2 011 1

Самолет кацна извънредно заради заплаха

Трима мъже са били задържани на летището в Кьолн

Анатоли Стайков

Трима мъже са били задържани в Кьолн след извънредното кацане на самолета на easyJet, изпълняващ полет от Любляна за Лондон, предадe "Ройтерс", като се позова на полицията.

Задържаните са били пътници в самолета. Пасажери информирали екипажа, че тримата мъже говорели по "терористични въпроси". Пилотът взел решение да поиска извънредно кацане на летището в Кьолн/Бон.

В самолета е имало 151 пътници, които били свалени по надуваеми пързалки за аварийна евакуация. Те били придружени от полицията до транзитната зона за разпит и проверка. Тримата подозрителни пътници били предадени на полицията в Кьолн от летищните власти. Раница, която е била собственост на един от тримата, е била изолирана и взривена контролирано от сапьори извън самолета.

Заради инцидента трафикът на летището бе спрян между 19 ч. и 22 ч. местно време. 10 полета бяха отклонени към други летища, а 20 полета закъсняха.

Засега няма информация за съдържанието на взривената раница, нито за естеството на заплахата, довела до извънредното кацане на самолета.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • boshlaf
    Отговор
    1 11:39  11.06.17
    Параноята е била толкова голяма, че пътниците са евакуирани по слайдовете (пързалките)... едва ли не има пожар на борда! Цирк!

Напиши коментар:


Публикувай