Last news in Fakti

10 Юни, 2017 09:52 6 312 2

Атентаторите планирали невиждана сеч в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • лондон бридж-
  • лондон-
  • атентат-
  • ислямска държава

Нападателите се опитали да наемат 7,5-тонен камион 

Атентаторите планирали невиждана сеч в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Британската полиция е задържала в Източен Лондон още един заподозрян в хода на разследването на терористичния акт в центъра на британската столица на 3 юни, съобщи на сайта си Скотланд Ярд, цитиран от "Ройтерс".

27-годишният мъж е бил арестуван в дома му в Илфорд и е задържан под стража в полицейски участък в Бъркшър по силата на закона против тероризма. В момента в ареста остават още петима задържани в рамките на разследването.

Други 12, арестувани на по-ранен етап, бяха освободени без повдигане на обвинения, припомня ТАСС.

Атентаторите планирали невиждана сеч в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нападението на Лондон бридж е можело да бъде много по-смъртоносно, разкри полицията, която днес представи подробности за разследването, предаде АП. Атентаторите планирали да наемат по-голям камион, способен да прегази повече хора, съобщи Дийн Хейдън, шеф на контратерористичния отдел на лондонската полиция.

Атентаторите планирали невиждана сеч в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Атентаторите планирали невиждана сеч в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Един от извършителите, Хурам Бут, първоначално се опитал да наеме 7,5-тонен камион, подобен на този, използван при нападението в Ница миналата година, който уби 86 души и рани стотици.

След като плащането му било отхвърлено, Бут и двамата му съучастници се спрели на по-малък микробус. В него разследващите открили чакъл, може би натоварен с цел автомобилът да стане по-тежък


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Гинка

    19 0 Отговор
    Тя (сечта) и така е невиждана.Какви обаче мерки ще се вземат оттук нататък,за да се предотвратят такива ексцесии над невинни хора и защо продължават да приемат в Европа "бежанци"?По-слабоумни управници едва ли могат да се намерят, а положението може (и трябва) да се поправи само с мерки,нямащи нищо общо с демокрацията.Няма как да обуздаеш диваци с "моля" и "ако обичате",които при това се размножават като плъхове.При такава политика съвсем скоро в Европа навсякъде ще вият мюезини,а коренното ѝ население ще е заложник на новите варвари...
  • 2 Рlovdiv

    11 0 Отговор
    Решението на проблема е с мустаци, зализано, с креслив глас. Всъщност все още не, но не е далече времето, когато това ще остане единствен начин за справяне с резултатите от безумието на няколко слабоумни държавници.
Новини по държави: