Last news in Fakti

9 Юни, 2017 21:00 1 396 26

НАТО няма да бърза с Македония

  • македония-
  • нато-
  • бърза

Очаква разрешаване на конфликта с Гърция

НАТО няма да бърза с Македония - 1

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг няма намерение да пътува до Скопие, но очаква македонския премиер Зоран Заев в Брюксел, съобщи B92.

Информацията е от източник, близък до администрацията на организацията. През последните седмици се появиха информации, че Столтенберг ще посети Македония през юли.

Тогава се очакваше той даде зелена светлина за членството на страната в Алианса. Някои медии твърдяха, че това може да стане още през 2018 при смяна на името на страната на Бивша югославска република Македония.

Агенция МИА обаче съобщава, че НАТО ще изчака разрешаването на конфликта между Македония и Гърция. Атина има претенции към историческата принадлежност на името.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай Гочо

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ама то за Макетата става въпрос!
  • 3 Kcaniba

    4 5 Отговор
    макета, укри , косовари - единдол дренки!!
    Махленски националисти.
    Държавите им са същото ниво - махленски образования!!!
    та, какво за тях?
    Или нищо!!
    ...или - нищо!!!

    Коментиран от #4

  • 4 гост 2

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    България също е малка държава. Или като руснак ще си проявиш неоимперското руско високомерие? Споко - народът ти има още само три дни, за да докаже, че има право да съществува като народ, а не във формата на овце за стригане от руската олигархия , която де факто и де юре управлява държавата ви :)

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост 2

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Кажи сега от кога я има русия- от преди България или е възникнала след България? Какво замазваш нещата? И не съм ти приятел- аз съм жена и нямам приятели - граждани на терористична държава.

    Коментиран от #7

  • 7 Kcaniba

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост 2":

    на риторично-глупави въпроси нямам възможност да отговарям.
    Ходи в косово и питай.

    Коментиран от #8

  • 8 гост 2

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Не те питам за Косово, бе , руснако- питам те коя държава ПЪРВА Е ВЪЗНИКНАЛА- БЪЛГАРИЯ ИЛИ РУСИЯ? Какво омотваш нещата и ги тикаш към...Косово,а? В РУСИЯ УЧИТЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗНИКНАЛА КАТО ДЪРЖАВА ПРЕЗ 1878Г.- ЗА ТОВА ТЕ ПИТАМ! УЧИТЕ, ЧЕ РУСИЯ Е ВЪЗНИКНАЛА ПРЕДИ БЪЛГАРИЯ- и пак заради това те питам- коя държава е възникнала първа- БЪЛГАРИЯ или русия?

    Коментиран от #9

  • 9 Kcaniba

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост 2":

    Хапчета тролке
    хамериканскоу!
    Иначе,Америка съществува много отдавна, нали!!!
    Алеутите - т.е Чукчите прекосяват Беринговия проливповремето напоследният Ледников период.
    Нямало е какводапасът елените, нопък,голямата вода се е кристализирала,някъде преди 1500-2000 години е било.
    Значи американците, сте преди България и Русия взети заедно, като цивилизацияи народ, налии!!!!!!!

    Коментиран от #10, #11, #13

  • 10 гост 2

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Аз съм българка бе, евенк от Тюмен- не съм американска, а българска гражданка. Поне ТИ ще си признаеш ли, че ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗНИКНАЛА ПРЕДИ ДЪРЖАВАТА РУСИЯ, а?

    Коментиран от #12

  • 11 гост 2

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Ето ТОВА учите в смотаната русия- “... В 681 г. тюркский хан Аспарух ...“ Библиотеки по культурологии Библиотека > Страны мира >История и культура Болгарии > Краткая история Болгарии http://www.countries.ru/library/countries/bulgaria/blgist.htm
    А ето последните данни за нас, българите- Ново генетично изследване: Българите са европейци, нямат тюркско-монголски произход 05.01.2015 17:00...Ученият акад. Ангел Гълъбов бе категоричен, че съвременните анализи на проби от 900 българи, разпределени равномерно по цялата територия на страната, отхвърлят позицията, че древните българи имат тюркско-монголски произход, предаде БНР.Методите, с които е проведено изследването, са най-модерните, които се използват изобщо в областта на биомедицината – изследване на т.нар "митохондриална ДНК " и у-хромозомата. Изследването е обхванало само етнически българи и българо-мохамедани. "Съдържанието на гени на тюркоезичнитe - т.нар. "алтайо-монголите" е под 1,5% и българите са абсолютно европейска популация....Отхвърля се абсолютно близост с турците – доста голяма разлика...“
    https://www.actualno.com/society/novo-genetichno-izsledvane-bylgarite-sa-evropejci-njamat-turksko-mongolski-proizhod-news_449255.html
  • 12 Kcaniba

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "гост 2":

    аааа!!!
    Добра стара Тюмен!!
    на тюркотски - хиляда означава ;)
    Казак Ермак,малкоги поодралтюрките ти там, прощавай...
    Бил съм в Тюмен
    и в Челябинск, и в Ноябърск, и в Сургут съм ходил.
    Не ти разбирам мирогледа, сории)))
    И в ЮАР и в Норвегия съ ходил, не че е от значение за такъв мироглед , като твоя))))
    Та, какво искаше да кажеш замакедонците и лошо за българите и русите и казака Ермак, така и не разбрах!)))
    Да живее идил и демокрацията в Тюмен ли???

    Коментиран от #14

  • 13 гост 2

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    http://news.bnt.bg/bg/a/59873-otkritie_za_genetichnija_proizhod_na_bylgarite Откритие за генетичния произход на българите 08.09.2011 • Талка Симеонова бнт.бг Сензационна новина за генетичната идентичност на българите. Оказва се, че произходът ни е индоевропейски, а не тюркски, както твърдяха досега учени...Това е най-голямото проучване сред съвременните българи за установяване на техния генетичен произход. Направени са кръвни изследвания на 855 българи и българо-мохамедани. Български граждани от ромски, турски или друг произход не са изследвани. ..Изследването показва, че 5-те века турско робство не са се отразили на генетичните характеристики на българите...Академик Ангел Гълъбов - директор на Института по микробиология - БАН: - Тези изследвания показват, че ние сме много далеч от турците. И второ тези изследвания показват изключителна отдалеченост от тюрките и оборват схващанията на редица автори, които дълго бяха поддържани без съществени доказателства за тюркски произход на българите.

    Коментиран от #16

  • 14 гост 2

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    Кво се правиш на умряла лисица, бе - не виждаш ли ТВОИТЕ РУСНАЦИ какво пишат за българският хан Аспарух- че бил ТЮРКСКИ хан, а още преди ШЕСТ ГОДИНИ е ОТРЕЧЕН тюркският произход на българите! ЗАЩО ВЪВ ВАШАТА ИСТОРИЯ МИРА ТОВА НЕ Е ПОПРАВЕНО, ЗАЩО?
  • 15 гост 2

    4 6 Отговор
    ТЮРКИ БИЛИ БЪЛГАРИТЕ, А? Тюрки сте самите вие- московитите! НАСЛЕДНИЦИ СТЕ НА ВЕЛИКАТА ОРДА , А ТЮРСКОМОНГОЛСКИЯТ ХАН БАТИЙ ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА РУСКАТА ДЪРЖАВНОСТ! РУСКИТЕ КНЯЗЕ СА СЕ ПОКЛОНИЛИ НА ХАН БАТИЙ, А В ЗАМЯНА ЗА ПОКОРСТВОТО ИМ КАТО ВАСАЛИ, ТОЙ НЕ САМО ИМ РАЗДАЛ ЧИНОВЕ, АМИ ГИ И ОСТАВИЛ НА БОГАТЕЯТ! ВМЕСТО ДА МУ СЕ ОПЪЛЧАТ, РУСКИТЕ КНЯЗЕ ПРИЕЛИ ДА СЕ ПОКОРЯТ НА ХАНА- Т.Е. ПРЕДАЛИ СЕ ПОД НЕГОВА ВЛАСТ:):):) ТАКА, ЧЕ- ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ВИСШИ РУСКИ СРЕДЕН КЛАС АРИСТОКРАТИ ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА РУСКАТА ДЪРЖАВНОСТ- ХАХАХА:) ДЪРЖАВАТА РУСИЯ ВЪЗНИКВА ВЕКОВЕ СЛЕД ДЪРЖАВАТА АСПАРУХОВА БЪЛГАРИЯ! Руски смешни абезяни...
    https://www.ar25.org/article/velykyy-han-batyy-zasnovnyk-rosiyskoyi-derzhavnosti.html
    https://www.e-reading.club/bookreader.php/1033008/Tyundeshev__Haramoos__G._-_Velikiy_han_Batyy_-_osnovatel_Rossiyskoy_gosudarstvennosti.html Великий хан Батый – основатель Российской государственности

    Коментиран от #17

  • 16 Kcaniba

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост 2":

    абее!!!
    хахахах
    най добрите томографскиспециалисти са забранени и генетичният код също!
    Това са любимите играчки на райха, фюрера и хумлер, е, и кралските особи на ГритБрит се радваха на откритията до преди 1939...
    Та, истината, която черпиш днес, е толкова доказана, колкото , твоите предци - американците са кацали на луната!!!!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост 2

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    ти знаеш ли какво е митохондриална днк или това в руската армия не си го учил, щото е забранено редниците да знаете колкото офицерите- лекари, а? Хихихи:):):) Ти къде си завършил средното си образование? В русия не учите ли в 10 клас генетика и Кросингоувър, бе? И за Чарлс Дарвин ли не знаеш нищичко, щото той не е руснак и не е от Ордата, а?:):):)

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост 2

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "Kcaniba":

    И така- да повторим - руската държавност възниква през средата на 13 век, когато БЪЛГАРСКАТА ИМПЕРИЯ е в силата си и българската държавност съществува под името Втора българска държава при цар Иван Асен Втори, който “....Две години след този поход през 1241 г. цар Иван Асен II умира след като по рано същата година е разбил един отряд от монголо-татарските войски на хан Бату...“ А хан Бату, недорогой русский, е същият хан Батий:) ДОКАТО БЪЛГАРСКИЯТ ЦАР МАЛКО ПРЕДИ СМЪРТТА СИ РАЗБИВА ХАН БАТИЙ, РУСКИТЕ КНЯЗЕ СА МУ СЕ ПОКОРИЛИ- хахахаха:):) ТОВА СА ОСНОВИТЕ, ФУНДАМЕНТИТЕ НА ВАШАТА РУСКА ДЪРЖАВНОСТ, смешници:)
  • 21 непознат

    1 4 Отговор
    Абе македонци опнете му два шамара на тоя албанец Заев,никаква смяна на името,ако еладите искат да си сменят своето,а и не и трябва нато на Македония ,а Русия.

    Коментиран от #23

  • 22 непознат

    1 4 Отговор
    Ей ,какво е да си малка държава като Македония и България, всеки те клати и те врътка както иска,сега македонския народ го правят на луди,и да си сменят името пак няма да влезнат в НАТО,ще измислят нещо друго после,ах Македония много мъка има по теб.
  • 23 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "непознат":

    Първо не става въпрос за смяна на името на Македония както се "притесняваш",А ЗА ДОПЪЛВАНЕТО МУ.Ти обаче си прочел че точно името "Македония" е единственото "препъни камъче" пред влизането на страната в НАТО и се вкопчваш точно в него.И що така правиш-от патриотични чувства към друга държава ли?/ако си българин разбира се/Неее...ПРОСТО НЕ ИСКАШ МАКЕДОНИЯ ДА СТАНЕ НАТОВСКА,А РУСКА!Същото мечтаеш и не само за БГ,а и за ЦЕЛИЯ БИВШ ИЗТОЧЕН БЛОК!И не Македония ти е на сърцето,а бившия СССР с портретите на Ленин и Сталин,с официалните празници 9 Септември и 7 Ноември,с челвените търбуси изтъпанчени на трибуните и махащи благосклонно на викащите до прегракване работници под тях "Слава на БКП" и "Слава на КПСС",за превилегиите на активните борци против фашизма и рядката възможност простака с червен билет да командори интелигента...А иначе цялата ви проскубана пембяна глутница си знае че никога няма да се върнат тия времена,но ще си мечтае за тях до последния си дъх...Ваше право си е-за щастие живеем в демократична държава!
  • 24 непознат

    1 0 Отговор
    Абе колега какво означава допълване на името а,Република Македония и е името,защо да се допълва,заради едни ГЪРЧОЛЯ ли,ако нашата родина България някой иска да допълни името и,ти съгласен ли ще си,със сигурност не нели?Гледаш нещата от друга призма,ако на гърците не им харесва да си гледат работа,ама това сме ние народа като теб сме всички предатели,преклонена глава сабя не сече,даУГОДИМ НА НЯКОГО за това сме и на това дередже мизерни и бедни,защото със всичко сме съгласни.

    Коментиран от #25

  • 25 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "непознат":

    Естествено че гледам нещата "от друга призма" както се изразяваши ще се изразя по конкретно.Първо обърни внимание калка стотин хил. жители има Македония и колко милиона-Гърция,и КОЯ ОТ ДВЕТЕ ИМА ПО-ГОЛ ЗНАЧ ЗА ЕВРОПА И БГ И КАТО ТЕРИТОРИЯ,И КАТО ИКОНОМИЧЕСКИ ПАРТНЬОР!И второ-НЕ МИ ПУКА НИТО ЗА ГЪРЦИЯ,НИТО ЗА МАКЕДОНИЯ,но ако макетата не си сменят името Гърция ще ги бойкотира до откат и няма да могат да влязат в НАТО.Което пък значи че ако се наложи ще влезем и ще ги издушим до един с голи ръце,НО НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ РУСИЯ ДА БАЗИРА РАКЕТИТЕ СИ ПОД НОСА НИ!Необходимо ли е да припомням че Путин специално отдели от скъпоценното си време за да приеме македонския водач и да плюе показно на ОТНОШЕНИЯТА С БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО МАКЕДОНИЯ Е НЕВЕРОЯТНО ВАЖНА КАТО ВОЕННА БАЗА ЗА РУСИЯ!
  • 26 непознат

    0 0 Отговор
    Колега,прекалено много фантазия имаш,второ няма значение кой е по голям,а кой как си пази държавата, кой мисли държавнически,Словения е още по малка от Македония ама никой не се подиграва с нея.Гърция има дълг 300. Млр.евро ама ги гледат в очите,България ако имаше дълг 100 пъти по малък дали щеха да я търпят,но гърците са си гърци,никой не смее да им каже нищо,мое мнение ,ние на балканите сме принизени до нищожество.Все някой да не ни се скара.
Новини по държави: