10 Юни, 2017 12:12 3 640 22

Берлин: Няма да има европейска армия

  • европейска армия-
  • ес-
  • европейски съюз-
  • урсула фон дер лайен-
  • армия-
  • германия
Берлин: Няма да има европейска армия - 1

Няма да има европейска армия, ще останат въоръжените сили на европейските държави и националните парламенти сами ще решават в какви операции да участват техните войници.

Това заяви германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен в интервю за медийната група "Функе", цитирано от ТАСС.

"ЕС не се конкурира с НАТО", изтъкна министърка. Тя отбеляза, че Европейският съюз обединява военни средства, които трябва да бъдат по-добре координирани, с граждански средства като инвестиции в стабилността и развитието.

Берлин: Няма да има европейска армия

По думите й създаването на европейския команден център в Брюксел е първата сериозна стъпка.
Фон дер Лайен посочи, че референдумът във Великобритания и президентските избори в САЩ са отворили очите на европейците.

Европейците трябва по-активно да поемат сигурността в собствените си ръце, подчерта германската министърка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    24 30 Отговор
    Каква армия?
    Армия от п...ли и лесбийки?
    Те такова чудо само в америка има. Antifa се нарича.
  • 2 гост 2

    28 18 Отговор
    AFP: Доналд Тръмп заяви, че САЩ са ангажирани към чл. 5 от договора за НАТО 10 Юни 2017 | 00:31 | Агенция "Фокус"Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ са ангажирани към основния за НАТО чл.5, който е свързан с взаимната отбрана в рамките на Алианса, предаде AFP.
    Разсейвайки притесненията на европейските съюзници, че САЩ не са напълно отдадени на НАТО, Тръмп заяви по време на пресконференция в Белия дом, че „САЩ са ангажирани към чл.5“. „Със сигурност сме тук, за да защитаваме“, посочи той.

    Коментиран от #10

  • 3 глупак

    31 28 Отговор
    Тъжно е да констатираме, че в Европа няма мъже за армия и честни хора за добро правителството

    Коментиран от #15

  • 4 Дидье

    18 27 Отговор
    А за сладолед и кондоми ще има ли?
  • 5 Boticha

    20 24 Отговор
    Да не забравяме от какви хора е създадена САЩ все закъсали и престъпници още преди 300години.Каква им е ползата от спокойна и силна Европа....никаква ,прецакаха Русия сега настъпват и Европа "все не им стига на тия кравари"!Затова имаме нужда от европейска армия

    Коментиран от #19

  • 6 Трол

    11 14 Отговор
    Хубаво е да има, ако не е възможно да се сътвори един европейски "корпус" или както го нарекат. Да се състои от части на трите вида армейски подразделения от всички европейски страни и да осъществяват съвместна подготовка и учения, и в мирно време да са си част от армиите на своите страни. Предполагам, че ще е по-евтино.
  • 7 Е430

    12 18 Отговор
    съюзчето няма пауър..... не може и да се защити дори....скоро и то ще е в историята и със всичките си претенции ще е изкарало по-малко и от СССР :D:D:D
  • 8 незнайко

    14 14 Отговор
    Последното изречение от статията показва напредък в умственото развитие на европейците. Не напразно казваме, "Всяка жаба да си знае гьола". А това, жени да се месят във военни дела, направо ми е противно.
  • 9 Гост

    13 13 Отговор
    Леле, колко страшна е тази майка на 7 деца на фона на транспортния самолет на първата снимка :)))
    Тази фон дер "Лайне" е толкова комична, че преди няколко години си беше позволила да обяви, че ще махне всичките G-36 на H&K, защото имало случай на влошаване на точността при прегряване на G-36 в Афганистан, ... след 11 часа стрелба :)))
    Така става след като западния модел позволява на ветеринарен лекар без трудов стаж, да стане военен министър!
    http://e-vestnik.bg/19514/ursula-fon-der-layen-ministarka-na-otbranata-sas-7-detsa/
  • 10 просД

    10 12 Отговор

    До коментар #2 от "гост 2":

    „Със сигурност сме тук, за да защитаваме“
    "американските интереси" е забравил да спомене Тръмп, но то няма и нужда! То това си е по default, щото от там идва основно финансираното на НАТО, нали гост2?
    Между другото освен "по подразбиране" , "default" има и друг, интересен превод точно в "твоята" област.

    Коментиран от #14

  • 11 Kcaniba

    6 13 Отговор
    От Белият дом са тропнали под масата! ;)
  • 12 Сандо

    8 8 Отговор
    Те са ангажирани по ч.5 да се защитават и по ч.5 да защитават и съюзниците си, а по ч.6 трябваше да спазват и Парижкото споразумение, но спряха. Точно по ч.6 ал. 127 и геврек .1.11.3.16 :))))
    Не е истина колко си смешна вече в този сайт!

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Sergiy

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "просД":

    какво теб те притеснява в НАТО? Нали БГ е в НАТО от 2004г. въпрос е затворен въднеж и завинаги или във вашите методички на путьо друго пиши?
  • 15 Sergiy

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "глупак":

    еее, имаш своите 10 дървени рубли за днеска, в Европа няма БЛА_БЛА_БЛА..... ;))
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост 2

    2 7 Отговор
    Ето коя е твоята партия- http://www.rusnod.ru/index/o-dvizhenii/ “...Анализ политической жизни страны за последние два десятилетия подтверждает неутешительный факт, что главной проблемой современной России является отсутствие реального суверенитета в результате поражения в 40-летней войне между Советским Союзом и США в 1991 году....Сегодня российская финансовая система напрямую зависит от американского доллара...Политическая система России, наряду с информационной, экономической, общественной сферами, напрямую зависит от внешнего управляющего – Соединенных Штатов Америки....“ :):):) ЗА ТОВА ВИЕ, РУСНАЦИТЕ, МРАЗИТЕ САЩ, А НЕ ЗАРАДИ МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ И ТИНТИРИ- МИНТИРИ:):):) Всички руски тролове тук сте членове на нод и сте руски граждани. Въпросът е кога, дали и при какви условия ще си го признаете, ватници :)

    Коментиран от #18

  • 18 гостът

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост 2":

    Русия не мрази САЩ,а обратното САЩ мразят руснаците защото не могат да ги подчинят, няма и да успеят.Може да са пияни може да са гладни,но си пазят родината.Историята го е доказала много пъти.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 гостът

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Boticha":

    Напълно прав си.Дори не ми се мисли,ако един ден всички тия ислямисти,които организирано се вкарват в Европа се окажат с по един автомат в ръцете какво ще се случи.Ние дори и армия нямаме да ни защити.Сценария със Сирия и Ирак.Тогава и чл.5 няма да се задейства,защото ще го нарекат гражданска война,а не е.
  • 20 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "гостът":

    Не си прави труда, тази жена е напълно луда!
    Кой нормален човек стои от сутринта до 3 часа през нощта да пише едни и същи коментари?
  • 21 гост 2

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "гостът":

    “...Русия не мрази САЩ...“ Хайде, бе! http://www.rusnod.ru/index/o-dvizhenii/ Това е твоята политическа платформа на твоето руско “ национално-освободително движение“- тук пише съвсем друго нещо:) От всички вас искам само едно нещо- да не пренасяте руската си омраза към сащ в бг. форуми, да престанете да уеднаквявате руската идеологията на нод с българската обективна действителност и да поне малко да се съобразите, че никой българин не е длъжен да се занимава с политическите ви партии, партийки и движения и да ви чете ксенофобските коментари. Нали се сещаш, че ако на един българин му напишеш, че мразиш сащ, защото били....окупирали България, а човекът има дете, което със семейството си живее в сащ и си живее отлично, доста олекваш и българинът ще те изгледа с насмешка:):):) А и българските граждани не сме руски граждани- какво ни интересува вашето специално руско отношение към сащ?!

    Коментиран от #22

  • 22 просД

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост 2":

    "Нали се сещаш, че ако на един българин му напишеш, че мразиш сащ, защото били....окупирали България, а човекът има дете, което със семейството си живее в сащ и си живее отлично, доста олекваш и българинът ще те изгледа с насмешка."

    Сигурна ли си? На кой българин? Този, който е изживял животът си нормално, отгледал е децата си и ги е изучил почти безгрижно пред 89-та? Същият този, който понастоящем остарява сам и в мизерия тук, а децата му са прокудени от него и родината си някъде по света, за да са по-добре от настоящето в България ли? Дали ще му е смешно?

    Сълзлива история нали? Но за сметка на това представителна извадка, нямаща нищо общо с изключенията за които говориш.

    А отношението към САЩ е еднакво навсякъде където САЩ диктува животът. Във всичките колонии (e може би без арабелите и Израел). Tова отношение няма нищо общо с фобията ти, доколкото никога САЩ не са имали такова влияние в Русия, каквото почти навсякъде по Света. Тоест в Русия не съществува, това което храни фобията и омразата ти и няма как Русия да е първоизточника на фобията към САЩ. Просто хората не са толкова обременени като теб и виждат по-ясно... а ти за пореден път олекна в думите си! ;)

    Лека нощ!

    Пожелавам ти го, защото виждам, че напоследък имаш проблеми със съня. Не можеш да спиш и пишеш ли пишеш по нощите! Наспи се! Центовете не са по-важни от сънят. Липсата на сън води до проблеми със здравето, а стигне ли се до там всичките пари няма да ти стигнат... освен то
Новини по държави: