Last news in Fakti

11 Юни, 2017 16:42 5 725 0

Порои и извънредно положение в Сърбия

  • сърбия-
  • наводнение-
  • дъжд-
  • порой-
  • извънредно положение

Наводнение унищожи напълно няколко големи моста, прекъсната е пътна комуникация

Порои и извънредно положение в Сърбия - 1
Снимка: Shutterstock

На част от територията на община Върнячка баня, Централна Сърбия, днес бе обявено извънредно положение заради големите наводнения, които през изминалата нощ в няколко села в тази община, съобщи Б-92.

На спешно заседание на щаба за извънредни ситуации бе констатирано, че са били нанесени големи материални щети на инфраструктурни обекти в селата Грачац, Отроци и Рсавци.

Водната стихия е унищожила напълно няколко големи моста, прекъсната е пътна комуникация.

Водата е отнесла добитък, автомобили, трактори и селскостопански машини и е нахлула в много домакинства. Ангажирани са всички ресурси, за да се нормализира възможно най-бързо животът на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: