град Ракка и се завърнали в страната миналото лято.

Фамилните имена на атентаторите не се съобщават от съображения за сигурност и от уважение към правото на личен живот на семействата им.

Министерството публикува и снимки на труповете на нападателите.

При вчерашните нападения срещу сградата на иранския парламент и мавзолея на основателя на Ислямската република аятолах Хомейни бяха убити 17 души, а най-малко 43 бяха ранени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА