Last news in Fakti

8 Юни, 2017 17:31 1 360 10

Черна гора съди проруски опозиционери

  • черна гора-
  • съд-
  • русия

Обвинения за опит за преврат

Черна гора съди проруски опозиционери - 1

Съдът в Черна гора потвърди обвиненията срещу 14 души, заподозрени в заговор, свързан с държавен преврат, съобщи радио „Free Europe”.

Сред обвиняемите има двама проруски опозиционни лидери. Лидерите на Демократичния фронт Андрия Мандич и Милан Кнежевич могат да получат до 15 години затвор, ако бъдат признати за виновни по обвинение в „създаване на престъпна група”.

Съдът повдигна обвинения за „подготвяне на заговор срещу сигурността на Черна гора“ и „подготвяне на терористичен акт“.

Полицията в Черна гора арестува група сръбски граждани в навечерието на изборите в средата на октомври и ги обвини в подготовка на щурм на парламента и елиминиране на тогавашния прозападно настроен министър-председател Мило Джуканович. Властите твърдят, че „руски държавни органи” са замесени в заговора в опит да попречат на присъединяването на Черна гора към НАТО. Москва отрича да е замесена, въпреки че открито се противопоставяше на влизането на балканската република в пакта, което беше финализирано в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    10 10 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Властите твърдят, че „руски държавни органи” са замесени в заговора в опит да попречат на присъединяването на Черна гора към НАТО....“ Докажете го в съда така, че да е безспорно и хвърлете после доказателствата в лицето на путлеристан - само така ще се отговори по достойнство на руските терористи! Не само това- искайте от русия руските граждани, намесени в опита за преврат, да ви бъдат предадени за съдене и дайте максимална публичност на делото!

    Коментиран от #4

  • 2 жоро

    8 9 Отговор
    какви факти бе приятел? това е разправа с опозицията.
  • 3 стратокастър

    11 9 Отговор
    Трябва да вземем за пример Черна гора и да затворим 100 тина руски подлоги, останалите ще си плюят на петите и сами ще се ометат от България като видят дебелия!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 МНОГО РИТАШ

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    От ритане на спомените ти, си разбъркал реалистиката с мистиката и самонадейността. Спри да риташ и ще се събудиш по-близо до реалистиката. Иначе ще бъде късно и болезнено.
  • 7 гост 2

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "ОНЕМЕЙ СМРАД":

    Ахахахаха- не знаех, че пациентите в старческа възраст от руските психиатрии са редовни коментатори в този форум- както се вижда от Вашият коментар:):):) Явно сте на възраст над 130 години, щом помните следното “... Публикувано във факти.бг: Така се държаха с народа някога чорбаджиите по турско, които не приемаха руската освободителна бойна....“:):):) За мен сте болен човек и мисля, че в коментар № 5 е дадена много точна диагноза. Повече нямам какво да Ви напиша.

    Коментиран от #8

  • 8 АЗ ЗНАМ

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост 2":

    Скъпа ми Гергино, и без да го изтъкваш е ясно че нямаш какво да пишеш. То и да пишеш и да не пишеш е все същото. Пресипване от пусто в празно.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 antimediator

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "АЗ ЗНАМ":

    А ти бе , Минзухар какво има да кажеш ?!
    Че руснаците пак се уакаха .
    Черна гора им е исторически приятел , може би повече отколкото България и въпреки това се опитаха да и се месят във вътрешните работи.