Last news in Fakti

11 Юни, 2017 10:02 1 174 0

Франция отново на ключов вот

  • франция-
  • избори-
  • еманюел макрон-
  • вот

Започна гласуването на първия тур от парламентарните избори 

Франция отново на ключов вот - 1
Снимка: БТА/АР

В континентална Франция започна гласуването на първия тур от парламентарните избори, които са много важни за новоизбрания президент Еманюел Макрон, съобщиха осведомителните агенции.

Очаква се неговата партия "Република, напред!" да ги спечели и след втория тур на 18 юни да получи стабилно мнозинство, което ще позволи на Макрон да изпълни предизборните си обещания.
7882 кандидати се борят за 577 места в Националното събрание.

Секциите отвориха днес в 8 часа местно време. Те затварят в 20 ч., когато се очакват и първите прогнозни резултати.

Според най-новите анкети партията на Макрон ще получи на първия тур 29-31,5 на сто, втори ще бъдат "Републиканците" с 19-23 на сто. Прогнозите за социалистическата партия на предшественика на Макрон Франсоа Оланд са голяма загуба на подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: