8 Юни, 2017 16:20 1 273 14

Американски хакери ударили Путин

  • сащ-
  • хакери-
  • владмир путин

Това беше обявено от Кремъл

Американски хакери ударили Путин - 1
Снимка: БТА/AP

Американски хакери постоянно атакуват Русия. Това беше заявено от говорителя на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Според него цел на нападение станал дори сайта на руския президент Владимир Путин. Песко беше запитан дали в атаките участие има и американското разузнаване.

„Казвам, че атаките идват от територията на САЩ. Не мога да твърдят публично, че зад тях стои Вашингтон. Това, че от дадена страната се извършва хакерска атака, не може да значи, че зад нея стои и нейното правителство“, заяви Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    12 6 Отговор
    Айде сега НПО подлогите да започват с "ушанките".."копейките"...и т.н...Ама да не забравят и хибридната война-че вчера руска ракета изкара американски спътник в орбита..--та Гост 2 да даде правна оценка,как така аджеба за САЩ може да има сътрудничество с Русия-а за другите неможе и трябва да носим загуби.....
  • 2 гост 2

    3 15 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: „Казвам, че атаките идват от територията на САЩ. Не мога да твърдят публично, че зад тях стои Вашингтон. Това, че от дадена страната се извършва хакерска атака, не може да значи, че зад нея стои и нейното правителство“, заяви Песков....“ Ахаахаха- гущера реши да си скъса опашката- понеже 4-5 специални служби на държави- членове на ЕС и НАТО - включително и България- изревахме, че по време на протичане на избори е установена хакерска атака над официалните ни държавни сайтове, идваща от територията на русия, сега русия бърза да се застрахова, за да не кажат другите държави- какво искате- щом русия извършва хакерски атаки в другите държави, що пък те да не ви отговорят със същото- хахахахаха:) Като се има предвид каква дътжава е путлерова русия, не се съмнявам, че руските хакерски атаки, включително и в България по време на изборите през 2015г., са извършени от руската армия, в която има подразделение и кибервойски.

    Коментиран от #3

  • 3 Абе овчи

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост 2":

    Доказателства-черно на бяло??? Или само НПО лозунги?!!???

    Коментиран от #6

  • 4 гост 2

    5 12 Отговор
    http://www.mediapool.bg/dans-potvardila-ruskiya-proizhod-na-kiberatakite-v-izborniya-den-news242402.html
    https://dariknews.bg/novini/bylgariia/ruska-vryzka-v-hakerskite-ataki-v-denq-na-izborite-1532197 Руска връзка в хакерските атаки в деня на изборите 28 ноември 2015 08:20 Доклад на ДАНС потвърждава тезата на президента Росен Плевнелиев, че кибератаката в изборния ден е свързана с руските власти. Това твърди високопоставен източник, цитиран от „24 часа". Според него докладът е бил четен на Консултативния съвет по национална сигурност и разпратен на отговорните фактори. Гласност обаче не му се дава.Сайтът на ЦИК бе атакуван и това доведе до блокирането му в изборния ден. Хакерска атака имаше и на сайта на МВР. Атаката е била осъществена по т. нар. DDoS технология...В опит да стигнат до поръчителите, разследващите са потърсили и съдействието на ФБР, което се е включило в анализа на събраните данни.Distributed Denail of Service (DDoS) атаката идва от голям и трудно определим брой източници, които целят да претоварят сървъра на даден сайт с цел блокирането на самата страница. Обикновено се използват програми, които правят над 200 заявки за достъп до съдържанието на даден сайт за една секунда. Сайтът не може да отговори на заявките и блокира - съдържанието му не се показва. При атаката над правителствените сайтове се стигнало дори до 8 млн. заявки в секунда.Има два варианта за атака - чрез доброволно участие или с ботнет. За ударите в деня на изборите е изпол

    Коментиран от #8

  • 5 Абе овчи

    10 7 Отговор
    Даваш линк от Медиапул---всеизвесна соросоидна медийна подлога----нали се сещаш че няма за какво повече да си говорим. Със продажници и лизачи на Сорос не споря---един ден народът ни ще се оправи сам с вас.
  • 6 гост 2

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "Абе овчи":

    Доклада на ДАНС по въпроса не е доказателство, така ли- независимо, че държавата чрез закона е възложила именно на ДАНС разследването на хакерските атаки, а? :) ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ "НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ" доп. ДВ. бр.105 от 30 Декември 2016г.Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 35 от 2009 г., в сила от 12.05.2009 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2013 г., в сила от 14.06.2013 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2015 г.) Държавна агенция "Национална сигурност" извършва дейности за защита на националната сигурност от посегателства, насочени срещу националните интереси, независимостта и суверенитета на Република България, териториалната цялост, основните права и свободи на гражданите, демократичното функциониране на държавата и гражданските институции и установения в страната конституционен ред, свързани със:10. деструктивно въздействие върху комуникационни и информационни системи;
    http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135574489

    Коментиран от #11

  • 7 Жоро

    7 7 Отговор
    Крадеца вика "Дръжте крадеца "
    Ни срам имат тия, ни очи
  • 8 Абе празни кратуни сте

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Защо да вярвам на Медиапол и на други сороски драскачи(които нямат практически никакви доказателства) а да не вярвам примерно на Викилийкс или Сноудън ,които показват документи на АНБ и ЦРУ..--и открито виждаме какви долни лицемери и убийци са правителствата на САЩ?? За толкова тъпи ли ни имаш троле??
  • 9 гост 2

    6 7 Отговор
    И дарикнюз са “медийни драскачи“ и “соросоиди“, нали? Има ли някакво значение дали ТИ им вярваш? По-важното е ДАНС какво е установила. Не се заблуждавай- точно ти никога няма да получиш достъп до класифицирано инфо и няма да работиш върху хакерските атаки над официалните сайтове на българските министерства...
  • 10 Ироничен

    5 3 Отговор
    Само Чък Норис може да удари Путин!
  • 11 Ярослав Станчев

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост 2":

    В коментара ти няма данни от доклада на ДАНС.Цитираш извадка от закона за ДАНС,която не може да бъде доказателство.За да има някаква тежест,коментара ти трябва да съдържа имена и адреси на участниците в атаката,местонахождение на хардуер,от който е извършено противозаконното действие.И тъй като не видях подобни доказателства смятам,че публикуваш неверни данни,за които предполагам знаеш на какви ответни действия подлежиш.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 гост 2

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Ярослав Станчев":

    “...Публикувано във факти.бг: .Цитираш извадка от закона за ДАНС,която не може да бъде доказателство....“ УФФФ- “Извадката“ от закона за данс се нарича правно основание и показва закона на кого вменява задължение за установяване на хакерските атаки над официални сайтове на бг. държавни институции! А този доклад е с определен гриф. Като не ми вярваш, кандидатствай за достъп до класифицирано инфо, на основание чл.40, 41 и 42 от ЗЗКИ - http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135448577, получи Разрешение за достъп на основание чл. 54 ал.1 и ал.2 и чл.55 от ЗЗКИ и ще имаш възможността ЛИЧНО да прегледаш доклада на ДАНС:) Да видим тпогава какво ще пишеш:) Ти как си представяш доклад с гриф “Поверително“ или “Секретно“ от ДАНС да се чете от всеки сульо и пульо, а?:)

    Коментиран от #14

  • 13 гост 2

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "Ярослав Станчев":

    “...Публикувано във факти.бг: .И тъй като не видях подобни доказателства смятам,че публикуваш неверни данни,...“
    НК Раздел I. Престъпления против информацията, представляваща държавна тайна, и против чуждестранната класифицирана информация (Загл. изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Чл. 357. (1) (Зал., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.
    (2) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако от деянието са настъпили или могат да настъпят особено тежки последици за сигурността на държавата, наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
    (3) (Нова - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) С наказанието по ал. 1 и 2 се наказва и този, който разгласи чуждестранна класифицирана информация, получена по международен договор, по който Република България е страна.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания