Last news in Fakti

11 Юни, 2017 17:44 2 181 25

Украинците се радват на нова придобивка (СНИМКИ)

  • украйна-
  • ес-
  • европейски съюз-
  • безвизов режим

Стотици украинци за първи път пресякоха границата между тяхната страна и ЕС, отбелязвайки влизането в сила на безвизовия режим

Украинците се радват на нова придобивка (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Стотици украинци за първи път пресякоха границата между тяхната страна и ЕС, отбелязвайки влизането в сила на безвизовия режим за престой до три месеца, предаде "Ройтерс".

"Безвизовият режим за Украйна започна! Да живее Европа! Да живее Украйна", написа украинският президент Петро Порошенко в Тwitter, след като преди това отбеляза "последното сбогом на руската империя" на церемония в Киев. "Думите "Бек ин дъ Ю Ес Ес Ер" (Back in the USSR) ще могат вече да се чуят само с Бийтълс", допълни Порошенко.

Мярката е символична за Украйна, където проевропейски бунт през 2014 година доведе до бягството на бившия президент Виктор Янукович, намерил убежище в Русия, и идването на власт на Порошенко.

Украинците се радват на нова придобивка (СНИМКИ)

Всички украинци, които имат биометричен паспорт от днес могат да посещават всяка страна от ЕС за максимум 90 дни през период от 180 дни по бизнес, туризъм или за гостуване на близки и приятели. Те обаче нямат правото да се трудят в ЕС, уточни АП.

Украинците се радват на нова придобивка (СНИМКИ)

Безвизовият режим за украинците важи за всички страни без Великобритания и Ирландия, както и за Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    27 30 Отговор
    Това е правилно решение на ЕС. Поздрави за всички украински граждани! “...Публикувано във факти.бг: Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария....“ Тези държави не са държави-членове на ЕС и за това решението на ЕС не ги обвързва със задължителна правна сила.
  • 2 E430

    35 27 Отговор
    айдее и те ще чистят кенефите с нас хахаха малоумен народ
  • 3 Kcaniba

    30 25 Отговор
    Тези, които умеят нещо, отдавно са в Русия!!!
    Онези, които имат финансови възможности, и без този облекчен режи со пътуваха!!!
    Останоха бандити и пиянки - ми да ходят да скаат из евопите!!!

    Коментиран от #20, #21

  • 4 АНОНИМЕН

    25 27 Отговор
    ЕС СИ ВКАРА ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ С ХОХОЛИТЕ.. .
    НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЯХ.....ДА СИ СТОЯТ В УКРАЙНА....
  • 5 БАЙ КУРТИ

    19 28 Отговор
    НЯМА ДА СЕ РАДВАТ МНОГО СКОРО ЩЕГИ ПРЕВЗЕМЕМ ДА ЖИВЕЙ РУССИЯ.........
  • 6 За къф чеп

    15 20 Отговор
    Са тия.
  • 7 гост 2

    28 25 Отговор
    Ватниците пропикаха руски газ от яд под статията:) Вместо да се занимавате с украинците, си гледайте кефа в нашите български хотели с по 2 звезди на Слънчев бряг - току-що разбрах, че всички такива хотели от днес са претъпкани с руски туристи:) Ма много големи туристи били- натъпкали се като сардели предимно в хотели с две звезди и с ол инклузив и се наредили задник до задник на плажа-
    нямало игла къде да се хвърли- хахахаа:) Голям оборот правили руските туристи на нашето Черноморие, ама ... друг път- каза тате:):)
  • 8 Гиги

    13 17 Отговор
    Някои пак е взимал заем от Международната банка на изгодна лихва (доживотна)
  • 9 пешо

    8 19 Отговор
    Да ,грешна стратегия на ЕС. Взима си таралеж в гащите.
  • 10 Гост

    10 17 Отговор
    До една година ще им забранят да влизат в ЕС.Кухи хохоли и вредни.
  • 11 Сутеньор на пресни шутки

    7 17 Отговор
    Много съм доволен от свежото месо!

    Коментиран от #18

  • 12 гост 2

    15 9 Отговор
    До 1 година на всички прости ватници руснаци ще им се забрани да влизат в ЕС. Впрочем- утре е 12.06.2017г. Да видим дали има или няма руски народ. То пък какво ли има се вижда- наркоманизирани пияндета и проститутки...

    Коментиран от #14

  • 13 Ярослав Станчев

    10 16 Отговор
    Руснаци,украинци,белоруси всичките са един дол дренки.Като се натикат с водка всичките пеят руския химн и се молят на Бащицата Путин да им оправи положението.
    Обаче ракия не могат да пият,стават трупове на третата.

    Коментиран от #17

  • 14 Kcaniba

    6 13 Отговор

    До коментар #12 от "гост 2":

    най умниятрол се изтропа!!!!
    Прогнози за догодинадава, като оня октопод....

    Коментиран от #15, #16

  • 15 гост 2

    12 8 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    Руските редници не коризувате ли на по-висшестоящите и на офицерите? Разпасана команда....Десет дни непоряд в сибирската дупка, от която си изпълзял!
  • 16 гост 2

    8 8 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    Още един повод за радост- ега си кефа- пукнали руснаци:):):)Интерфакс: 41 души са пострадали при транспортен инцидент в Русия 12 Юни 2017 | 00:05 | Агенция "Фокус" Повече от 40 души са пострадали в резултат на пътно-транспортно произшествие с автобус в Задбайкалието, съобщава Интерфакс.
    Поне 10 души са загинали:) Надценяването води до там:):)

    Коментиран от #23

  • 17 Sergiy

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от "Ярослав Станчев":

    Публикувано във факти.бг: "Руснаци,украинци,белоруси всичките са един дол дренки.Като се натикат с водка всичките пеят руския химн и се молят на Бащицата Путин". Това ли сега пиши в методички на путьо? ;) "руския химн", "се молят на @уйло", БЛА_БЛА_БЛА. Много си пил с московит, внимавай с бояришник ;))
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 0815

    6 9 Отговор
    Най-накрая...тъкмо празноглавите укри да сменят нашите цигани по тоалетните в Западна Европа...И курвите да напълнят вертепите...А шоколадовият им кух Проши ще им се радва...Като гледам нашия хохол тук се е подмокрил вече, тъкмо по-лесно ще му влиза, нали СерГейчо?
  • 20 Гост 1000

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Не останаха само пянки и бандити, има и свестни хора, но по разни причини не им остава нищо друго освен да се смирят с бардака и абсурда, особенно хората на възраст, на протести вече няма кой да ходи. Тези, които имаха възможност заминаха да работят в Полша. Новият безвизов режим нищо ново не им даде, пак трябва да докажеш че имаш доход, подслон и застраховка в държавата от ЕС за която пътуваш. Разликата е, че не плащаш 35-40 евро за самата виза, но нали се сещате, че който има кинти за почивка или бизнес пътуване до ЕС, ще има и за виза. Само лъжат и мотаят народа, но до някаква степен народа сам си го направи, се ля ви...

    Коментиран от #25

  • 21 antimediator

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    И ако умееха , какво щяха да правят в Русия ?!
    Да работят заедно със севернокорейците по стадионите , щото останалите ги болят главите до обяд ?
  • 22 Спас

    7 0 Отговор
    Добре дошли украински братя!
    Скоро и пълноправни членове на ЕС и НАТО!
  • 23 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост 2":

    Как може да се радваш, че са умрели 10 души? Никой нормален човек не се радва на смъртта на невинни хора, загинали в катастрофа, независимо дали са турци, американци, руснаци, украинци, индийци или българи!
    Чакам да ме дадеш на съд, откачалка!!!
  • 24 гост

    3 0 Отговор
    Украинците имат много добри профисионалисти и като хора са добри . Те отдавна си работят в Европа с Латвийско Естонско Литовско гражданство . Бяха ми колеги и много се чудиха че съм бял Българин повечето /Българи/ който са виждали в в Украйна били мургави .
  • 25 Sergiy

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост 1000":

    пълни глупости! Има стотици хиляди хора които гототови да уделят пари за да отидат в Европа да кажем за седмицата и да видят как е. Тези хора имат си някъв доход и тези визи, които махнаха, токму за тях ще в плюс. А за "бизнесмени" и др., това не се касае, а се касае много-много други хора. Така че НЕ СИ ПРАВ на 100%.
Новини по държави: